FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Paradoxul de la națională! Singurul jucător din play-out a evoluat cu Lituania și Spania, dar cei doi fotbaliști ai liderului n-au prins niciun minut

Articol de - Publicat luni, 28 martie 2016 10:53

Naționala României a avut săptămâna trecută o dublă amicală împotriva Lituaniei și a Spaniei. Pe primii i-am învins cu 1-0 prin golul lui Stanciu, iar cu ibericii am terminat la egalitate, 0-0.

Liderul Ligii 1, Astra, a dat doi jucători la lot - Silviu Lung jr. și Valerică Găman, însă niciunul dintre cei doi n-a prins vreun minut. Paradoxul este că singurul reprezentant al unei echipe din play-out, Andrei Ivan, a jucat în ambele partide.

De altfel, înaintea turneului amical al naționalei din Turcia, de la începutul acestui an, Marius Șumudică, tehnicianul giurgiuvenilor, declara că pentru națională e în stare să-și ducă jucătorii la aeroport. Atunci avea 4 fotbaliști sub conducerea lui Anghel Iordănescu: Silviu Lung jr., Găman, Enache și Alibec. Inițial, a fost selecționat și Budescu, dar acesta nu s-a mai prezentat, fiind transferat în China.

2 jucători
n-au evoluat niciun minut în dubla cu Lituania și Spania. Lung jr. și Găman sunt singurii fotbaliști din tot lotul care n-au jucat deloc în ultimele două amicale ale naționalei

Totuși, Șumudică s-a arătat total dezamăgit când a văzut jucătorii selecționați de Iordănescu pentru dubla cu Lituania și Spania. Tehnicianul giurgiuvenilor l-a certat pe selecționer pentru că nu l-a convovocat pe Alibec.

”În iarnă când era nevoie de jucători pentru echipa națională, noi nu i-am avut la pregătiri, ci în Turcia la națională. Asta e, unii la muncă, alții la caimac” Marius Șumudică la 18 martie

Bomboana de pe tort a fost convocarea lui Ropotan, de altfel, selecționarea acestuia a fost îndelung contestată în ultima vreme. Adrian Ropotan a bifat un nou meci pentru tricolori după fix 5 ani, ultima prezenţă fiind pe 29.03.2011, România-Luxemburg 3-1.

Contactat de GSP.ro, Marius Șumudică n-a vrut să comenteze faptul că singurii jucători din lot care n-au jucat au fost ai Astrei, dorind să nu intre în polemică cu staff-ul naționalei.

0 jucători steliști
au fost pe teren in amicalul Italia- Romania 2-2, ultimul din 2015, iar aseara s-au aflat 3 in primul 11

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (25)
observator_federal
observator_federal  •  28 Martie 2016, 13:32
Postat de castaway pe 28 Martie 2016, 11:32

Daca Ivan marca in poarta spaniolilor, iar se vorbea in targ , cum ca echipa a doua a Barcelonei l-ar dori ! Acum le-a inchis gura.

Ti se pare ca a inscris cineva in meciul acesta? Si cat de relevante au fost minutele jucate pentru un transfer? Oricum, daca se ducea Ivan la FCSB sa-l plateasca Jiji doar dupa realizare obiectiv (grupele Champions League) si sa-i puna o clauza de reziliere de 10 milioane... mai pleca in strainatate doar ca Tanase sau Chipciu. Oricum, altii ii vor stabili pretul si salariul, nu ciobanul indragostit de literatura care patroneaza FCSB.

sibelius
sibelius  •  28 Martie 2016, 13:24
Postat de dinamo_fan pe 28 Martie 2016, 11:50

aberezi de la ora 11 dimineata luni. ai inceput bine saptamana :))))). Grigore a fost imperial. Filip a jucat bine.

Filip a dat cateva chifle de toata frumusetea, dar nu avem altul mai breaz. Sper doar sa nu-l apuce scuipatul si lovitul si la nationala. Grigore si HaraChiriches formeaza un cuplu sudat.

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  28 Martie 2016, 13:18
Postat de steaua1986forever pe 28 Martie 2016, 12:46

Ropotan...hahaha. Saracul Lung, are mare ghinion, de 2 ori chiar: unul e ca nu o sa fie niciodata la inaltime numelui parintelui si al doilea e ca mai sunt inca vreo 3- 4 portari romani in momentul asta peste el. Si ca factor agravant e ca unul dintre ei e chiar Nita. Cat despre Sumilica, stie si el ce gloabe antreneaza, nu e chiar complet nebun, desi vad ca tot insista cu Alibleg ala de parca nu e Nationala de fotbal ci de Sumo sau de fumat viteza...

Toti sunt plegi pana in momentul in care ajunt la echipa nomada a lui becali, moment in care devin cei mai buni dintre cei buni ramasi in viata.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează