FOTBAL  »  NATIONALA  »  MUNTENEGRU - ROMÂNIA 1-0

OPINIE GSP Ce s-a întâmplat după meci?! Remus Răureanu a remarcat un fapt esențial: "Burleanu n-a fugit, dar Televiziunea Română e cu Revoluția! Statul va alege președintele FRF"

Articol de - Publicat marti, 05 septembrie 2017 11:12

În cadru a apărut Daum. Era spre finalul meciului de la Podgorica și germanul nu-și mai plimba ochii nervos ca în conferințe, după vreo idee-sprijin, privea resemnat spre terenul de Divizia B pe care încheiau calculele calificării. Fotbalul românesc și-a câștigat poveștile frumoase pe arene care încurajează legendele. San Nicola, Bari. Arms Park, Cardiff. Rose Bowl, Pasadena.

Eșecurile se consumă pe câmpuri bune de cultivat bocetele. Vechiul "Național" acoperit cu nisip la un meci cu Danemarca, stadionul "de Dunărea Călărași" pe care ne-a bătut Muntenegru.

Imaginea cu Daum cătrănit a fost comentată de Marian Olaianos: "Poate nu germanul e vinovatul pentru ratarea calificării, poate vinovații principali sunt cei care nu pricep că vorbele nu câștigă puncte". Conducerea Federației, adică. Una obsedată de imagine, preocupată doar să ambaleze frumos nimicul din ultimii trei ani, de la angajarea celui mai scump selecționer din istorie la centre de tineret care sfidează regulamentul și ideea că nu poți să organizezi competiții în care tot tu să și participi.

"Doar presa s-a păcălit cu Daum!"

Remarca lui Olaianos a constituit doar preludiul pentru ce avea să urmeze la Televiziunie. Invitat: Florin Prunea, liderul de campanie și membrul cel mai agresiv al opoziției. Vineri, după România-Armenia, fuseseră în studio Prunea și Marica. Aseară au rămas doar "mușchii" grupării care speră să preia puterea la alegerile din martie.

"Doar voi, presa, l-ați primit bine pe Daum. Noi, oamenii din fotbal ne-am dat seama de la început că nu era în regulă aducerea lui". Am scris aici și aici de ce Daum nu era potrivit, de ce e doar un fost antrenor bun, consumat la fel cum s-au mai dus și alții. Ideea lui Prunea, că presa a aplaudat venirea germanului e, așadar, forțată. Oricum, n-a fost punctul de sprijin al discursului său.

"Burleanu n-are habar de sport!"

Moderatorul Costin Deșliu a început să-i arunce mingile ca la încălzire, ca un portar de rezervă care nu speră să-i ia locul titularului. "Florine, Tătărușanu joacă la Nantes și e privit ca unul dintre cei mai buni din Franța. Și atunci, cum nu avem jucători?"

"Păi cine spune că n-avem? Vorbim despre afirmațiile președintelui Federației, un om care nu are legătură cu fotbalul! El ar trebui să dea explicații pentru faptul că l-a angajat pe Daum la sugestia lui Andrei Vochin! L-au adus pe ascuns, reprezentanții primei ligi n-au văzut nici până în ziua de azi contractul neamțului".

Prunea n-a fost întrerupt cu vreo întrebare: "Probabil că nu va da explicații Burleanu. Va mai face o acțiune de fotbal cu armata americană sau fotbalul pe uliță și ce au mai făcut ei în anii aceștia de când conduc Federația. Sunt oameni care n-au de-a face cu sportul, nu neapărat cu fotbalul! Bine, cireașa de pe tort ar fi acum să i se prelungească lui Daum contractul pe încă doi ani!".

"Lăsați că venim noi cu profesioniștii!"

"Cu siguranță, la alegerile din martie vom avea doi candidați!", a anunțat fostul portar. "Vom avea" înseamnă că membrii "Generației de Aur" organizați în opoziție pregătesc un plan cu un candidat principal plus un "iepure".

Campania a început de mai bine de un an. La TVR e emisiunea în care candidatul primește spațiu ca să-și expună toate ideile. Are timp suficient, moderatorul nu-i încurcă discursul întrebări care să nu sublinieze cât de nepriceput e Burleanu, ce mare păcăleală e Daum, antrenorul consumat reîmprospătat de Andrei Vochin:

"Noi știam că Daum era ieșit din circuit. Și nu e doar Daum problema. Situația din teritoriu e foarte gravă! La juniori ne bat Cipru și Liechtenstein!".  Promisiunea lui Prunea, platforma-program: "Viitoarea administrație, care va conduce FRF după alegerile din martie, va readuce la Federație o organizare profesionistă, cu oameni care se pricep la fotbal".

Televiziune de stat, fotbal de stat

Promisiunea nu e chiar nouă și poate fi doar o promisiune neconfirmată. Ea a fost pronunțată, însă, la TVR! Când apărea la televiziunea publică, Burleanu era prezentat ca "un bun național". Chiar așa a fost introdus de moderator: "Alături de mine se află președintele Federației Române de Fotbal, un bun național". "Fotbalul, nu?", a replicat Răzvan amuzat și jenat.

Cum de s-a schimbat atitudinea TVR? În Televiziune, Prunea a ocupat deja locul lui Burleanu. E un semn că influența politică nu mai garantează victoria în alegeri a "grupului Burleanu"? Asta ar conta mai mult decât ce spun Hagi, Popescu, Prunea, Ilie Dumitrescu, Cârțu.

Într-un fotbal dependent de bani publici, cluburile private reprezintă o minoritate de neluat în seamă din totalul celor peste 200 de membri FRF cu drept de vot. Practic, statul va alege președintele Federației.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
florisking
florisking  •  05 Septembrie 2017, 22:16

mai bine ne apucam sa jucam si sa investim in oina , de cat sa conduca prunea si generatia de aur fotbalul romanesc. eu inca cred si sper, ca voi(gsp-ul) glumiti...cand o sa apara ceva rezultate la juniori si tineret , mai vorbim de fotbalul romanesc , calificari si de meciuri frumoase.

demolarii
demolarii  •  05 Septembrie 2017, 21:17

Oare cum de 1 singur exponent al generației de aur e patron în fotbal? Cum de antrenorii sau managerii proveniti din generația de aur au experiențe episodice în fotbalul internațional, indiferent de nivelul la care a antrenat?

10206088110775210
Enver Hoxha  •  05 Septembrie 2017, 19:07

Fotbalul e dependent de banii publici, da - dar ai primăriilor, nu ai guvernului. Și n-o să-l aleagă primarii pe președintele Federației.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează