FOTBAL  »  NATIONALA  »  POLONIA - ROMÂNIA, SÂMBĂTĂ,

Pe bancă! Daum surprinde din nou: cel mai valoros "tricolor" va fi doar rezervă cu Polonia

Stanciu a jucat în 38 de meciuri pentru Anderlecht, în toate competiţiile, și a dat 8 goluri. A jucat foarte rar 90 de minute, având o medie de 68 de minute pe meci în Belgia // FOTO Cristi Preda
Stanciu a jucat în 38 de meciuri pentru Anderlecht, în toate competiţiile, și a dat 8 goluri. A jucat foarte rar 90 de minute, având o medie de 68 de minute pe meci în Belgia // FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 09 iunie 2017 00:05

Mijlocaşul lui Anderlecht a fost folosit săptămâna aceasta în echipa rezervelor, Daum fiind nemulţumit de ultimele sale prestaţii.

"Vom folosi cea mai bună echipă împotriva Poloniei", anunţa ieri, la conferinţa de presă, secundul Ionuţ Badea. Surpriza vine de la absenţa din primul "11", pentru meciul de la Varşovia, a playmakerului Nicolae Stanciu. Nici ieri, acesta nu a jucat în echipa "probabililor", ci dincolo.

"O posibilă explicaţie a absenţei lui Stanciu este legată şi de ultimele sale evoluţii, cu Polonia şi cu Danemarca. Selecţionerul n-a prea fost mulţumit de randamentul său.

În mandatul lui Daum, Stanciu a fost titular în toate partidele, însă nu a marcat decât în meciul cu Armenia. Nu este vorba însă doar de goluri, ci de prestaţiile sale în general.

În al doilea rând, Nicuşor nici n-a prea jucat în ultimul timp la Anderlecht, el a fost titular doar în ultimul meci de campionat, după patru partide consecutive în care a rămas mereu pe bancă. Totuşi, nimic nu e sigur, Daum s-ar putea răzgândi, dar e puţin probabil", au explicat apropiaţi ai echipei naţionale.

N-a fost nici la fazele fixe

Un alt indiciu. În ultima parte a antrenamentului de ieri, titularii preconizaţi pentru meciul cu Polonia au exersat fazele fixe ofensive, sub comanda lui Daum şi a secundului său, Rudi Verkempinck. În acelaşi timp, Stanciu se afla pe celălalt teren şi exersa lovituri libere.

Jucătorul are probleme, mai ales că Anderlecht, unde nu a impresionat decât prin suma de transfer, a anunţat de curând că este dispusă să se despartă de el dacă un club dă aceeaşi sumă plătită celor de la FCSB, 9 milioane de euro.  

Pregătiţi de luptă

Fără Budescu, neconvocat, cu Stanciu cel mai probabil pe banca de rezerve, România pare dispusă să renunţe complet la creativitate şi să joace pragmatic, la luptă, împotriva Poloniei.  A spus-o şi Florin Andone ieri, la întâlnirea cu ziariştii: "Mergem să câştigăm în Polonia. Vrem să jucăm tare și cu mult curaj ca să ne impunem.  Singurul lucru care ne interesează este succesul".

Un singur vârf clasic

Ieri, Denis Alibec a părăsit cantonamentul echipei naţionale, din cauza unei pubalgii. La fel şi stoperul Dragoş Grigore, care are ruptură musculară. Astfel, "tricolorii" vor avea la Varşovia un lot de doar 24 de jucători, cu un singur vârf veritabil, Florin Andone.

Aceasta în condiţiile în care echipa lui Daum are nevoie de victorie, deci să marcheze, pentru a mai rămâne cu şanse reale în cărţile calificării la CM 2018! Altă variantă pentru acest post rămâne craioveanul Andrei Ivan, folosit vârf în echipa "posibililor".

Echipa probabilă:

Tătăruşanu - Benzar, Chiricheş, Săpunaru, Toşca, Latovlevici - Pintilii, R. Marin - Stancu, Fl. Andone, Chipciu

Cifrele lui Stanciu în mandatul lui Daum:

  • 6 meciuri titular (toate cu Daum selecţioner)
  • 479 de minute jucate (a fost schimbat la pauză doar în meciul din Kazahstan, 0-0, şi a jucat câte 82 de minute cu Armenia şi cu Polonia)
  • Un penalty ratat (Muntenegru), un gol (în Armenia)

12goluri a marcat Florin Andone în acest sezon pentru La Coruna, fiind golgeterul echipei

clasament grupa e

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
1929978443939003
Catalin Didica  •  10 Iunie 2017, 11:59

Ce mai conteaza ca a fost 0-3 in tur. Acum sper ca nu va fi iar o rusine de scor pentru ca in nici un caz nu vad Romania sa faca nici macar egal are o echipa foarte slaba iar Polonia a aratat fotbal foarte bun in ultimii ani

gabiprossi
gabiprossi  •  09 Iunie 2017, 21:21

daum-daum-daum!?! Si de ce nu a apelat la doua dintre rezervele pe care le avea pregatite??? Budescu - si de la plaja venit - oricum este mai bun decat cofetarii de constructie de la mijloc! Sper sa primeasca minim patru goluri, sa inscrie nici unul, iar dupa meci sa ne "explice" cum am fost superiori adversarului si cum l-am dominat total!?!

1097206450303911
Grozavu Adrian  •  09 Iunie 2017, 19:43

Marius Margarit, ziarist, Gazeta Sporturilor !!!! Ioan Chirila se rasuceste in mormant ! Nea Ioane, ai facut cariera dar in urma dumitale este jale !!!! Cum sa numesti ,,teapa,, *** ??? Unde mai joaca stimate ,,ziarist,, Nicusor ? Mai incape inca in lista de 18, inca !!! Vorbeste despre Chipciu care intr-adevar confirma banii platiti pe el dar nu aburii lumea cu Nicusor !!! Vorbeste, ziaristule despre faptul ca, Chiriches joaca din trimestru in trimestru, vorbeste ziaristule despre Gardos care nu joaca de mai mult de un an de zile, vorbeste ziaristule despre selectia cu gust de branza !!!! Sau si voi in redactia aia *** ???

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează