FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FINLANDA

Marica a vorbit despre meciul cu Finlanda: ”Contează prea puțin că nu joc, trebuie să ne calificăm”

Articol de GSP - Publicat joi, 08 octombrie 2015 19:10

Ciprian Marica, atacantul celor de la Konyaspor, a vorbit despre partida României cu Finlanda, contînd pentru preliminariile Euro 2016. Vîrful de 30 de ani nu a fost convocat, fiind în conflict cu echipa sa de club.

"Aştept cu sufletul la gură acest meci. Mă bucur că suporterii sînt alături de noi, pentru că era nevoie de ei. Sînt convins că şi colegii mei ştiu că o Românie întreagă aşteaptă calificarea. Nu simt nici o amărăciune. Contează prea puţin că nu sînt eu acolo. Primordial este să ne calificăm la turneul final. Îmi doresc să ajungem la Euro 2016, e visul oricărui jucător.

Cred că Sînmărtean va fi decisiv. Sper să fie inspirat Keşeru, iar Stancu să aducă plusul ofensiv de care avem nevoie. Cred e prea puţin important cine va înscrie. Mesajul pentru colegii mei e clar: vrem calificarea! Sînt sigur că vom cîştiga cu publicul alături", a spus Ciprian Marica la DigiSport.

...despre discuţiile cu Iordănescu: "Am glumit cu nea Puiu despre tema convocării mele. I-am spus că putea să mă cheme cu Ungaria şi într-un picior, tot marcam un gol. Dacă atunci nu mă chemi, atunci cînd? A glumit şi el: «Da, Cipri, a fost greşeala mea»"

Meciul dintre România şi Finlanda va avea loc în această seară, de la ora 21:45, pe TVR 1 şi liveTEXT pe GSP.RO.

CALCULELE CALIFICĂRII LA EURO 2016

România va juca pe 8 și 11 octombrie ultimele meciuri din preliminariile EURO 2016, cu Finlanda și Insulele Feroe. Iată mai jos programul + toate calculele calificării. 

8 octombrie: România - Finlanda, Ungaria - Feroe, Irlanda de Nord - Grecia

11 octombrie: Feroe - România, Finlanda - Irlanda de Nord, Grecia - Ungaria

 CLASAMENT

1. Irlanda de Nord 17p
2. România 16p
3. Ungaria 13p
4. Finlanda 10p
5. Ins. Feroe 6p
6. Grecia 3p

CUM NE CALIFICĂM:

Batem în ambele meciuri sau scoatem 4 puncte din cele două partide şi avem locul la Euro 2016 SAU ne mai trebuie un singur punct dacă ungurii pierd una dintre partide, cum ar fi în ultima etapă, cu Grecia!

CUM NE CALIFICĂM CHIAR DE AZI:

Noi batem Finlanda, iar Ungaria se încurcă acasă cu Feroe. Puţin plauzibil, totuşi. Aşa că totul se va decide, probabil, în ultima etapă, în Feroe.

CUM PIERDEM CALIFICAREA:

Cel mai plauzibil scenariu negru ar fi să terminăm la egalitate de puncte cu maghiarii. Se poate întîmpla asta dacă pierdem un meci, învingem în celălalt, iar ungurii scot 6 puncte. Chiar și așa, e posibil să ne calificăm din postura de "cel mai bun loc 3".

NE CALIFICĂM LA EGALITATE!

În cazul în care România învinge într-un singur meci, Irlanda de Nord face două egaluri pînă la sfîrşit, iar Ungaria bate tot, tripleta va încheia grupa cu 19 puncte. Puţin plauzibil, totuşi. Se face un clasament în trei, iar noi sîntem avantajaţi:

1. România 6p
2. Irl. de Nord 5p
3. Ungaria 3p

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
10200848093840916
Giuliano Junc  •  08 Octombrie 2015, 20:46

Și încă ceva: calificarea la Euro, mai ales dintr-o asemenea grupă și în contextul în care jumătate dintre echipe vor fi la acel turneu final, nu reprezintă o performanță. Nu mai vindeți mâncare pentru animale la preț de icre negre!

10200848093840916
Giuliano Junc  •  08 Octombrie 2015, 20:45

Din cauza acestui fel de a gândi a ajuns Marica să joace pe la echipe în cazul cărora ai nevoie de logoped să le pronunți numele. Nu, domnule Marica, ceea ce spuneți poate să fie valabil la un meci din 20. Din păcate însă România reușește un meci calitativ din punct de vedere al jocului din 3 în 3 ani. Și ăsta e motivul pentru care există o stare generală de nemulțumire la adresa naționalei de fotbal. Pentru că nimeni nu are pretenții absurde, dar când, din motive obiective, nu ești în stare de performanță, încearcă măcar să oferi suporterilor un joc onest. Este meschin și ipocrit să cereți permanent susținere din partea suporterilor doar pentru că îmbrăcați acel tricou, fără să oferiți nimic. Da, înțelegem, nu avem o generație capabilă să prindă măcar o semifinală de turneu final. Dar atunci faceți-ne naibii să nu simțim că ne pierdem timpul uitându-ne la meciurile voastre. Pentru că vă aflați la limita nesimțirii când ne pretindeți să tropăim din picioare pentru un egal la Budapesta sau o victorie chinuită în Finlanda. Jucați fotbal cinstit și nu vă va mai fluiera nimeni. Dacă însă vă așteptați însă (bine, nu dumneavoastră domnule Marica, deoarece ați reușit ”performanța” să pierdeți echipa chiar și în generația lui Chipciu sau Hoban) ca lumea să pice în fund de entuziasm pentru o calificare obținută printr-un egal sau o victorie chinuită cu Finlanda și una meschină în Feroe înseamnă că jigniți inteligența celor a căror cunoștințe despre fotbal depășește nivelul Dodel Tănas

daweroirl
daweroirl  •  08 Octombrie 2015, 20:06

a zis si asta un adevar ...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează