FOTBAL  »  NATIONALA  »  ARMENIA - ROMÂNIA, SÂMBĂTĂ, 19:00, TVR1, GSP.RO

Mogoşoaia in love » Daum a dat tonul îmbrăţişărilor printre "tricolori" şi antrenori

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 06 octombrie 2016 00:00

Pentru a întări spiritul de echipă, Daum a dat ieri tonul îmbrăţişărilor printre "tricolori" şi antrenori.

Ședința de pregătire de ieri a "tricolorilor" a debutat surprinzător. Christoph Daum i-a strâns pe gazon pe jucători, în jurul său, le-a vorbit puţin, apoi brusc a spus "Hei, Lato!", şi l-a îmbrăţişat zâmbind pe pleşuvul său fundaş.

A fost momentul în care toţi fotbaliștii au făcut acelaşi gest între ei, împreună cu antrenorii. O înbrăţişare generală, timp de 2-3 minute, cu schimbări succesive de locuri şi personaje, după care a început încălzirea. "Noi îi spunem «the gathering», e un fel de adunare ca între membrii unei familii", a spus secundul Rudi Verkempinck.

Ulterior, Daum a explicat că "e important să avem o bună atmosferă în grup şi asta se poate face în mai multe feluri. În România, oamenii obişnuiesc să se îmbrăţişeze, să se pupe. Dacă ai face asta în Germania, reacţia ar fi de genul «Ce mi se întâmplă?!». Acest gen de îmbrăţişare se potriveşte mentalităţii de aici, demonstrează că ne pasă unul de celălalt. Suntem o echipă, împreună putem să reuşim mai mult. Lucrăm zilnic şi la asta, la întărirea relaţiilor de colegialitate".

Filip tot separat

Nici ieri, Steliano Filip nu s-a antrenat împreună cu colegii, ci doar la sala de forţă, el acuzând în continuare o miozită la gamba dreapta. Daum susţine că dinamovistul "nu e ieşit din cărţi pentru meciul cu Armenia. Avem soluţii, Latovlevici sau Toşca".

Lato şi Stanciu, care aveau şi ei mici probleme, s-au pregătit normal. Maxim, care a sosit abia marţi în cantonament, a făcut numai alergare.

U19 debutează azi cu Olanda

Naţionala Under 19 joacă azi cu Olanda, gazda unuia dintre turneele de calificare la CE 2017. "Tricolorii" vor mai întâlni Norvegia (8 octombrie) şi San Marino (11 octombrie).

Pentru a se califica la Turneul de Elită, România trebuie să prindă primele două locuri sau să fie cea mai bună de pe locul 3 din cele 13 grupe.

Cum Casap (Viitorul) a suferit o enterocolită, în locul său a fost chemat Andrei Ciobanu, care vreme de 8 luni nu fusese convocat!

Doar o dată pe Astana Arena

Azi, "tricolorii" se vor pregăti pe sintetic, la Buftea, pentru a se obişnui cu acest gen de suprafaţă, pe care vor juca la Astana, cu Kazahstan.

Daum a dezvăluit că "am cerut celor de la federaţia din Kazahstan să ne asigure două antrenamente pe arena unde vom juca meciul cu ei, dar ne-au acceptat doar unul, cel oficial. Celălalt îl vom face pe un alt teren, tot sintetic".

"Am vorbit cu selecţionerul Poloniei, care mi-a zis că cel mai bun lucru a fost că au scăpat fără accidentări de pe acel teren sintetic din Kazahstan. Joachim Low mi-a spus și el să ne mulţumim cu un egal. Dar noi avem nevoie de 3 puncte, trebuie să câştigăm!"
Christoph Daum, selecționer România

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  06 Octombrie 2016, 09:32

E o idee +. Numai ca mister nu stie ca la noi se mai obisnuieste si un zambet pana la urechi in timp ce dintii scarsnesc ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează