FOTBAL  »  NATIONALA  »  REACŢIE

Liga râde de comunicatul emis de FRF: "Una vorbim şi alta fumăm"

FOTO: GULIVER/ GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/ GETTY IMAGES

Articol de GSP - Publicat marti, 16 mai 2017 17:35

Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a reacţionat după comunicatul emis astăzi de Federaţia Română de Fotbal, din care reieşea faptul că federalii au depus la Ministerul Finanţelor bilanţul contabil al anului 2016, deşi acesta nu a fost încă aprobat de Adunarea Generală, aşa cum e prevăzut în statut.

"Pentru anul 2016 există un singur bilanț contabil și nu mai multe, astfel cum reiese din titlul comunicatului (ar fi grav să existe mai multe bilanțuri pentru 2016, dar presupun că este doar o eroare de redactare).

Pe principiul «una vorbim și alta fumăm», cititorii sunt informați că FRF își plătește anual taxele la stat, de parcă nu ar fi normal să facă așa, iar, mai apoi, autorul comunicatului ne explică că FRF nu accesează fondurile de la MTS. Despre acestea, în jur de 1 milion de euro anual, sumă deloc de neglijat, în presă s-a spus că ar antrena un control al Curții de Conturi, ceea ce Federația dorește să evite (nu știu dacă este adevărat, reiau ideile vehiculate anterior în mass-media).

Ce legătură au «bilanțurile contabile», cu faptul că FRF respectă legislația și plătește taxe sau că a dat cu piciorul la bani care puteau fi folosiți pentru fotbalul de bază? Este greu de precizat!

Domnul Burleanu vorbea în programul său electoral despre «combaterea amatorismului managerial», dar cum altfel aș putea interpreta eroarea de a nu depune situațiile financiare ( și nu «bilanțuri contabile») în termenul prevăzut de lege, respectiv până la 2 mai 2017.(...) Mă întreb ce se va întâmpla în situația în care membrii afiliați vor avea curajul să ceară explicații cu privire la problemele de la Federație, iar situațiile financiare nu vor fi aprobate? În final, trebuie să mă întreb dacă nu cumva, fiind sigur că membrii afiliați vor vota orice le bagi sub nas, nu comiți greșeala de a nu acorda importanța cuvenită membrilor afiliați ai FRF (inclusiv cluburilor din Liga I pe care LPF le reprezintă)", a scris Justin Ştefan, pe pagina oficială de facebook. 

Comunicatul complet al FRF poate fi citit AICI

Citeşte şi:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează