FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Lovitură dură primită de Burleanu: inițiativa de modificare a Legii Sportului a fost respinsă!

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 30 noiembrie 2017 11:28

Iniţiativa de la Casa Fotbalului de a modifica Legea Sportului astfel ca federaţiile să obţină un procent din activitatea caselor de pariuri a fost respinsă la Camera Deputaţilor. 

Recent a avut loc o nouă întrunire a Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Camerei Deputaţilor, unde s-a discutat proiectul de aprobare a OUG 38/2017, privind completarea şi modificarea Legii Sportului.

Un demers în care preşedintele Răzvan Burleanu şi FRF propuseseră o serie de amendamente, de care urmau să beneficieze şi alte federaţii din România.

Astfel, casele de pariuri nu ar mai fi putut să folosească în ofertele lor sporturile organizate de respectivele organisme, decât în urma unui aviz special al acestora. Dar cu condiţia ca operatorii de pariuri să direcţioneze un procent fix din veniturile generate din activitatea lor, stabilit în urma unor negocieri directe, către aceste federaţii.

FRF adusese ca argument în sprijinul propunerilor sale legislaţia din Franţa şi din Polonia. Mai mult, amendamentele prevedeau şi că un procent de 5 la sută din aceste încasări de la casele de pariuri ar fi urmat să fie alocat către cluburile sportive şcolare universitare sau municipale.

La Senat trecuseră

În primă fază, la discuţiile pe amendamente de la Senat, propunerile FRF fuseseră aprobate. Nu la fel s-a întâmplat lucrurile şi la Comisia de învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport de la Camera Deputaţilor, care, conform unor surse din lumea caselor de pariuri, "le-a eliminat complet din proiect".

Conform procedurilor, legea ar urma acum să intre pentru discuţia plenului Parlamentului, înainte de a fi aprobată forma finală. Nu este exclus ca respectivul proiect să mai poată suferi modificări şi în această fază, dar este foarte puţin probabil. Cum preşedintele Răzvan Burleanu a condus ieri o şedinţă prelungită a Comitetului Executiv FRF, nu a putut trimite Gazetei un punct de vedere despre această situaţie.

Pregătiseră planul B

Amendamentele FRF au stârnit furia operatorilor de pariuri din România, care erau pregătiți chiar să scoată din ofertele lor evenimentele sportive interne. "Oficiul Național al Jocurilor de Noroc nu ar fi avut nicio influenţă în această hotărâre. Ar fi fost doar decizia economică, în conformitate cu legile pieţei, a caselor de pariuri", a precizat preşedintele ONJN, Dan Iliovici.

"Excluderea acelor amendamente este foarte logică şi sperăm ca argumentația noastră să fi convins chiar și reprezentanţii FRF"
Doru Gheorghiu, director Romanian Bookmakers

"Ceea ce s-a întâmplat este în acord cu poziţia ONJN, de respingere a amendamentelor FRF. Ar fi fost o contradicţie cu legea care guvernează jocurile de noroc"
Dan Iliovici, preşedinte ONJN

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
1roman
1roman  •  30 Noiembrie 2017, 16:22

"Nu la fel s-a întâmplat lucrurile şi la Comisia de învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport de la Camera Deputaţilor". Jurnalism :)

mosvasile
mosvasile  •  30 Noiembrie 2017, 14:35

Cei din comisia aia- care au respins amendamentele-ar trebui..." luati la bani marunti"!

hannah.robinson
hannah.robinson  •  30 Noiembrie 2017, 14:17

Și voi ăstora de va pasa de sport poate prea mult va bucurați?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close