FOTBAL  »  NATIONALA  »  AUDIERI

UPDATE Mircea Sandu la DNA » Fostul preşedinte FRF a fost audiat de procurori: "Este un dosar de luare de mită" » Comunicat DNA

Articol de GSP - Publicat marti, 20 iunie 2017 11:18

Mircea Sandu, fostul preşedinte al FRF, a fost audiat în această dimineaţă de procurori, petrecând aproximativ o oră la sediul DNA.

UPDATE 12:45

DNA a emis un comunicat prin care anunţă că Mircea Sandu este acuzat de luare de mită şi spălare de bani. Fostul şef al FRF este acuzat că a primit de la o firmă de avocatură, prin intermediul soţiei sale, suma de 724.000 de lei pentru ca Federaţia să încheie două contracte de asistență juridică.

Comunicatul DNA:

SANDU MIRCEA, la data faptelor președinte al Federației Române de Fotbal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: 
- luare de mită, 
- spălare a banilor, 

SANDU ELISABETA, soția primului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: 
- complicitate la luare de mită, 
- spălare a banilor. 

Din ordonanțele întocmite de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia: 

La data de 02 octombrie 2009, suspectul Sandu Mircea, în calitate de președinte al Federației Române de Fotbal, cu intenție, a primit prin intermediul soției sale Sandu Elisabeta, cu titlul de mită, suma de 724.000 lei, de la reprezentanții unei societăți de avocatură.

Banii respectivi au fost primiți de suspect pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009.

În perioada 22 septembrie 2008 – 02 octombrie 2009, suspectul Sandu Mircea a disimulat adevărata natură a provenienței sumei de bani încasată în condițiile de mai sus (în contul soției sale), creând, contrar realității, aparența că această sumă ar reprezenta daune plătite de societatea de avocatură acesteia din urmă, ca urmare a nerespectării unor clauze contractuale.

Suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. 

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Ştirea iniţială:

Sandu, însoţit de avocatul său, a spus la intrarea în DNA că nu ştie de ce a fost citat de procurori şi nici în ce dosar va fi audiat, potrivit TV Digi Sport.

Avocatul lui Sandu a adus mai multe precizări legate de audierea fostului şef de la Casa Fotbalului: "Este un dosar nou, de luare de mită şi spălare de ani. În acest moment are calitatea de suspect", a declarat avocatul lui Mircea Sandu, Cristi Ene.

Sandu a fost achitat definitiv de către Curtea de Apel în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
198939213804366
Adrian Addryano  •  20 Iunie 2017, 14:55

Banii aia pe care i-a luat ILEGAL de la Loterie un milion de euro pe aia trebuie sa-i confiscati!!!!!!!!!!A ratat campania de calificare din 2006 dar nu a plecat,a ratat-o si pe aia din 2010 dar nu a plecat,a ratat-o si pe cea din 2014 dar nu a plecat profitorul asta!!!!!!!!!!In totat vreo opt campanii de calificare ratate dar a plecat abia dupa ce a pus mana pe "comisionu" de la loterie!!!!!!!!!!Timpul trece leafa merge!!!!!!!!!!Opt calificari ratate dar a plecat abia dupa ce si-a umplut buzunarele cu "comisioane",rente viagere si prime de necalificare!!!!!!!!!!Este ca si cum un primar aduce un sponsor in primarie dar ii pune pe consilieri sa voteze ca 20% din bani sa intre in buzunarele primarului!!!!!!!!!!Este aceeasi treaba,este ILEGAL!!!!!!!!!!

193893057647314
Bjorn Larsson  •  20 Iunie 2017, 12:56

Sa intre la puscarie dar sa le dea 10 ani, doar asa se invata minte hotii sa nu mai fure, si sa le ia si banii sau vilele care si le-au facut din furat.

sexilian
sexilian  •  20 Iunie 2017, 12:30

DUPA POZA ASTA E OM CINSTIT,e posibil sa-l bage la beci pentru a coordona dimineata inviorarea hotilor,altceva nuuuuuuuuu.........

Vezi toate comentariile (6)
Comentează