FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - DR CONGO

Jeremy Bokila va juca împotriva României! Declarația selecționerului congolezilor înaintea disputei: "Nu știu de când n-am mai avut un asemenea adversar"

Articol de GSP - Publicat luni, 23 mai 2016 20:08

Selecționerul Republicii Democrate Congo a vorbit despre amicalul cu România, pe care îl vede unul de calibru. Printre jucătorii selecționați este și Jeremy Bokila, fostul atacant al Petrolul.

"E mare păcat că nu pot avea la dispoziţie toţi jucătorii pe care i-am convocat, fiindcă de data asta n-a fost uşor să contactez pe toată lumea.

Au fost însă angajamente de onorat şi va trebui să ne mulţumim cu jucătorii care vor fi la dispoziţia noastră.

E multă vreme de când RD Congo n-a mai întâlnit un asemenea adversar. Asta te motivează dar şi stârneşte ambiţia", a spus Florent Ibenge Ikwange conform Digi. 

Lotul pentru meciul cu România:

Portari: Vumi Ley Matampi (DCMP/RD Congo), Nicaise Kudimbana (Antwerp/Belgia)

Fundaşi: Junior Bahumeto (Lupopo/ RD Congo), Mpeko Issama (TP Mazembe/RD Congo), Marcel Tisserand (Toulouse/Franţa), Yannick Bangala (DCMP/RD Congo), Gabriel Zakuani (Peterborough United/Anglia), Padou Bompunga, Joyce Lomalisa (ambii AS Vita Club/RD Congo), Fabrice Nsakala (Anderlecht/Belgia)

Mijlocaşi: Jacques Maghoma (Birmingham City/Anglia), Neeskens Kebano (Genk/Belgia), Chancel Mbemba (Newcastle United/Anglia)

Atacanţi: Paul-Jose Mpoku (Chievo/Italia), Firmin Mubele (Al Ahli Doha/Qatar), Cedrick Bakambu (Villarreal/Spania), Jeremy Bokila (Guangzhou R&F, China), Arnold Nkufo (Vitoria Setubal/Portugalia), Andre Bukia (Boavista/Portugalia), Cedrick Mabwati (Columbus Crew/SUA), Jordan Botaka (Leeds United/Anglia).

România va juca două meciuri amicale în Italia. Cu Congo pe 25 mai de la ora 21:00 și cu Ucraina pe 29 mai, de la ora 20:30. Ambele meciuri sunt în direct la DigiSport și liveTEXT pe GSP.Ro. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
marik72
marik72  •  24 Mai 2016, 10:10

Congo nu e deloc o echipa de luat in gluma. Practic, joaca cu 2 echipe nationale: una pentru competitiile majore (la care sunt chemati jucatorii din Europa), alta pentru meciurile mai "usurele" (un fel de lot B, cu jucatori din campionatul intern si imprejurimi). In stilul asta au luat locul 3 la Cupa Africii pe Natiuni 2015 (i-a batut Coasta de Fildes in semifinale) si au castigat Campionatul Natiunilor Africane 2016 (o competitie in care nu au voie sa joace stranieri). In clasamentul FIFA sunt pe 51.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  23 Mai 2016, 22:23

deci, sa analizam : toulouse, genk, anderlecht, setubal, birmingham, antwerpen, newcastle, chievo, villareal, boavista, leeds... plus vreo 3 care joaca la niste cluburi mai modeste dar unde joaca si unii asa zis superbuni de la romani, adica guangzhou, al ahli si unul prin US. asadar, e o onoare ... dar pentru cine ??

Vezi toate comentariile (2)
Comentează