FOTBAL  »  NATIONALA  »  COMENTARIU

Omul care a transformat SRI în sursă » Amintirile lui Radu Oprișan cu Dan Andronic, jurnalistul care a dinamitat alegerile FRF: "M-am temut pentru el când Olăroiu i-a proptit un genunchi în ceafă"

foto: evz.ro
foto: evz.ro

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 martie 2018 17:14

Dan Andronic a aruncat în aer lupta pentru șefia FRF postând pe facebook dialogul dintre șeful SRI George Maior și prim-adjunctul acestuia și șeful operativului, celebrul Florian Coldea.

Discuția din biroul lui Maior avea loc cu puțin timp înainte de alegerile din martie 2014, alegeri câștigate de Burleanu și la care Gică Popescu nu a mai apucat să participe, trimis în pușcărie în Dosarul Transferurilor. În dialog cei doi capi ai SRI vorbeau despre alegeri. "Cred că o să câștige un puști, unul Burleanu!", spune Coldea, la care șeful său, Maior, țipă iritat și roșu la față: "băi, sper că nu vă băgați și aici, la fotbal!".

Andronic, jurnalist la evz.ro, se introduce în scenă povestind că discuția s-a petrecut la un pahar cu whisky și unul cu vin roșu. De unde trebuie să ne dăm seama că Dan este intim cu șefii SRI, nu mai era nevoie de întăriri. Genială observația lui Ovidiu Ioanițoaia: "cei doi vorbesc despre șansele lui Burleanu si despre ale lui Chivorchian, însă deloc despre ale lui Gică Popescu, de parcă deja îl excluseseră din luptă cu niște zile înainte ca Gică să fie condamnat", aluzia e clară.

Spiritul de fost pionier nu-mi dă pace și mă întoarce la replica "sper că nu vă bagați și aici, la fotbal". Acel "și" sună precum un diapazon! Dar unde v-ați mai băgat, mă chinuie curiozitatea?!

Pagina de Facebook a lui Andronic abundă în dezvăluiri tari, omul a mai dat lovitura făcând un interviu cu Sebastian Ghiță la Belgrad în momentul în care și James Bond s-ar fi rușinat că nu dă de Ghiță!

Pe Dan Andronic l-am cunoscut prin anul 1988, la Liceul Ion Neculce, unde învățam amândoi. Erau celebre meciurile dintre selecționatele claselor a 11-a și a 12-a, ori meciurile dintre elevi și profesori în vremurile în care nu ridicai ochii din parchet dacă îți vorbea un dascăl. Andronic era portarul celor de clasa a 11-a. Excelent în poartă, plonja spectaculos pe terenul de beton. Vedeta liceului era de departe Cosmin Olăroiu, coleg de generație și de echipă cu Cătălin Necula și cu Dan Lăzărescu, actualul expert pe arbitraj de la Telekom Sport. În echipă cu Andronic mai juca Vivi Kraus, fiul reputatului antrenor și fondatorul academiei Vk Soccer.

Ca un amănunt picant, Dan era coleg cu Marian Măgureanu, fiul lui Virgil Măgureanu, însă e un amănunt fără importanță, desigur. La fel cum nu pot uita că Dan era coleg și prieten atunci cu mulți dintre suporterii rapidiști care își au fieful la tribuna a doua a Giuleștiului. M-am temut pentru Andronic la un corner când, cu o detentă fabuloasă, Olăroiu i-a proptit un genunchi în ceafă. Cu Oli nu era de glumit. Nici atunci!

Acele momente au rămas amintire, toți am luat-o pe drumul nostru și m-am mirat că nu l-am reîntâlnit pe Andronic în meciurile spectaculoase din Cupa Presei, pe care noi, cei de la Sportul Românesc, le dădeam cu EvZ. Cumva nu m-am mirat regăsindu-l acum la un pahar cu vin roșu cu șefii SRI. Priviți dezvăluirile pe care le publică, poate numai Ciutacu mai are surse la fel de spectaculoase!

Dat fiind că se poate paria pe alegerile de acum de la FRF, tare mi-ar plăcea să mai existe pretextul unui pahar cu vin roșu și niște dezvăluiri, poate facem și noi un bilet!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
107487296349251
Mihai Ducu  •  12 Martie 2018, 07:17

Cuplul Andronic-Ciutacu aduce a Stan si Bran...Totul e de luat in ras...

marian0904
marian0904  •  11 Martie 2018, 22:37

Oamenii erau relaxati. Aranjeau piesele. Aici Burleanu, aici Bica, aici Udrea, aici Kovesi, iar aici Stanciu. Mai dictau si anii de inchisoare. Si cine ia campionatul. Si cine sa faca afaceri si cine nu (ii deranjau). Treaba mergea unsa. Stapanii vegheau atunci, ca si acum. Numai ca, maria sa poporul s-a cam saturat!

ciinefoarterosu
ciinefoarterosu  •  11 Martie 2018, 22:17

Liceul Ion Neculce era plin de securisti si de"***" ; V Ponta a fost contemporan cu cei citati in articol (trimis in Franta a luat legatura cu rezidenti ai Secu, profesoara lui de istorie era sotia sefului SIE etc; nu intamplator Ponta a avut sprijinul serviciilor in alegerea lui Burleanu); Liceul era vecin cu directia VI etc

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează