FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Mircea Lucescu, ferm în privința naționalei: "Mai bine să mă înjure străinii, decât să fiu înjurat de ai mei"

FOTO: REUTERS
FOTO: REUTERS

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 septembrie 2017 22:37

Mircea Lucescu, selecționerul Turciei, a închis definitiv subiectul venirii pe banca naționalei României, mărturisind că nu are de gând să se mai întoarcă la cârma echipei pe care a condus-o timp de cinci ani, între 1981 și 1986. 

"Hai să lăsăm naționala României. Am spus de 20 de ani că nu o mai preiau, m-am ținut de cuvânt din toate punctele de vedere. Au fost câteva momente când aș fi putut să revin, dar nu s-a putut și am plecat pe drumul meu.

Prefer să mă duc într-o țară unde să mă înjure străinii decât să vin acasă și la prima înfrângere să fiu înjurat de ai mei. Asta chiar n-aș suporta.

Din momentul din 1998 când n-am preluat naționala, deși cred că aș fi meritat, am jurat să nu mai preiau echipa națională", a declarat Mircea Lucescu pentru TV Dolce Sport.

Lucescu a antrenat naționala României între 1981 și 1986 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (21)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  07 Septembrie 2017, 10:35
Postat de randew pe 07 Septembrie 2017, 09:12

a castigat o cupa UEFA, a jucat o finala de Supercupa a Europei, multe trofee interne cu Shahtior...ce zici? e suficient pentru pretentiile tale inalte? lacom de bani zici tu, dar lui Daum ii dam pest 1M sa invete jucatorii pe ce post joaca fiecare, si dupa o campanie intreaga a reusit sa-l puna pe Gaman mijlocas central, eu zic ca diferenta de valoare e mai mare decat 2.5M>1M

E cel mai mare antrenor roman, chiar daca unii o sa strambe din nas, contestandu-l in favoarea unui Stefan Covaci, Ienei sau Iordanescu. N-o fi obtinut superperformante, dar analizandu-i cariera indelungata( pe care n-a avut-o nici unul dintre cei enumerati mai inainte), nu poti sa ajungi la alta concluzie. A creat echipe cu jucatori anonimi, gasind cheita pentru fiecare caracter dificil, a pus capat secetei calificarilor Romaniei la turneele finale castigand o grupa in care astazi nu stiu daca am mai obtine vreun punct, a antrenat ani multi in Italia, pe vremea cand acest campionat era nr. 1 in lume, a activat la echipe prezente an de an in cupele europene, a castigat EL si titlul in trei tari cu cinci echipe diferite, este selectionerul Turciei la 72 de ani etc. Da, are derapaje debordand de subiectivism, are orgolii, dar defectele unui om de succes sunt scuzate de calitatile si realizarile lui.

gigelos
gigelos  •  07 Septembrie 2017, 10:12
Postat de Robin Gene pe 07 Septembrie 2017, 01:02

Poate ar fi bine sa știm de ce ,și cine l a refuzat în 98 pe Mircea Lucesc.

HAGI ! Acum plange si isi cere scuze si spune ca Lucescu a fost singurul care l-a ajutat in cariera . Trebuia sa vina si Giovani l-a adus cu un avion particular , venise in trening , cred ca direct de la antrenament si a inceput sa vorbeasca in stilul lui .*** .Nea Mircea a zis ca nu se cearta cu copiii lui si dus a fost . Cuvantul lui Hagi era foarte puternic atunci , si-au dat seama becaliotii ca doar Gica il poate opri . Si prostia noastra .Pacat . Aveam si noi fotbal dar cu Lucescu la FRF ,LPF , nu mai aveau obiectul muncii , Nashu,Corleoneetc,etc . Stiau asta , asa era si in 84-86 , controla tot , tot . Si ce bine mergea ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gigelos
gigelos  •  07 Septembrie 2017, 10:05

Pacat ! Suntem atat de prosti ca nici macar nun ne dam seama ca suntem prosti . Succes nea Mircea ! Sa dea Dumneze sa ai succes , meriti cu siguranta .

Vezi toate comentariile (21)
Comentează