FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONTROVERSĂ

Pila lui Florin Bratu? Selecționerul U18 a adus la echipă fiul unui prieten, care are doar 30 de minute în tricoul României

Alin Demici (dreapta) împreună cu tatăl său, Ștefan, și cu Gabi Torje, unul dintre ex-dinamoviștii apropiați ai antrenorului de rugby din
Alin Demici (dreapta) împreună cu tatăl său, Ștefan, și cu Gabi Torje, unul dintre ex-dinamoviștii apropiați ai antrenorului de rugby din "Groapă"

Articol de - Publicat joi, 10 august 2017 09:00

Selecționerul U18, Florin Bratu, l-a adus la echipă pe Alin Demici, fiul antrenorului de rugby de la Dinamo, cu care ar fi bun amic. Puștiul a fost sezonul trecut căpitanul ”câinilor” U17, dar mai apăruse la naționale doar 30 de minute meteorice, la un amical cu Italia în martie 2016.

Reprezentativa U18 nu are competiție oficială în acest an, urmând să intre abia în 2018 în calificările pentru Euro, dar gestiunea lui Florin Bratu pe banca tehnică e deja prinsă în ape tulburi.

La sfârșitul săptămânii trecute a retras naționala de pe teren la un turneu amical la Tg. Mureș, stârnind stupefacția organizatorilor și adversarilor, care l-au suspectat pe selecționer că a apelat la gestul extrem enervat de faptul că pierduse cu Centrul Excelență Timișoara şi CSU Craiova.

Dar nu sunt singurele controverse din jurul lui Bratu. "Uitați-vă la două aspecte bizare! Vedeți ce caută la lot Alin Demici și cum a ajuns Miercurea Ciuc să aibă peste noapte patru jucători la lotul național! Răspunsurile sunt următoarele: tatăl lui Demici, antrenor de rugby la Dinamo, e bun amic cu Bratu, iar fotbaliștii de la Ciuc au mers în grup la reprezentativă din rațiuni electorale pentru Burleanu, ca să sensibilizeze zona votanților din județele de etnie maghiară", afirmă surse GSP.
Apariție-flash la U16

Alin Demici este, într-adevăr, fiul lui Ștefan Demici, personaj cu suspecte conexiuni interlope și apărut ultima dată în prim-plan la începutul lunii februarie, când a fost acuzat de o prietenă că, fiind în stare de ebrietate, i-a aruncat câinele de la etajul 14, pricinuind moartea patrupedului.

Până să ajungă sub comanda lui Bratu la acțiunea din Ardeal, Demici jr. (18 ani) a mai apărut o singură dată, doar 30 de minute, la loturile juvenile. Se întâmpla în martie 2016, când puștiul a prins jumătate de ceas la un amical cu Italia (1-3), disputat la Buftea, sub comanda lui Gabriel Manolache.

"Era a cincea sau a șasea variantă"

"Îl văzusem la câteva jocuri la Dinamo și am vrut să-l urmăresc și la lot, pe stânga, unde aveam probleme. Era cam a cincea, a șasea variantă la nivel național, dar trebuia să-mi fac un plan pentru viitor. Copilul chiar are niște calități, nu cred că Bratu l-a adus datorită lui taică-su, dar selecționerul trebuie să aibă grijă la concurență. Mai sunt cazuri de fotbaliști care, din opțiunea a cincea, ajung să fie cei mai buni pe post datorită unei dezvoltări rapide", și-a amintit Manolache.
Aceleași surse povestesc faptul că, la pregătiri și meciuri, Bratu are un stil foarte personal de a se adresa jucătorilor: "Le vorbește cam așa, «Frățică, ce p...a mea faci?». Frățică-n sus, frățică-n jos, asta e comunicarea lui cu fotbaliștii".

"Demici era în vederile naționalei. E căpitanul lui Dinamo, cu care a jucat o finală de campionat național U17. Era o oportunitate să-l văd la lucru. Cu tatăl lui Demici nici nu mă întâlnesc. El e la CS Dinamo, eu la FC Dinamo"
Florin Bratu, selecționer U17

"Copiii de la Ciuc se aflau în baza de date a lotului, i-am văzut și la finala Cupei României U17 contra lui Dinamo. I-am văzut acum pe ei, o să-i urmăresc și pe alții la acțiunile viitoare, mai avem un an și trei luni până la calificări și vreau să văd potențialul selecționabililor"
Florin Bratu, selecționer U18

Bratu la U17 (secund) și U18 (principal)

0-2 cu Irlanda
0-1 cu Ungaria (oprit la pauză din cauza condițiilor meteo)
1-6 / 1-3 cu Danemarca
0-2 / 0-1 cu Macedonia
6-1 cu Csikszereda
6-2 cu Ardealul Cluj
2-3 cu Excelență Timișoara
1-2 cu CSU Craiova (oprit prin retragerea naționalei)

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (5)
brandremist
brandremist  •  10 August 2017, 20:23

Nu știu ce selecții face ăsta acolo, dar Naționala u18 tocmai a luat bătaie la un memorial de la Târgu Mureș de la Centrul de Excelență Timișoara. În ritmul ăsta cum să te mai miri că te învinge Liechtenstein? Sper să fie cum zice el și să construiască o echipă acolo.

fangigi
fangigi  •  10 August 2017, 14:04

Ce articol amplu, cu motivari, cu dovezi irefutabile, cu intriga, cu demonstratie si tot tacamul! Asta pt ca probabil Bratu nici nu s-a ferit si nici nu se simte cu constiinta incarcata! Dar n-am vazut nici trei randuri cand antrenori ca Piturca sau Iordanescu aduceau la lot tot ce avea ciobanul de scos la taraba! Nici d-l "Gafiuc" si nici ceilalti confrati nu au ezitat sa inchida ochii cand nationala ne era umilita de Albania avand in linia de start 7 jucatori de la fcsb si cu nea Puiu 8! Liniste de mormant!

valentinn10
valentinn10  •  10 August 2017, 13:18

Lasati omul sa lucreze cum stie el, la rezultate slabe, vorbim de meciuri nu de miute, el raspunde, e greu?...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează