FOTBAL  »  NATIONALA  »  TUR DE ELITĂ U17

"Naționala" U17 a debutat la turul de elită: puștii lui Țicleanu au pierdut la scor cu Israelul

Foto: FRF.ro
Foto: FRF.ro

Articol de - Publicat joi, 22 martie 2018 15:09

Echipa națională U17, antrenată de Aurel Țicleanu, a pierdut clar, scor 1-5, primul meci din turul de elită din Ungaria.

Va urma partida cu gazda Ungaria (duminică, ora 15:00), în care puștii au nevoie de victorie pentru a prinde măcar locul 2.

În cealaltă partidă, Ungaria și Slovenia au încheiat la egalitate, 1-1.

Singurul gol românesc a fost marcat de Alexandru Marian Dumitru de la Atletico Madrid.

LIVESCORE / ISRAEL - ROMÂNIA 5-1

Au marcat: Jauabra (40, 61, 64), Ovadia (49), Davida (80+2) / Al. Dumitru (54)

ISRAEL: Keouf - Tesker, Laufer, Lugassy, Hakim - Meir, Jauabra, Shahar - Ovadia (cpt.), Ram, Abada. Selecționer: Gadi Brumer

Rezerve: Baranes, Drodri, Gadir, Mordechay, Davida, Niddam, Bitton, B. Cohen, Assayag

ROMÂNIA: P. Șerban - A. Georgescu (69 D. Rus), Catrici, G. Marin, Chiorean - C. Albu (cpt.), Mi. Mărginean, Marrone - D. Toma (52 Al. Dumitru), Markovici, L. Nițu (52 N. Stan). Selecționer: Aurel Țicleanu

Rezerve: Ducan, Boloca, Negrean, A. Vlad, Cohan, Al. Enache

Puștii au fost în ultima urnă valorică la tragerea la sorți. Așa că adversarele sunt ușoare numai după nume. De exemplu, Israel a terminat cu maximum de puncte, 9, o grupă infernală. Turcia, Cehia, Armenia. Mai mult, aceștia nu au primit gol în cele trei victorii, golaveraj 6-0. Apoi, Ungaria a făcut și ea 9 puncte, învingând Țara Galilor, Olanda și Kosovo!

La noi, Aurel Țicleanu l-a înlocuit, în ianuarie, pe Sorin Colceag. El a anunțat lotul astăzi. Din el au făcut parte, în ultimele luni, nume cărora li se anunță un viitor neted. Radu Drăgușin, dorit de PSG,  Gabriel Boloca de la Juve sau Alexandru Dumitru, Atletico Madrid.

PROGRAMUL MECIURILOR (TURNEUL SE JOACĂ ÎN UNGARIA):

Joi, 22 martie, ora 15:00 - ROMÂNIA - Israel, Felscut;
Duminică, 25 martie, ora 15:00 - ROMÂNIA - Ungaria, Budapesta;
Miercuri, 28 martie, ora 15:00 - ROMÂNIA - Slovenia, Üllő/Felcsut.

LOT:

Portari: Alexandru Șerban (Academia Gheorghe Hagi), Răzvan Ducan (FCSB)
Fundași: Alex Georgescu (Academia Gheorghe Hagi), Antonio Vlad (Academia Gheorghe Hagi), Alexandru Rus (AFC Ardealul Cluj), Marcel Chiorean (Sporting Juniorul Vaslui), George Marin (Universitatea Cluj), Alexandru Catrici (CS Nuova Mama Mia Becicherecul Mic), Gabriel Boloca (Juventus Torino/Italia)
Mijlocași: Constantin Albu (FC Utrecht/Olanda), Alexandru Negrean (Academia Gheorghe Hagi), Iulius Mărginean (Sassuolo/Italia), Alexandru Enache (ACS Regal Sport), Mihai Cohan (Universitatea Cluj), Alexandru Dumitru (Atletico Madrid/Spania), Salvatore Marrone (Nurnberg/Germania), Mihai Nițescu (Petrosport Ploiești), Octavian Cracea (Sporting Juniorul Vaslui)
Atacanți: Jovan Markovic (CS U Craiova), Luis Nițu (CS U Craiova), Daniel Toma (Dunărea Călărași), Claudiu Stan (Dinamo)

 

Cine sunt adversarele:
- ISRAEL
- Participări în trecut (U17/U19/U21 - total): 2/1/2 - 5 prezențe
- Au făcut spectacol în preliminarii sub Gadi Brumer, legendă la Maccabi Tel Aviv, fundaș cu peste 300 de meciuri care a jucat doar la echipă israelită. Născut la Johannesburg, fostul internațional a fost aproape și de Manchester United.

- UNGARIA
- Participări în trecut (U17/U19/U21 - total): 4/2/5 - 11 prezențe
Se bazează pe reușitele lui Peter Beke, un puști de la Hamburg. Csala, de la Csikszereda, a dat un gol în preliminarii, iar în lot se regăsesc fotbaliști din Italia (SPAL), Austria (Red Bull), Danemarca (Midtjylland) și un nucleu mare de la Academia Puskas.

- SLOVENIA
- Participări în trecut (U17/U19/U21 - total): 2/1/0 - 3 prezențe
Cea mai periculoasă după nume. Simici și Kukovec joacă la FIorentina, golgeterul Prelec la Sampdoria, Pucihar la Pescara, toți ajunși în țara vecină Italia încă de dinainte să împlinească 16 ani.

5 DETALII DESPRE TURNEUL FINAL:

  • Turneul final va avea loc în Anglia (4-20 mai 2018)
  • - S-au calificat până acum Anglia (gazdă), Italia, Suedia, Olanda (au încheiat turul de elită)
  • - Se joacă la Rotherham (12.000 locuri), Walsall (11.300), Chesterfield (10.500), Burton (două stadioane, 6.900 și 1.500), Loughborough (3.000)
  • - Vor juca fotbaliști născuți după 1 ianuarie 2001
  • - Campioană en-titre: Spania

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
onduku
onduku  •  22 Martie 2018, 20:01

Cand o iei in halul acesta si de numesti totusi Romania, pentru ca nu o iei de la Germania (si atunci ar fi rusinos), principalul vinovat e antrenorul. Burleanu e la fel de slab ca si Sandu, mai urmeaza sa antreneze si Ion sau Florin Marin acolo. Sunt antrenori liberi precum Lincar, chiar si Dorinel Munteanu si alti... Nu dinozauri si nu de aia tineri fara CV gen Raducioiu/Moldovan! Degeaba ai fost jucator mare si ai jucat chiar si in Vest, daca mintal esti la nivelul lui Gascoigne.

conasu_boeru
conasu_boeru  •  22 Martie 2018, 19:48

În schimb Țicleanu se chinuie de vreo 30 de ani să antreneze și a avut numai rezultate catastrofale !!! De ce se insistă cu el dacă este depășit și incapabil ?! Doar pentru că îl place x și y din FRF ?! Când ai un director tehnic peste toate loturile naționale un fost jucător mediocru și un antrenor ghidonat și fără personalitate ca Stoichiță ce să mai zici ?

563721390500347
Iulian Mitea  •  22 Martie 2018, 17:51
Postat de calinescu_ pe 22 Martie 2018, 17:25

CONCLUZIA E UNA ....!!!! DACA AI FOST REGELE FOTBALISTILOR SAU AI FOST IN GENERATIA DE AUR SAU DE ARGINT NU IMPLICA AUTOMAT CA ESTI SI ANTRENOR ....!!!! DE BUINGIU N-A AUZIT NIMENI ....!!!! SI NIMENI N-A MAI VAZUT O NATIONALA A ROMANIEI SA JOACE INTR-UN PLAN TACTIC DE EXCEPTIE ....!!!

Dl Calinescu tin sa va informez ca Adrian Boiangiu antreneaza de 35 de ani la copii si juniori , a fost selectioner la diferite loturi de juniori , dar nu a iesit in fata niciodata , el si-a facut treaba acolo unde a lucrat . Ca fapt divers va pot spune ca ""marele """formator de opinii Pieleanu Marius a fost elevul dumnealui , si nu misca

Vezi toate comentariile (11)
Comentează