FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Opinie de Justin Gafiuc » Fariseul din Koln: "Daum nu va pleca niciodată singur de la națională!" » Cum a gafat în Bulgaria + șocul de la Radisson

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 12 iunie 2017 09:43

Christoph Daum nu-și va da niciodată demisia. Cum a etalat selecționerul, din imprudență, un discurs acuzator la adresa României în fața unui impresar român, la un meci al lui Ludogoreț, realizând după două zile gafa comisă.

Să o spunem răspicat și fără ocolișuri: Christoph Daum nu va pleca niciodată singur de la echipa națională! Iar șefii Federației știu foarte bine acest lucru, chiar dacă se codesc să abordeze tema. Așadar, chiar dacă acum și-ar dori să-l îndepărteze pe neamțul din Koln, FRF ar avea la îndemână o singură soluție, în lipsa oricărei maleabilități din partea antrenorului care a compromis calificarea la CM 2018: plata integrală a salariului selecționerului și întregului staff. Asta ar însemna milionul de euro aferent anului de grație 2017.

Confesiunile scăpate în Bulgaria

E momentul însă să evocăm un episod despre stilul de fariseu al lui Daum, care, de fapt, și-a înțeles demult postura, dar merge până la capăt pentru a-și securiza finanțele în desconsiderarea completă a naționalei și cu discursuri tot mai arogante.

Recent, la un meci al lui Ludogoreț, unde mersese să-i urmărească pe Keșeru și Moți, Daum a nimerit în tribuna oficială lângă un cetățean care părea străin de România. A intrat în discuție cu el, în engleză, aflând că este agent de fotbaliști și antrenori. A început să i se confeseze despre dezastrul pe care l-a găsit în România, lipsa de valoare a jucătorilor cu care lucrează la națională, cu câteva nume rostite apăsat, atmosfera toxică de la București și, în primul rând, diferențele majore între ce i-a prezentat președintele Burleanu la "interviul de angajare" și ce a descoperit în realitate, în scurt timp.

Da, acel Burleanu căruia, în aparițiile publice, nu se ferește să-i ridice statui și să-i gâdile orgoliul de conducător cu fraze care l-ar fi făcut să roșească până și pe Ceaușescu! Iar președintelui FRF chiar îi place să fie distrat de bufoni, care roiesc în jurul lui!

Șocul de la "Radisson"

Peste două zile, Daum îl întâlnește întâmplător pe același individ la București, în holul hotelului "Radisson Blu" de pe Calea Victoriei, unde selecționerul și secundul său, Rudi Verkempinck, locuiesc de luni bune, cu o cazare achitată integral de Federație.

Se apropie să-l salute pe tipul cunoscut în Bulgaria, dar, brusc, are un moment de derută: îl aude cum discută perfect în limba română cu o doamnă.

Și-l abordează exact cu această mirare, ocazie cu care află că omul este, de fapt, un discret impresar român, cu activitate externă în proporție de 99%. Nu-i vom spune numele, fiindcă nici nu contează. Realizând însă situația sensibilă, Daum salută imediat, se întoarce pe călcâie și bate în retragere.

Înțelesese probabil că tocmai comisese o gafă la partida lui Ludogoreț: să spună exact ce gândește în fața unui român, cu un speech total diferit de bla-bla-ul public. Un bun actor în spectacolul "Cu mască, fără mască" trădat de propria imprudență!

"E înnebunit după bani"

Acesta este Daum! Prin urmare, și dacă va pierde 0-5 cu Armenia la București, selecționerul nu va lua în calcul o demisie și nu va da niciun centimetru înapoi în materie financiară, punând FRF în fața unei situații fără ieșire: ori îl păstrează până la finalul campaniei, indiferent până unde va împinge dezastrul, cu consecințe imprevizibile și pentru campaniile viitoare, ori îl pune anticipat pe liber și-și asumă plata compensațiilor.

Și pentru ca subiectul să fie și mai clar, o altă caracterizare vine de peste hotare, tot de la un agent, care a avut ocazia să lucreze cândva cu Daum: "E, pur și simplu, înnebunit după bani! Nu acceptă niciun compromis. Dacă te-a prins în menghina unui contract, n-ai altă șansă decât să-l plătești până la ultimul cent. Nu-l interesează ce-a lăsat în urmă". Bine că a găsit fraierii din România care să-i cânte-n strună și să ni-l împacheteze ca pe Mesia pe acest șmecher expirat!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (46)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  12 Iunie 2017, 19:07

Pai daca s-a plans de lipsa de valoare a jucatorilor de la Nationala eu sunt 100% de acord cu el......Ce ma deranjeaza este ca la televiziunile romanesti in schimb ii lauda pe toti de parca sunt cel putin Ronaldo. Un pic de corectitudine nu strica..... Cel mai mult pe mine m-a distrat la nulitatea asta cand ne povestea ca echipa Romaniei o sa atace si cand nu are mingea si o sa jucam cu toti jucatorii intr-un atac fantastic, asa cum nu am avut niciodata. Rezultatul? Cea mai fricoasa constructie din istorie. Cea mai defensiva. Si aici nu mai e vorba de lipsa de valoare a jucatorilor ci de gandirea antrenorului, mai exact de lipsa ei.....Cum sa joci tactic la un meci unde trebuia sa joci la victorie cu 8-10 jucatori defensivi? A fost ridicola asezarea tactica.

mioriticul
mioriticul  •  12 Iunie 2017, 18:33

Ce-am aflat? Ca s-a intilnit cu cineva. Cu cine, n-am aflat. Si-a vorbit ceva. Ce-a vorbit e subiect de speculatii.

yoz7777
yoz7777  •  12 Iunie 2017, 15:46

Ce *** de presari... Pe bune, un agent, nu spui cine, persoana importanta, se confeseaza lui gafiuc, iar um alt agent ii confirma ce i-a spus primul... Pe bune, chiar atat de jos ati ajuns? Si nu-mi spune, tagma asta a agentilor este plina de lorzi si oameni de cuvant, asa ca fartii becali, prodanca etc... Esti sigur ca nu ei ti-au spus? Ca oricum sunt in gasca sustinuta de nea ovi...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (46)
Comentează