FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Victor Piţurcă nu mai e antrenorul echipei naţionale

Articol de GSP - Publicat joi, 09 aprilie 2009 00:00

Tu pe cine vrei selecţioner? Intră şi votează şi spune pe cine vrei în locul lui Victor Piţurcă. Dan Petrescu, Răzvan Lucescu, Ioan Andone sau Cosmin Olăroiu sînt doar cîteva dintre variantele de selecţioner. Comentează şi spune tu cine crezi că este cel mai potrivit pentru acest post.

UPDATE 17:29: Olăroiu: "Nu o să stau cu mîna întinsă pentru scaunul de selecţioner"
Cosmin Olăroiu, fostul antrenor al formaţiei Al Hilal, unul din numele vehiculate ca posibili înlocuitori pentru Victor Piţurcă, a declarat că nu se aşteaptă să fie contactat de Federaţie.

"Este onorant să fiu apreciat de suporteri , dar nu ei decid, ci oamenii din Federaţie. Cei care decid trebuie să ţină cont şi de suporteri totuşi, echipa naţională e a tuturor, nu e a cuiva anume. Nu e ca un club.

Eu nu sunt dependent de echipa naţională a României, nu banii mă interesează pe mine banii. Profesional, e un vis să ajung la naţională, dar nici nu o să stau cu mîna întinsă ca să îmi pice ceva din cer. Eu am deja trei oferte şi mîine o să plec să discut cu aceste formaţii",a spus Cosmin Olăroiu la GSPTV.

UPDATE 17:10: Ladislau Boloni: "Nu cred că o să primesc o ofertă din partea FRF"
Ladislau Boloni, antrenorul echipei Standard Liege, a comentat plecarea lui Victor Piţurcă de la conducerea echipei naţionale a României şi s-a referit şi la o posibilă ofertă din partea Federaţiei.

"Să primeşti o ofertă de a antrena o naţională, indiferent de ce ofertă e asta, e un lucru incredibil. Nu cred că o să primesc totuşi o ofertă din partea Federaţiei.

Eu cînd am plecat de la naţională, aceasta era deja calificată pentru baraj. Greul era făcut. Eu nu am trădat naţionala, cei din Federaţie nu aveau posibilitatea să-mi ofere garanţiile de care eu aveam nevoie. A fost o decizie grea pentru mine, dar a fost decizia corectă.

Am rămas în relaţii foarte bune cu actuala conducere. S-a vehiculat şi o preluare a echipei Belgiei de către mine. Cunosc bine echipa naţionala României dar cunosc foarte bine şi forbalul belgian", a spus Loti Boloni la GSPTV.

UPDATE 16:25: Ioan Andone: "Mă aşteptam ca Piţurcă să continue la naţională"

Ioan Andone, tehnicianul echipei saudite Al Ittifaq, a comentat şansele echipei naţionale de a mai ajunge la Cmapionatul MOndial şi a declarat că nu se aştepta ca Victor Piţurcă să-şi dea demisia

"Nu vreau să comentez o eventuală ofertă din partea Federaţiei. Contractul meu cu arabii se termină la finalul lunii mai. Credeam că Piţurcă va continua. Este destul de greu de a ne mai califica, aş putea spune că nu mai avem deloc şanse.” Citeşte aici continuarea

UPDATE 16:23: Boloni: "Mai am de stat 2-3 luni la Standard, dar nu cred că intru în socotelile pentru echipa naţională"

Ladislau Boloni, antrenorul belgienilor de la Standard Liege, spune că mai are contract 2-3 luni cu Standard Liege, dar nu crede că intră în socotelile pentru postul de selecţioner al echipei naţionale.

"Eu sînt trist pentru Piţi. El îmi este prieten, un antrenor cu pricepere, un antrenor care suferă mult. Din păcate, în momentul actual, singurul vinovat pe care îl găsim e antrenorul. Nu numai Piţurcă este responsabil pentru rezultatele slabe ale echipei. Mai am de stat 2-3 luni la Standard, dar nu cred că intru în socotelile pentru echipa naţională", a spus Ladislau Boloni la sportro.

Boloni: "Nu am situaţia financiară care să îmi permită să aleg cu inima între Belgia şi România"

UPDATE 15:45:Tamaş: „Noi am intrat în teren, nu Piţurcă”
Gabi Tamaş a vorbit la GspTV despre plecarea lui Victor Piţurcă de la echipa naţională. Acum cîteva luni Tamaş  a spus că dacă Piţurcă nu va mai fi selecţioner, va părăsi şi el naţionala.

"Să nu uităm că Piţurcă s-a reîntors şi ne-a calificat la Campionatul European. La Campionatul Mondial a fost vorba de ghinion. Jucătorii au greşit mai mult decît selectionerul. Noi am intrat în teren, nu Piţurcă. Vina principală este a noastră.”


UPDATE 15:40: Ilie Dumitrescu: "Din 2000 pînă acum, toate performanţele României se leagă de Piţurcă!"
Unul dintre componenţii Generaţiei de Aur care a făcut minuni la Mondialul din 1994, Ilie Dumitrescu, este de părere că toate rezultatele bune ale lui Victor Piţurcă nu pot fi ignorate, deşi acesta a fost demis de la cârma reprezentativei:
 
"Indiferent dacă a fost vina sa sau a jucătorilor pentru ultimele rezultate atât de slabe, responsabilitatea întotdeauna o preia antrenorul", crede Dumitrescu.

UPDATE 15:30: Cosmin Contra: "Mă retrag de la naţională"

Jucătorul lui Getafe, Cosmin Contra şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională şi spune că nu a fost vorba despre o ruptură între selecţioner şi echipă.

"Toţi cei care rămân la naţională mai pot califica echipa la următorul Campionat European. Sînt jucători tineri care mai duc cel puţin două preliminarii. Îmi pare rău că nu am putut împiedica demiterea lui Piţurcă. Nu el este principalul vinovat.

Trebuie să îi mulţumim lui Victor Piţurcă pentru că este antrenorul care a calificat de două ori naţionala României la EURO. Atmosfera a fost întotdeauna bună la echipă. Nu a existat o ruptură între echipă şi selecţioner", a spus Contra la GspTv Plus.

UPDATE 15:04: Dan Petrescu: "M-aş bucura să fie Hagi noul antrenor. Merită!"

Antrenorul echipei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, a comentat plecarea lui victor Piţurcă de la echipa naţională şi vede în Gică Hagi cel mai potrivit înlocuitor.

"Mereu, antrenorul e primul care plăteşte. Nu poţi să schimbi 20 de jucători, aşa că schimbi un singur om.

Mă bucură faptul că fanii mă vor la naţională, dar eu sunt antrenor la Unirea Urziceni. Nu pot să spun dacă aş accepta pînă cînd nu am o ofertă. Din partea mea, ar fi un vis devenit realitate să ajung la naţională. Eu sunt mulţumit acolo unde sunt.

Eu nu sunt de acord cu venirea unui antrenor străin la naţionala României. Eu mi-aş dori din tot sufletul să fie ales Hagi. Merită!", a spus Dan Petrescu la GSPTV.

UPDATE 15:00: Constantin Anghelache, membru in Comitetul Executiv al FRF, a declarat la ieşirea din sediul Federaţiei că sunt 6 nume de posibili înlocuitori pentru Victor Piţurcă, cu toţii români

UPDATE 14:43
» Lupescu: "Îi voi propune lui Piţurcă rezilierea contractului pentru o sumă de 250.000 €"

Ionuţ Lupescu, directorul general al FRF, spune că îi va propune lui Victor Piţurcă rezilierea contractului pentru suma de 250.000 de euro.

"Obiectivul nostru era calificarea la Campionatul Mondial din 2010, dar şansele noastre sînt aproape de zero. Îi voi propune lui Victor Piţurcă rezilierea contractului pentru o sumă de 250.000 de euro. Oferta este rezonabilă. Aş vrea să îi mulţumesc în numele meu şi al Federaţiei pentru munca depusă", a spus Ionuţ Lupescu.

UPDATE 14:40 »» Mircea Sandu: "Încercăm să ne despărţim pe cale amiabilă de Piţurcă. Pînă pe 10 mai vom avea un nou selecţioner"

Mircea Sandu, preşedintele FRF, spune că se încearcă despărţirea pe cale amiabilă de Victor Piţurcă, iar pînă pe 10 mai vom găsi noul selecţioner.

"Am văzut un studiu pe care l-a prezentat Gazeta Sporturilor astăzi şi şansele noastre aproape că nu mai există. Încercăm o încheiere pe cale amiabilă cu Victor Piţurcă şi vom începe să purtăm discuţii cu posibilii înlocuitori. Pînă pe 10 mai vom găsi noul selecţioner", a spus Mircea Sandu.Noul selecţioner al României trebuie să fie ales înainte de 10 mai, iar obiectivul acestuia va fi calificarea la Euro 2012. El va avea la dispoziţie 4-5 amicale în afara meciurilor din preliminariile CM 2010 pentru a contura viitoarea echipă naţională.

UPDATE 14:26: Adrian Mutu: Mă aşteptam la această decizie

Adrian Mutu, atacantul naţionalei, a comentat demiterea lui Victor Piţurcă de la cîrma "tricolorilor".

"Mă aşteptam la această decizie. Îmi pare rău că s-a întîmplat asta, mai ales că am avut rezultate foarte bune alături de el. Nu cred că Federaţia a luat această decizie pentru a da satisfacţie publicului. Sunt sigur că ei au gîndit foarte bine.

Piţurcă putea încheia această campanie. Aşteptăm să vedem cine va fi noul antrenor şi ne vom pregăti cum vom putea mai bine. Cred că s-a făcut această schimbare pentru a-i da timp noului selecţioner pentru a forma o echipă.

Nu este uşor să lucrezi la echipa naţională şi sunt sigur că noul selecţioner va veni cu cîteva idei noi", a spus Mutu la GSPTV.


UPDATE 14:20: Cristi Chivu: Vinovaţi pentru această soartă a echipei naţională suntem şi noi jucătorii,

Căpitanul naţionalei, Cristi Chivu,a vorbit despre demiterea lui Victor Piţurcă de la cîrma echipei României.

"Cred că decizia a fost luată de comun acord cu Piţurcă. Nu ştiu cum ne va afecta pe noi, jucătorii, noi ne vom pregăti cu oricine va fi la cîrma echipei.

Vinovaţi pentru această soartă a echipei naţională suntem şi noi jucătorii, cei care intrăm în teren, cei de care atîrnă soarta unui meci. Un antrenor poate numai să facă selecţia, are doar cinci zile la dispoziţie pentru a crea tactica.

NU s-a sfătuit nimeni cu noi cu privire la noul tehnician", a spus Cristi Chivu la GSP TV.

UPDATE 14:17: "Regret că Piţurcă a fost demis. Sunt convins însă că, dacă nu se va face o analiză profundă, dacă nu avem un proiect pe termen luncg, a fost demis degeaba.

El poate fi acum numai un ţap ispăşitor. Asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm la cîteva preliminarii pentru a forma o echipă puternică. Nu numai antrenorii sunt vinovaţi", a spus Iordănescu la GSP TV.

UPDATE 14:15: „Îmi pare rău că Victor Piţurcă a fost demis, dar lucrurile erau clare. El este un tip destul de încăpăţînat, nu s-a adaptat la fotbalul actual. Fotbalul este un spectacol, se joacă mai puţin pe defensivă”, a spus Cornel Dinu.

UPDATE 14:03: EXCLUSIV Victor Piţurcă nu mai este antrenorul echipei naţionale. Ca urmare a şedinţei Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal ,ce a avut loc astăzi, Victor Piţurcă nu mai este antrenor al echipei naţionale.

Tu pe cine vrei selecţioner? Intră şi votează şi spune pe cine vrei în locul lui Victor Piţurcă. Dan Petrescu, Răzvan Lucescu, Ioan Andone sau Cosmin Olăroiu sînt doar cîteva dintre variantele de selecţioner. Comentează şi spune tu cine crezi că este cel mai potrivit pentru acest post.

UPDATE 17:29: Olăroiu: "Nu o să stau cu mîna întinsă pentru scaunul de selecţioner"
Cosmin Olăroiu, fostul antrenor al formaţiei Al Hilal, unul din numele vehiculate ca posibili înlocuitori pentru Victor Piţurcă, a declarat că nu se aşteaptă să fie contactat de Federaţie.

"Este onorant să fiu apreciat de suporteri , dar nu ei decid, ci oamenii din Federaţie. Cei care decid trebuie să ţină cont şi de suporteri totuşi, echipa naţională e a tuturor, nu e a cuiva anume. Nu e ca un club.

Eu nu sunt dependent de echipa naţională a României, nu banii mă interesează pe mine banii. Profesional, e un vis să ajung la naţională, dar nici nu o să stau cu mîna întinsă ca să îmi pice ceva din cer. Eu am deja trei oferte şi mîine o să plec să discut cu aceste formaţii",a spus Cosmin Olăroiu la GSPTV.

UPDATE 17:10: Ladislau Boloni: "Nu cred că o să primesc o ofertă din partea FRF"
Ladislau Boloni, antrenorul echipei Standard Liege, a comentat plecarea lui Victor Piţurcă de la conducerea echipei naţionale a României şi s-a referit şi la o posibilă ofertă din partea Federaţiei.

"Să primeşti o ofertă de a antrena o naţională, indiferent de ce ofertă e asta, e un lucru incredibil. Nu cred că o să primesc totuşi o ofertă din partea Federaţiei.

Eu cînd am plecat de la naţională, aceasta era deja calificată pentru baraj. Greul era făcut. Eu nu am trădat naţionala, cei din Federaţie nu aveau posibilitatea să-mi ofere garanţiile de care eu aveam nevoie. A fost o decizie grea pentru mine, dar a fost decizia corectă.

Am rămas în relaţii foarte bune cu actuala conducere. S-a vehiculat şi o preluare a echipei Belgiei de către mine. Cunosc bine echipa naţionala României dar cunosc foarte bine şi forbalul belgian", a spus Loti Boloni la GSPTV.

UPDATE 16:25: Ioan Andone: "Mă aşteptam ca Piţurcă să continue la naţională"

Ioan Andone, tehnicianul echipei saudite Al Ittifaq, a comentat şansele echipei naţionale de a mai ajunge la Cmapionatul MOndial şi a declarat că nu se aştepta ca Victor Piţurcă să-şi dea demisia

"Nu vreau să comentez o eventuală ofertă din partea Federaţiei. Contractul meu cu arabii se termină la finalul lunii mai. Credeam că Piţurcă va continua. Este destul de greu de a ne mai califica, aş putea spune că nu mai avem deloc şanse.” Citeşte aici continuarea

UPDATE 16:23: Boloni: "Mai am de stat 2-3 luni la Standard, dar nu cred că intru în socotelile pentru echipa naţională"

Ladislau Boloni, antrenorul belgienilor de la Standard Liege, spune că mai are contract 2-3 luni cu Standard Liege, dar nu crede că intră în socotelile pentru postul de selecţioner al echipei naţionale.

"Eu sînt trist pentru Piţi. El îmi este prieten, un antrenor cu pricepere, un antrenor care suferă mult. Din păcate, în momentul actual, singurul vinovat pe care îl găsim e antrenorul. Nu numai Piţurcă este responsabil pentru rezultatele slabe ale echipei. Mai am de stat 2-3 luni la Standard, dar nu cred că intru în socotelile pentru echipa naţională", a spus Ladislau Boloni la sportro.

Boloni: "Nu am situaţia financiară care să îmi permită să aleg cu inima între Belgia şi România"

UPDATE 15:45:Tamaş: „Noi am intrat în teren, nu Piţurcă”
Gabi Tamaş a vorbit la GspTV despre plecarea lui Victor Piţurcă de la echipa naţională. Acum cîteva luni Tamaş  a spus că dacă Piţurcă nu va mai fi selecţioner, va părăsi şi el naţionala.

"Să nu uităm că Piţurcă s-a reîntors şi ne-a calificat la Campionatul European. La Campionatul Mondial a fost vorba de ghinion. Jucătorii au greşit mai mult decît selectionerul. Noi am intrat în teren, nu Piţurcă. Vina principală este a noastră.”

UPDATE 15:40: Ilie Dumitrescu: "Din 2000 pînă acum, toate performanţele României se leagă de Piţurcă!"
Unul dintre componenţii Generaţiei de Aur care a făcut minuni la Mondialul din 1994, Ilie Dumitrescu, este de părere că toate rezultatele bune ale lui Victor Piţurcă nu pot fi ignorate, deşi acesta a fost demis de la cârma reprezentativei:
 
"Indiferent dacă a fost vina sa sau a jucătorilor pentru ultimele rezultate atât de slabe, responsabilitatea întotdeauna o preia antrenorul", crede Dumitrescu.

UPDATE 15:30: Cosmin Contra: "Mă retrag de la naţională"

Jucătorul lui Getafe, Cosmin Contra şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională şi spune că nu a fost vorba despre o ruptură între selecţioner şi echipă.

"Toţi cei care rămân la naţională mai pot califica echipa la următorul Campionat European. Sînt jucători tineri care mai duc cel puţin două preliminarii. Îmi pare rău că nu am putut împiedica demiterea lui Piţurcă. Nu el este principalul vinovat.

Trebuie să îi mulţumim lui Victor Piţurcă pentru că este antrenorul care a calificat de două ori naţionala României la EURO. Atmosfera a fost întotdeauna bună la echipă. Nu a existat o ruptură între echipă şi selecţioner", a spus Contra la GspTv Plus.

UPDATE 15:04: Dan Petrescu: "M-aş bucura să fie Hagi noul antrenor. Merită!"

Antrenorul echipei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, a comentat plecarea lui victor Piţurcă de la echipa naţională şi vede în Gică Hagi cel mai potrivit înlocuitor.

"Mereu, antrenorul e primul care plăteşte. Nu poţi să schimbi 20 de jucători, aşa că schimbi un singur om.

Mă bucură faptul că fanii mă vor la naţională, dar eu sunt antrenor la Unirea Urziceni. Nu pot să spun dacă aş accepta pînă cînd nu am o ofertă. Din partea mea, ar fi un vis devenit realitate să ajung la naţională. Eu sunt mulţumit acolo unde sunt.

Eu nu sunt de acord cu venirea unui antrenor străin la naţionala României. Eu mi-aş dori din tot sufletul să fie ales Hagi. Merită!", a spus Dan Petrescu la GSPTV.

UPDATE 15:00: Constantin Anghelache, membru in Comitetul Executiv al FRF, a declarat la ieşirea din sediul Federaţiei că sunt 6 nume de posibili înlocuitori pentru Victor Piţurcă, cu toţii români

UPDATE 14:43
» Lupescu: "Îi voi propune lui Piţurcă rezilierea contractului pentru o sumă de 250.000 €"

Ionuţ Lupescu, directorul general al FRF, spune că îi va propune lui Victor Piţurcă rezilierea contractului pentru suma de 250.000 de euro.

"Obiectivul nostru era calificarea la Campionatul Mondial din 2010, dar şansele noastre sînt aproape de zero. Îi voi propune lui Victor Piţurcă rezilierea contractului pentru o sumă de 250.000 de euro. Oferta este rezonabilă. Aş vrea să îi mulţumesc în numele meu şi al Federaţiei pentru munca depusă", a spus Ionuţ Lupescu.

UPDATE 14:40 »» Mircea Sandu: "Încercăm să ne despărţim pe cale amiabilă de Piţurcă. Pînă pe 10 mai vom avea un nou selecţioner"

Mircea Sandu, preşedintele FRF, spune că se încearcă despărţirea pe cale amiabilă de Victor Piţurcă, iar pînă pe 10 mai vom găsi noul selecţioner.

"Am văzut un studiu pe care l-a prezentat Gazeta Sporturilor astăzi şi şansele noastre aproape că nu mai există. Încercăm o încheiere pe cale amiabilă cu Victor Piţurcă şi vom începe să purtăm discuţii cu posibilii înlocuitori. Pînă pe 10 mai vom găsi noul selecţioner", a spus Mircea Sandu.Noul selecţioner al României trebuie să fie ales înainte de 10 mai, iar obiectivul acestuia va fi calificarea la Euro 2012. El va avea la dispoziţie 4-5 amicale în afara meciurilor din preliminariile CM 2010 pentru a contura viitoarea echipă naţională.

UPDATE 14:26: Adrian Mutu: Mă aşteptam la această decizie

Adrian Mutu, atacantul naţionalei, a comentat demiterea lui Victor Piţurcă de la cîrma "tricolorilor".

"Mă aşteptam la această decizie. Îmi pare rău că s-a întîmplat asta, mai ales că am avut rezultate foarte bune alături de el. Nu cred că Federaţia a luat această decizie pentru a da satisfacţie publicului. Sunt sigur că ei au gîndit foarte bine.

Piţurcă putea încheia această campanie. Aşteptăm să vedem cine va fi noul antrenor şi ne vom pregăti cum vom putea mai bine. Cred că s-a făcut această schimbare pentru a-i da timp noului selecţioner pentru a forma o echipă.

Nu este uşor să lucrezi la echipa naţională şi sunt sigur că noul selecţioner va veni cu cîteva idei noi", a spus Mutu la GSPTV.

UPDATE 14:20: Cristi Chivu: Vinovaţi pentru această soartă a echipei naţională suntem şi noi jucătorii,

Căpitanul naţionalei, Cristi Chivu,a vorbit despre demiterea lui Victor Piţurcă de la cîrma echipei României.

"Cred că decizia a fost luată de comun acord cu Piţurcă. Nu ştiu cum ne va afecta pe noi, jucătorii, noi ne vom pregăti cu oricine va fi la cîrma echipei.

Vinovaţi pentru această soartă a echipei naţională suntem şi noi jucătorii, cei care intrăm în teren, cei de care atîrnă soarta unui meci. Un antrenor poate numai să facă selecţia, are doar cinci zile la dispoziţie pentru a crea tactica.

NU s-a sfătuit nimeni cu noi cu privire la noul tehnician", a spus Cristi Chivu la GSP TV.

UPDATE 14:17: "Regret că Piţurcă a fost demis. Sunt convins însă că, dacă nu se va face o analiză profundă, dacă nu avem un proiect pe termen luncg, a fost demis degeaba.

El poate fi acum numai un ţap ispăşitor. Asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm la cîteva preliminarii pentru a forma o echipă puternică. Nu numai antrenorii sunt vinovaţi", a spus Iordănescu la GSP TV.

UPDATE 14:15: „Îmi pare rău că Victor Piţurcă a fost demis, dar lucrurile erau clare. El este un tip destul de încăpăţînat, nu s-a adaptat la fotbalul actual. Fotbalul este un spectacol, se joacă mai puţin pe defensivă”, a spus Cornel Dinu.

UPDATE 14:03: EXCLUSIV Victor Piţurcă nu mai este antrenorul echipei naţionale. Ca urmare a şedinţei Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal ,ce a avut loc astăzi, Victor Piţurcă nu mai este antrenor al echipei naţionale.

Înfrîngerile cu Serbia şi Austria au contat cel mai mult în decizia Federaţiei, şansele "tricolorilor" de a ajunge la turneul final fiind compromise în mare măsură.

După Campionatul European din Austria şi Elveţia, Victor Piţurcă semnase o prelungire a contractului pînă la finele lui 2010. Contractul prevedea ca selecţionerul să plece gratis în cazul în care echipa pierde calificarea, în caz contrar, dacă este demis, acesta urmînd a primi 600.000 de euro.

Rămîi pe GSP.RO pentrua afla ce înţelegere a încheiat acesta cu Federaţia. În cîteva momente urmează o conferinţă de presă în care va fi făcut anunţul oficial

UPDATE 13:57 » 
Dumitru Dragomir a părăsit şedinţa FRF în urmă cu cîteva minute şi conferinţa ofIcială ar trebui să înceapă în curînd. Rămîi pe GSP.RO pentru a vedea LIVE conferinţa de presă

UPDATE 13:44 » Ienei despre Piţurcă: "Ar trebui să îşi dea demisia de onoare"

Emeric Ienei, fostul selecţioner al României, crede că selecţionerul Victor Piţurcă a greşit pentru că a avut fixuri cu unii jucători şi prea multă mîndrie oltenească,

"îl ştiu bine pe Piţurcă, a debutat ca antrenor secund sub mine, dar cred că ar trebui să îşi dea demisia de onoare. Greşeala lui Victor Piţurcă a fost că el a avut nişte fixuri cu unii jucători. A spus că l-a adus pe Maximilian Nicu şi apoi nu l-a băgat. Trebuia să îl bage, nu e Zidane, dar merita. I-aş reproşa poate mîndria oltenească.", a spus Emeric Ienei la sportro.

UPDATE 13:30 » Iordănescu: "Şi Piţurcă poate reconstrui naţionala"

Fostul selecţioner al României, Anghel Iordănescu, a comentat situaţia lui Victor Piţurcă la conducerea echipei naţionale. Acesta a declarat  că e nevoie de o întinerire a echipei, dar acest lucru poate fi făcut şi de actualul selecţioner.

"E nevoie de o împrospătare a naţionalei la nivel de jucători. S-a văzut în competiţia internă că avem tineri de valoare, care se pot impune în prima echipă. Nu pot să spun dacă Piţurcă trebuie demis sau nu, pînă la urmă, a promovat şi el cîţiva tineri buni la echipă.

Am trecut şi eu prin ce trece Piţurcă şi nu îmi convenea cînd cineva îmi dădea sfaturi cu privire la slecţie. Numai antrenorul e cel care decide", a spus IOrdănescu la televiziunea Sportro.

UPDATE 13:15 » Iancu: "Puţini vor fi cei care îşi vor asuma riscul de a prelua naţionala"
Marian Iancu, patronul Politehnicii Timişoara, nu vede ca oportună o eventuală demitere a lui Victor Piţurcă de la cîrma echipei reprezentative, pentru că nici un antrenor important nu va fi dispus să preia echipa naţională în situaţia actuală.

"Puţini vor fi cei care îşi vor asuma riscul de a prelua naţionala acum. Va rămîne în CV-ul lor această calificare ratată. De aceea cred că va veni cineva tînăr, cineva cu nume în antrenorat nu va risca", a spus Marian Iancu la televiziunea Sportro.

UPDATE 11:00: La ora la care a început şedinţa, secundul lui Piţurcă, Ştefan Iovan a părăsit Casa Fotbalului.

Cel mai probabil, raportul întocmit de Piţurcă va fi prezentat de directorul general al Federaţiei, Ionuţ Lupescu

UPDATE 10:40:
La şedinţa FRF a sosit şi Ionuţ Lupescu, directorul general al Federaţiei. Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, şi Ştefan Iovan, secundul lui Victor Piţurcă şi cel care  îi va ţine locul selecţionerului la şedinţa de azi

Casa Fotbalului găzduieşte, de la ora 11:00, o nouă şedinţă a Comitetului Executiv al FRF.

Printre punctele de pe  ordinea de zi se află şi analiza activităţii echipei naţionale, în perioada august 2008 - aprilie 2009.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (123)
 •  10 Aprilie 2009, 00:06

Un an prea tarziu. Un Lupescu penibil si condescendent in declaratii fata de mediocritatea si incapatanarea obsesiva a lui pitzurca. O tara bolnava si complexata cu valori reale ascunse de minciuna si inselatorie. Oameni de nimic la carma federatiei ca si la carma tarii. Noapte buna!

neaga1900
neaga1900  •  09 Aprilie 2009, 23:29

Despartirea de Piturca este primul pas! Al doilea e ca toata federatia sa fie schimbata, inclusiv femeia de serviciu! Al treilea e schimbarea ,in acelasi mod ca la frf , a ligii profesioniste si a tuturor comisiilor! Al patrulea pas ,si de asta e responsabil noul ioner , schimbarea din temelii a lotului national! Afara cu Lobont,Tamas, Cocis, Nicolita, Ov Petre, P Marin, Fl Petre, Chivu si Mutu(da , da .....)Rat si cu siguranta mai sunt si altii de care , acum , nu imi amintesc!E timpul une

 •  09 Aprilie 2009, 21:48

Dan Petrescu ajutat de Gianfranco Zola...

Vezi toate comentariile (123)
Comentează