FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FINLANDA, JOI, 8 OCTOMBRIE, 21:45, TVR 1, GSP.RO

Iordănescu a vorbit înainte de Finlanda » 3 lucruri pe care le-a cerut jucătorilor + ce i-a zis lui Marica

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 octombrie 2015 13:47

Selecționerul Anghel Iordănescu a susținut azi o conferință de presă pe meciul României cu Finlanda și spune că le-a cerut băieților concentrare maximă, determinare și agresivitate. 

"Ne așteaptă un dificil, cu adversar care încă mai speră și crede că se poate califica. Sper ca jucătorii să dea dovadă de concentrare maximă, determinare și agresivitatea pentru a rezolva situația calificării cît mai rapid.

Jocul cu Finlanda fără spectatori ar fi fost foarte delicat. Din fericire, FRF a obținut la UEFA o victorie foarte importantă și vom avea suporterii care ne vor împinge de la spate. Sigur vor crea o atmosferă incendiară și sper ca jucătorii să se ridice la nivelul lor.

După ce am aflat că vor avea voie fanii, mă așteptam să vină multă lume. Știu că naționala este iubită și poate aduce o bucurie românilor. Fac apel la jucători să arate că sînt în stare să îi bucure pe spectatori. Fanii trebuie să aibă încredere în națională, indiferent de cum se va desfășura jocul.

Nu am nici o teamă față de adversar. Îi respectăm și sînt convins că va fi un meci dificil, dar nu ne temem. Îi știm, i-au studiat și nu vor fi probleme.

Nimic în lume nu se compară cu participarea la o competiție de nivelul EURO. Un jucător de națională care nu joacă la EURO nu se poate declara mulțumit",  a spus Iordănescu.

...despre postul de antrenor: "Nu a fost pentru mine un obiectiv să revin ca antrenor. Eram director tehnic și mi-am dorit sincer ca Pițurcă să rămînă. Este clar că nu mă gîndeam că eu o să calific echipa la EURO".

...despre Marica: "Mircea Sandu a spus că Marica trebuie să vină la națională, dar este părerea lui. Eu sînt antrenorul naționalei și eu decid. L-am sunat pe Marica acum cîteva zile și am vorbit despre situația lui. Este greu ca el să vină la națională după ce a trecut prin trei operații și o perioadă mare în care nu a jucat și nici nu își găsește loc la echipa de club".

Alături de Iordănescu au participat la conferință și Răzvan Raț, Gabi Torje, Claudiu Keșeru și Vlad Chiricheș.

"Este foarte important că avem fani în tribune și sper să ne susțină pînă la final", a spus Raț, căpitanul naționalei.

"Sînt pregătit să marchez, dacă nea Puiu va apela la mine. Eu și colegii vom demonstra că merităm să jucăm la națională. Cel mai important este să cîștigăm. Nu contează cine și de unde marchează", a declarat Keșeru.

Finlanda este o echipă valoroasă, dar noi jucăm acasă. Îi respectăm, dar valoarea și forța noastră trebuie să se vadă mîine și să cîștigăm cele trei puncte", a declarat Torje.

"Ne așteaptă un joc dificil, pentru că Finlanda este o echipă puternică. Cred că avem forța să cîștigăm meciul și asta este cel mai important", a spus și Chiricheș.

VIDEO Conferința integrală: 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
vasilect
vasilect  •  07 Octombrie 2015, 16:33

Se investesc bani in echipele mici? Cum a investit ala la Urziceni, a luat 20 de milioane de la UEFA si apoi s-a dus sulii de suflet echipa? Sau cum au investit hotii aia la Galati, la fel, au luat 20 de milioane de la UEFA si apoi era sa dispara Otelul? NU. Respect celor de la CFR cluj ca au avut continuitat si ca au investit in sport. Si ca sa-i raspund si colegului celalalt, a cui este vina ca au disparut UTA, Craiova si Arges? A statului roman este vina dragii mei, ca baga la puscarie toti agaricii spargatori de seminte prin Damaroaia dar pe adevaratii hoti de miliarde care au furat campionate si au disparut cu zecile de milioane de la UEFA nu-i baga nimeni in seama. Si uite asa dispar echipele de traditie, ca toti investitorii vad ca merge mai bine la sat, unde nu te ia DNA, nu te injura un stadion de 15-20K locuri ca esti hot ordinar. la Urziceni a mers ca nu-l fluiera nimeni... erau 3 zidari si 2 moshi le meciuri. Ia sa fi venit unu sa faca asa la Constanta la Farul, sau la Pitesti la FC Arges. A cui e vina? A primariilor ma ca n-ai investit tot bugetul consiliilor locale sa tine echipele de fotbal nu? Intrebati-va mai intai de ce anume fug investitorii de echipele de traditie si prefera comunele din Ilfov, nu mai faceti pe specialistii in psihanaliza sportiva, ca nu s-a dus nici dreaqu la Voluntari sau Urziceni din pasiunea de a face performanta acolo. E strigator la cer si evident de ce aleg toate satele. Problema e ca li se da voie si voua vi se pare ok

zidane92
zidane92  •  07 Octombrie 2015, 16:17
Postat de steaua1986forever pe 07 Octombrie 2015, 15:35

urla frustrarea din tine prietene...Hai sa iti dau echipa de start: Tătărușanu - Papp, Dr. Grigore, Chiricheș, Raț - Hoban, Pintilii - Ad. Popa, Stancu, Torje - Keșeru. Hai sa calculam: Rat, Grigore, Hoban, Torje. Deci aproape 50% nu au trecut in viata lor pe la Steaua.In afara de Papp si Ad.Popa...STEAUA nu are jucatori in primul 11. Si da, vorbim de echipa care domina liga1 de 3 ani. Acolo unde la fel, voi nu contati de.....peste 5 ani. Ti-am demonstrat ca minti cu nerusinare?

Am spus in general ca asa e la nationala mare, sincer nici nu ma intereseaza prea mult mai ales ca ne calificam doar ca am prins cea mai usoara grupa posibila, dar la juniori e incredibil, nu e nationala sa nu ai 15 in lot de la hagi de la viitorul, ba in tara asta s-au desfiintat toate centrele de juniori si toate grupele de juniori numai la hagi mai gasesti jucatori, pai cu 9 titulari fosti sau actuali la viitorul selectionata under 21 pierde 2-0 cu bulgaria la mures? selectia e corecta?

catalin_cj
catalin_cj  •  07 Octombrie 2015, 16:09
Postat de vasilect pe 07 Octombrie 2015, 15:39

Va inteleg supararile, in ciuda acestei calificare care sper din tot sufletul sa vina, fotbalul romanesc la nivel de club este catastrofal, cum n-a fost de mai bine de 1 deceniu. De ce? Pentru ca in Liga 1 joaca toate satele si comunele din Ilfov in timp ce echipe istorice ca FC Arges, UTA Arad, adevarata Craiova, adevarata Poli timisoara, Farul Constanta, etc etc, echipe de traditie cu sute de prezente in liga 1... s-au desfiintat sau se scalda in mizerie. In timp ce Steaua este batjocorita si tarata prin mocirla de catre niste oportunisti, Dinamo se uita numai in jos de rusinea in care a ajuns, Rapid nu mai zis. Echipe istorice.

Domnul meu cine e de vina pentru ca UTA sau Craiova au ajuns unde au ajuns? De ce trebuie sa Stea ele acolo cu orice pret? Daca in echipele "satesti" se investesc bani care este problema.?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează