FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU

Maxim a revenit la națională: "Nu e caz de revanșă"

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 august 2016 16:27

Alexandru Maxim a revenit la echipa națională odată cu instalarea lui Christoph Daum pe bancă, dar nu se gândește la revanșă.

Chiar dacă atacantul de 26 de ani e mai mult rezervă la Stuttgart în liga secundă din Germania, selecționerul a vrut să-l aibă în lot pentru partida cu Muntenegru de pe 4 septembrie pe Maxim.

Fotbalistul a sosit în această dimineață în România și-a vorbit despre debutul pentru Mondialul din Rusia, dar și despre problemele pe care le are în Germania.

- Alex revii în circuitul echipei naționale. Te-a surprins această convocare mai ales că vii din liga secundă?
- Contează mai puțin dacă m-a surprins sau nu. Important e că sunt bucuros că am venit din nou la echipa națională, abia aștept să-mi revăd colegii și să intru în programul echipei naționale. Am venit cu gânduri bune să începem pozitiv din nou această campanie de calificare. Nu am nicio revanșă de luat, pentru mine e un privilegiu și o onoare să fiu convocat la prima reprezentantivă și vin mereu cu inima deschisă atunci când se apelează la mine.

- Ai apucat să discuți cu noul selecționer?
- Nu, dar cu siguranță vom avea timp să discutăm în această săptămână. Sper că nu am fost convocat pentru această partidă cu Muntenegru doar pentru că și dânsul este neamț și eu joc în Germania. Sper că a văzut și alte lucruri la mine. Sunt convins că domnul Daum a chemat la lot cei mai în formă jucători la echipa națională, indiferent dacă sunt tineri sau mai în vârstă. Așa cum a spus și Răzvan Raț, nu vârsta joacă pe teren! Chiar dacă el nu a fost chemat acum, sper să revină pe viitor la lot.

- Cu ce gând pornești în această campanie de calificare?
- Să ajungem la Campionatul Mondial, să visăm mai puțin și să muncim cât mai mult, să facem o treabă cât mai bună pe teren.

- Meciul cu Muntenegru se va juca pe Cluj Arena acolo unde gazonul nu arată deloc bine. Va fi o problemă importantă?
- Am auzit despre problemele și despre situația gazonului de la Cluj, dar ar trebui să ne intereseze mai puțin chestiunea asta. Ambele echipe joacă pe același gazon, iar cel mai important lucru este să avem în tribune cât mai mulți spectatori care să ne susțină. Pornim la un nou drum, cu un nou staff și sper ca după acest meci toată lumea să fie mulțumită.

- Nicușor Stanciu are șanse mari să plece la Anderlecht.
- Eu am avut norocul să plec din fotbalul românesc la o vârstă fragedă, atunci când aveam 22 de ani. M-a ajutat asta să mă maturizez atât ca și fotbalist, dar și ca persoană. Sper ca și Nicu să facă pasul la o echipă cât mai bună din Europa și să aibă evoluții cât mai bune pentru a progresa și a prinde un contract mult mai bun pe viitor.

- Se tot vorbește în România despre problemele pe care le ai la Stuttgart....
- Eu am contract până în 2019, iar cei de la echipă nu vor să mă lase să plec la altă echipă. Am avut o discuție cu cei din conducerea clubului, dar nu mă lasă să plec. Au mai existat discuții despre un eventual transfer, dar prefer să le păstrez pentru mine. Momentan sunt jucătorul celor de la Stuttgart. Mi-e greu să accept unele declarații ale antrenorului, dar nu am ce să fac.

"Pentru mine nu e important tricoul nu numărul 10. Mereu am spus că emblema de pe piept este mult mai importantă decât numărul de pe tricou"
Alexandru Maxim, mijlocaș România

Tricolorii se vor reuni în aceste zile la baza de pregătire de la Mogoșoaia, înaintea meciului cu Muntenegru, din preliminariile Campionatului Mondial din 2018. Partida va avea loc pe 4 septembrie, de la ora 21:45 și va putea fi urmărită în direct pe TVR și liveTEXT pe GSP.RO.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
arsenie_b
arsenie_b  •  28 August 2016, 17:12

Chipciu pe care l-ati injurat toti ca a fost convocat a ajuns la Anderlecht, cea mai buna echipa din Belgia si una dintre echipele bune din vest. Joaca acolo titular si are o evolutie apreciata de antrenor si de presa de acolo. Maxim in schimb este eterna rezerva la o echipa retrogradata, mai nou antrenorul lui transformandu-l in rezerva unui pusti de 18 ani. E bine asa..

papa_poulette
papa_poulette  •  28 August 2016, 17:08

Pana si maseurul sau soferul de la Stuttgart au sanse mai mari sa fie titulari decat Maxim :))))))) Omul asta e facut sa ramana rezerva :)))) dar la ce salariu are, ii convine sa stea pe banca. Ia intr-un an acolo cat in 10 in Romania

Vezi toate comentariile (2)
Comentează