FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Portretul-robot al noului selecționer și cine îndeplinește cel mai bine condițiile cerute de FRF

Articol de GSP - Publicat joi, 23 iunie 2016 01:00

La Casa Fotbalului încă nu se știe cine îl va înlocui pe Iordănescu, însă sunt stabilite anumite criterii pe care viitorul tehnician trebuie să le îndeplinească.

Avem două certitudini după participarea noastră la acest EURO plus un mare semn de întrebare. Ne-am făcut de rușine și am bifat cea
mai umilitoare prezenţă la un turneu final, all-time, iar Iordănescu nu va mai continua ca selecţioner.

Marea dilemă e cine va fi noul antrenor, iar din sursele Gazetei, conducerea FRF încă nu are o variantă clară. Cel puţin în acest moment.

Totuși, există câteva repere importante, care lasă se întrevadă măcar ce fel de selecţioner vom avea, chiar dacă numele e în continuare o enigmă. În primul rând, persoana care va avea un cuvânt extrem de greu de spus în alegerea înlocuitorului lui Puiu e Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu. Fostul ziarist are deja un portret-robot pentru noul antrenor.

Acesta i-a fost dezvăluit și lui Burleanu, dar și într-un interviu pe care l-a acordat acum ceva vreme chiar în Gazeta Sporturilor.

"Antrenorii din 1989 erau mai adaptați la metodele fotbalului de atunci decât sunt cei de azi adaptați la fotbalul modern.
Tehnicienii români de acum n-au fost ajutați nici de școală. La noi, câți s-au înscris la școala de antrenori, atâția au ieșit! Singurii care nu-și luau licențele erau cei care nu veneau deloc, pe care nu-i vedea nimeni. Acum i-am văzut pe mulți dintre ei și îmi dau seama ce probleme au antrenorii noștri.
Unii au o cotă incredibilă, dar răspunsurile pe care le dau... Mă opresc că nu vreau să jignesc...”" Andrei Vochin, consilier Răzvan Burleanu

Antrenorul perfect pentru națională trebuie să aibă vârsta minimă 45-50 de ani și să fie străin. Cel care se potrivește cel mai bine cu ceea ce dorește FRF este italianul Walter Zenga. 

Din Gazeta Sporturilor de astăzi afli motivele pentru care au fost alese aceste criterii. Tot din ediția tipărită afli ce buget are Federația pentru banca tehnică. Poți răsfoi Gazeta și pe platforma digitală, aici!

ALTE ARTICOLE EXCLUSIV PRINT

SUPERINTERVIU cu Raț: "M-am simțit rănit, e posibil ca meciul cu Elveția să fi fost ultimul la națională"

Dintre ei doi se alege căpitanul la Steaua

Portretul-robot al noului selecționer și cine îndeplinește cel mai bine condițiile cerute de FRF

Nu ratați ponturile din pagina dedicată pariorilor!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
para.para
para.para  •  23 Iunie 2016, 11:36
Postat de andrei.33 pe 23 Iunie 2016, 09:50

Degeaba. Tatarusanu tot maini de plastilina avea.

Asta numai daca il baga Piturca.

288467844833456
Doru Popescu  •  23 Iunie 2016, 10:46

UNGARIA..ANTRENOR STRAIN LA NATIONALA..REZULTATE EXCELENTE LA EURO,PRIMUL LOC IN GRUPA.....ROMANIA ANTRENOR IORDANESCU..ULTIMUL LOC IN GRUPA..UN PUNCT..O ECHIPA BATRANA IN JOC..!DE CE ANTRENOR STRAIN...?PENTRU CA NU VA FACE...SELECTIA PE OCHI SI INTERESE,VA AVEA AUTORITATE ..LA ECHIPA(NU ..TATAMARE PUIU),NU VA TOLERA JUCATORILOR..INDISCIPLINA ETC!!

dinamo100
dinamo100  •  23 Iunie 2016, 10:19

1. Incetati cu "cea mai rusinoasa prezenta" la un turneu final. E mai rusinos decat neprezenta la turnee finale?! Din cate stiu eu la precedentul turneu final nici nu am participat. S-apoi, in afara de noi, romanii, nimeni nu ne vedea favoriti sa iesim din grupa. La casele de pariuri Romania era cotata ca antepenultima echipa. 2. Chestiunea selectionerului e una secundara. Ce simplu ar fi daca totul s-ar rezolva prin inlocuirea unui singur om!! Din pacate nu e asa, problemele fotbalului nostru sunt mult mai adanci (cluburi falimentare, jucatori neplatiti, stadioane goale, invazie de jucatori straini de slaba calitate, conducatori de cluburi haotici si abuzivi, loturi de juniori si tineret la pamant etc.). Alergati dupa himere: si de Piturca s-a spus ca e slab, Razvan Lucescu a dat chix, Iordanescu a esuat ... in urmatorii ani putem schimba selectioneri ca pe sosete fara prea mare succes, fiindca sistemul nostru competitional e la pamant si nu mai genereaza jucatori de valoare. Atentie, valaorea e una, talentul e altceva.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează