FOTBAL  »  NATIONALA  »  MOMENTE MEMORABILE DIN ISTORIA NAŢIONALEI

Naţionala ne-a arătat aseară că se poate, avem nevoie de asemenea momente! Meciul care ne obsedează şi acum

Articol de GSP - Publicat joi, 31 mai 2012 00:00 / Actualizat joi, 31 mai 2012 20:11

2003 este anul în care s-a disputat un meci care ne obsedează şi acum: Danemarca - România, 2-2.

Au trecut nouă ani de la acea partidă de coşmar, în care danezii ne-au egalat în prelungirile duse la extrem de arbitrul elveţian Urs Meier.

Era secunda 1 a minutului 94, cam aşa, conduceam cu 2-1, rezultat care ne califica la Euro 2004. Nu trebuia decît să ţinem mingea cît mai departe de poartă. Băieţii noştri au obţinut un corner şi părea că totul e încheiat. Dorinel s-a îndreptat agale spre minge, a primit cartonaş galben, dar în momentul execuţiei s-a grăbit inexplicabil, centrînd în careu, în loc să joace sigur, în margine, scurt. Danezii au declanşat imediat un contraatac, iar visele noastre s-au năruit în secunda 30 a aceluiaşi fatidic minut 94. 2-2.

Durere. Frustrare. Teamă. Viaţă.
Cinci ani mai tîrziu, în iunie 2008, arbitrul despre care Emil Grădinescu a spus în acea seară că ar fi prelungit probabil meciul pînă cînd danezii ar fi reuşit să înscrie, dezvăluia într-un album autobiografic că s-a temut pentru propria-i viaţă. "Românii erau convinşi că eu eram vinovat de eşecul lor şi nimic nu putea să le schimbe părerea. Presa românească s-a implicat mult prea mult şi mi-a făcut publică adresa de mail. Am fost bombardat cu mesaje pline de ameninţări dintre cele mai dure. Mi-a fost cu adevărat frică"

Dar temerile lui Urs Meier n-au fost întemeiate, românii doar şi-au exprimat vehement indignarea.

Haideţi cu noi pe Facebook, am declarat site-ul "Zonă LIBERĂ de Încrîncenare"!

Momente magice cu naţionala
Aşa a fost să fie atunci! Să ne reamintim acel meci în care am trecut de la extaz la agonie, dar în care băieţii noştri ne-au făcut să vibrăm ca niciodată! Am ratat mult, mult prea mult şi asta ne-a costat. Am pierdut pe mîna noastră o mare calificare. Dar ce meci! Ce meci au comentat Emil Gradinescu şi Vlad Enăchescu!

Să ni-l reamintim, aşadar, cu căştile pe urechi, şi să ne rugăm să retrăim asemenea momente în comentarii "nebune". Aseară, naţionala ne-a arătat că se poate.

Avem nevoie de emoţii, la fel cum avem nevoie de calificări!

"Bună pasaaa, Bratu, du-te Bratu, Bratu, hai, acuuuum!!! Uluitoooooor, Sorenssen reuşeşte să apereee!!! Dar nu mai contează, nu mai conteazăăă, probabil o ultimă fază..."

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (30)
tzusti
tzusti  •  01 Iunie 2012, 03:53

CE ECHIPA .CE LUPTATORI . CE AMBITIE .CE GHINION DAR MAI ALES CE HOTIE DE ARBITRAJ

soad
soad  •  01 Iunie 2012, 01:05
Postat de soad pe 01 Iunie 2012, 01:00

singurul meci din viata mea la care am plans, nu poti da vina pe portar, conduceam si erau ultimele minute, trebuia sa stam in colt cu 5 jucatori, asta a fost sa fie, a fost ultima campanie in care am jucat cat de cat, dupa am depins de altii si asa au fost si rezultatele.

pe arbitru, adica

soad
soad  •  01 Iunie 2012, 01:00

singurul meci din viata mea la care am plans, nu poti da vina pe portar, conduceam si erau ultimele minute, trebuia sa stam in colt cu 5 jucatori, asta a fost sa fie, a fost ultima campanie in care am jucat cat de cat, dupa am depins de altii si asa au fost si rezultatele.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează