FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FINLANDA, JOI, 8 OCTOMBRIE, 21:45, TVR 1, GSP.RO

Pleacă Iordănescu după dubla cu Finlanda și Feroe? "La EURO trebuie alt selecționer"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 octombrie 2015 11:26

Mircea Sandu, fost președinte al FRF, a vorbit despre viitorul naționalei și crede că Anghel Iordănescu nu ar trebui să fie selecționerul României la EURO 2016.

"Dacă aș decide eu, România ar avea alt selecționer la EURO 2016, nu pe Iordănescu.

Ar fi un mare avantaj pentru echipă, dacă acolo ar fi condusă de antrenorul pe care îl vom avea și la startul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2018. Primul meci va fi în septembrie, la doar două luni după EURO, și e timpul foarte scurt", a spus Sandu la DolceSport.

După aceste declarații, "Nașul" a declarat la televiziunea sportro că Gică Hagi ar trebui să vină în locul lui Iordănescu, iar Gică Popescu ar trebui să conducă FRF.

"Doar pe Hagi îl văd selecționer. El a demonstrat că este un foarte bun organizator, așa cum a fost și ca fotbalist. Este un foarte bun antrenor și a demonstrat și la Viitorul, unde se bate pentru primele locuri.

Popescu și Hagi ar trebui să fie la FRF, ca președinte, respectiv antrenor. Să candideze împreună și să conducă cel puțin opt ani", a adăugat Sandu.

România va juca împotriva Finlandei joi, 8 octombrie, de la ora 21:45, în direct pe TVR 1 și liveTEXT pe GSP.RO.

CALCULELE CALIFICĂRII la euro 2016

România va juca pe 8 și 11 octombrie ultimele meciuri din preliminariile EURO 2016, cu Finlanda și Insulele Feroe. Iată mai jos programul + toate calculele calificării. 

8 octombrie
România - Finlanda
Ungaria - Insulele Feroe
Irlanda de Nord - Grecia

11 octombrie
Insulele Feroe - România
Finlanda - Irlanda de Nord
Grecia - Ungaria

 CLASAMENT

1. Irlanda de Nord 17p
2. România 16p
3. Ungaria 13p
4. Finlanda 10p
5. Ins. Feroe 6p
6. Grecia 3p

CUM NE CALIFICĂM:

Batem în ambele meciuri sau scoatem 4 puncte din cele două partide şi avem locul la Euro 2016.

SAU

Dacă ungurii pierd una dintre partide, cum ar fi în ultima etapă, cu Grecia, ne mai trebuie un singur punct!

CUM NE CALIFICĂM DIN ETAPA URMĂTOARE:

Batem Finlanda, iar Ungaria se încurcă acasă cu Feroe. Puţin probabil, totuşi. Aşa că totul se va decide, probabil, în ultima etapă, în Feroe.

CUM PIERDEM CALIFICAREA:

Cel mai plauzibil scenariu negru ar fi să terminăm la egalitate de puncte cu maghiarii. Se poate întîmpla asta dacă pierdem un meci, învingem în celălalt, iar ungurii scot 6 puncte.

NE CALIFICĂM LA EGALITATE!

În cazul în care România învinge într-un singur meci, Irlanda de Nord face două egaluri pînă la sfîrşit, iar Ungaria bate tot, tripleta va încheia grupa cu 19 puncte. Puţin plauzibil, totuşi. Se face un clasament în trei, iar noi sîntem avantajaţi:

1. România 6p
2. Irl. de Nord 5p
3. Ungaria 3p

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (69)
879734675397559
Tudor Dulca  •  07 Octombrie 2015, 18:43

Pai asta ar urmari... Dupa ce ne-a nenorocit cu Slovenia in 2001, Hagi sa vina direct la o nationala calificata. Si impreuna cu mai noul impresar Mircea Sandu sa vedem cum isi expun jucatorii lor de 2 lei pe taraba europenelor. NU VREM !!!!... Sa vina CONTRA sau DAN PETRESCU, avem nevoie de antrenori care au dat dovada ca inteleg fotbalul modern, bazat pe viteza mare in regim de rezistenta, pe tenacitate. NU vrem Hagi, "mingicarul" cu clase putine, facute la frecventa redusa.

decuadi
decuadi  •  07 Octombrie 2015, 17:04
Postat de ando89 pe 07 Octombrie 2015, 14:46

Asa da, la fel si eu:) Dar vine ala cand ai mai mare nevoie sa iesi din troiene de Craciun sau Anul Nou, cand este mahmur si se da lovit?

omul e ala de la care avem terenul. si are si el casa pe strada cu mine. si are statie de betoane, utilaje etc. construieste si el. deci vine zilnic :DDDDDDDDDDD

dan2010
dan2010  •  07 Octombrie 2015, 16:37

Cine e Mircea Sandu?

Vezi toate comentariile (69)
Comentează