FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER ALES LA VOT

Noul selecţioner e ascuns în plic: "Eu l-am pus pe Hagi pe primul loc" » Lista numelor care apar în opţiunile membrilor Comisiei Tehnice

Articol de , - Publicat marti, 12 septembrie 2017 09:00

Comisia Tehnică a decis să propună rezilierea imediată a contractului lui Daum, iar următorul antrenor al naţionalei va fi decis de Stoichiţă şi Burleanu, după centralizarea votului de ieri şi discuţiile cu antrenorii de pe listă

Mai bine de patru ore au durat ieri, la Casa Fotbalului, dezbaterile din Comisia Tehnică a FRF. De la şedinţă, care s-a ţinut în sala unde se desfăşoară şi reuniunile Comitetului Executiv, au lipsit trei dintre membrii cu drept de vot: secretarul general Sandu Tăbârcă (aflat la un curs de perfecţionare a antrenorilor, la Craiova), Marcel Răducanu (din motive medicale) şi Christos Papadopoulos (preparatorul fizic al echipei naţionale).

Dintre ei, doar primii doi au fost sunaţi în plenul Comisiei şi au votat. Ultimul, dar şi Ionuţ Badea, secundul lui Daum, nu au avut drept de vot, conform spuselor lui Mihai Stoichiţă, şeful Comisiei Tehnice. "Oricum votul lor n-ar mai fi contat", au spus surse de la Casa Fotbalului.

Daum pierde şi ultimul "meci"

Întâlnirea a fost prefaţată de demisia din Comisie a lui Marcel Puşcaş, unul dintre cei 4 membri fără drept de vot.

"A ţinut aşa de mult pentru că au fost mai multe puncte pe ordinea de zi. S-au dezbătut la început problemele referitoare de campaniile de calificare la loturile U17 şi U19. Abia după ultima pauză, din jurul orei 14:00, s-a trecut la discuţiile legate de viitorul lui Christoph Daum la echipa naţională, precum şi la propunerile pentru desemnarea viitorului selecţioner", au precizat membri ai Comisiei Tehnice.
Concluzia a fost clară: cu o majoritate de 12 voturi "pentru" şi două "împotrivă", Comisia a decis să formuleze propunerea ca FRF să rezilieze imediat contractul lui Daum la echipa naţională. Angajamentul e scadent în noiembrie, fiind luate în calcul iniţial şi datele meciurilor de baraj pentru calificarea la Mondialul 2018. "Data trecută, Comisia Tehnică i-a dat aviz favorabil lui Daum, să continue, pentru că mai avea încă şanse de calificare. Dar acum nu avea rost să mai stea pe bancă şi la meciurile cu Kazahstan şi din Danemarca, fiindcă şansele de calificare au dispărut", au adăugat aceleaşi surse.

Fără un algoritm clar

În urma dezbaterilor şi a prezentării activităţii de la meciurile cu Armenia (1-0) şi Muntenegru (0-1) de către secundul Ionuţ Badea, votul în cazul lui Daum a fost deschis, prin ridicarea mâinilor. La capitolul legat de numele viitorului selecţioner, lucrurile au stat însă altfel. Fiecare a făcut propria listă cu propuneri, individual, dar şi-a semnat opţiunea.

Respectivele foi au fost puse în câte un plic, iar acestea au ajuns la Mihai Stoichiţă, preşedintele Comisiei Tehnice. Fără a se comunica nici măcar membrilor Comisiei care a fost rezultatul final al votului lor! Doar Cămătaru a precizat pentru libertatea.ro că "eu l-am pus primul pe listă pe Hagi!".

După şedinţă, Mihai Stoichiţă a precizat: "Comisia a propus încetarea raporturilor contractuale cu Daum. Fiecare dintre membrii cu drept de vot ai Comisiei Tehnice a făcut propuneri, le-au pus în plic și au semnat. Nu vă pot da nume, dar le știți. Nu vreau să preiau eu echipa națională. Nu pot să știu ce va decide Federația. Ruperea relațiilor cu Daum poate dura și cinci luni".

Ulterior, acesta a intrat într-o altă şedinţă, cu Răzvan Burleanu. "Nu s-a stabilit un algoritm clar. Unii au trecut în ordinea importanţei numele pe acele liste, alţii la grămadă. Nu ştim exact cum se va stabili care este prima opţiune a Comisiei. Probabil se va face după cât de des apare un nume pe toate listele întocmite de membrii Comisiei. Iar Burleanu va decide în final. Să vedem şi care dintre cei propuşi va fi disponibil şi deschis la negocieri pentru a prelua atât de repede echipa naţională!", au precizat surse de la Casa Fotbalului.

Daum e în Germania pentru Bayern - Anderlecht!

Următorul Comitet Executiv al FRF va avea loc pe 22 septembrie. Până atunci, Burleanu va trebui să finalizeze rezilierea contractului cu Christoph Daum, dar şi negocierile cu viitorul selecţioner. Daum este în Germania şi are programată revenirea în România pentru mâine. Culmea e că el ar trebui să asiste, în această seară, la partida Bayern Munchen - Anderlecht, din Champions League, pentru a-i urmări pe românii din tabăra oaspeţilor, Chipciu şi Stanciu! Misiune fără niciun sens însă în contextul actual!

Noul selecţioner ar urma să conducă echipa naţională la ultimele două partide din preliminariile Mondialului 2018, acasă cu Kazahstan (5 octombrie) şi în deplasare cu Danemarca (8 octombrie). 

Lista numelor care apar în opţiunile membrilor Comisiei Tehnice: Gică Hagi, Mircea Lucescu, Dan Petrescu, Cosmin Contra, Ladislau Boloni, Cosmin Olăroiu, Victor Piţurcă, Costel Gâlcă, Walter Zenga

"Nu știu ce va hotărî Federația. Oricum, echipa națională nu va rămâne fără selecționer. Nu se dorește un interimat, vom avea un antrenor principal. Noi am făcut propuneri, sunt mai multe variante"Mihai Stoichiţă, preşedintele Comisiei Tehnice FRF

"În urma propunerii Comisiei Tehnice, voi demara procesul de negociere a rezilierii contractului domnului Daum și, ulterior, negocierile privind desemnarea noului selecționer, în baza propunerilor primite de la președintele Comisiei Tehnice"Răzvan Burleanu, preşedinte FRF, pentru frf.ro

COMISIA TEHNICĂ FRF

Preşedinte: Mihai Stoichiță
Vicepreşedinţi: Ionuț Badea, Aurel Țicleanu
Secretar general: Sandu Tăbârcă
Membri: Ion Geolgău, Marcel Răducanu, Dumitru Dumitriu, Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu, Dan Apolzan, Ionel Augustin, Rodion Cămătaru, Dumitru Moraru, Mihai Ianovschi, Ciprian Paraschiv, Christos Papadopoulos
Membri fără drept de vot: Vlad Munteanu, Marcel Pușcaș (demisionar), Andrei Vochin, Vlad Ungureanu (secretar)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
438704119643267
Ady Marin  •  13 Septembrie 2017, 11:31

de ce a mai votat membrii comisiei, dacă tot Burleanu decide? dacă el ar vrea să-l pună pe Hagi, l-ar pune oricum.

708693082645518
Stefii Ruican  •  13 Septembrie 2017, 01:02

Comisia tehnica = Burleanu

jalabert
jalabert  •  12 Septembrie 2017, 19:49

Interesant sunt numai prostalau gen contra sau hagi care nu au nici o treaba cu cariera de antrenor, lucescu care nu are cum sa vina piti care in ultima vreme a fost o catastofa dovada ce a facut la arabi. In schimb lipsesc de pe lista numele grele care puteau face cu adevarat treaba la nationala rednic si popica.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează