FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - UCRAINA 2-1

La un meci de o premieră istorică! Naționala de fotbal feminin a învins Ucraina și are șanse mari de calificare la Campionatul European

Foto: frf.ro
Foto: frf.ro

Articol de GSP - Publicat joi, 15 septembrie 2016 18:09

Naționala feminină de fotbal a României a învins Ucraina în preliminariile pentru Campionatul European din 2017 și are șanse foarte mari de a-și asigura prezența în premieră la un turneu final.

FINAL » România - Ucraina 2-1
Ficzay '4, Dușa '11/Vasylyuk '8

liveTEXT

Româncele au deschis scorul în minutul 4 al meciului de pe arena "Dr. Constantin Rădulescu", când Havriștiuc a trimis cu capul în poartă centrarea Oliviei Oprea.

Ucraina a restabilit egalitatea doar patru minute mai târziu, prin Ovdiychuk, însă Cosmina Dușa a punctat pentru România, după o greșeală în apărarea ucraineană.

Ultimul meci din campania de calificare se va disputa tot pe arena din Gruia, contra Greciei, pe data de 20 septembrie, de la ora 20:00.

La turneul final din Olanda se vor califica direct echipele câștigătoare din fiecare grupă și cele mai bune șase echipe clasate pe locul al doilea. Cele mai slabe două echipe de pe locul secund vor juca baraj pentru calificarea la Campionatul European.

 

Echipele de start:

România: Părăluță - Corduneanu, Havriștiuc, Ficzay, Olivia Oprea - Olar, Sârghe, Bortan, Voicu - Dușa, Rus
Rezerve: Roxana Oprea, Giurgiu, Tărășilă, Lunca, Gorea, Bâtea, Goder
Selecționer: Mirel Albon

Ucraina: Zvarich - Filenko, Kravets, Vasylyuk, Basanska - Diatel, Andrushchak, Apanaschenko - Boychenko, Kozyrenko, Ovdiychuk 
Rezerve: Andrukhiv, Ivanishyn, Kalinina, Kochnyeva, Iermoenko, Khimich, Samson
Selecționer: Volodymyr Reva 

 
 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
bogdan_rbf
bogdan_rbf  •  16 Septembrie 2016, 01:00

Hai ROMANIA!! :D

dinamo4eva
dinamo4eva  •  15 Septembrie 2016, 20:09

se vede ca a venit Burleanu la conducerea FRF .

tegean
tegean  •  15 Septembrie 2016, 20:04

Bravo echipei, au luptat exemplar până în ultima secundă, până la ultima picătură de energie.Promovarea meciului (meciurilor) și naționalei feminine pt. o ,,Premieră iSTORiCĂ” a fost ...,,sublimă” chiar dacă nu se compară cu ,,promovarea” de care au parte, zi de zi, marii pușcăriași ai țării.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează