FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANTRENOR

Portretul-robot al viitorului selecționer + suporterii au ales: pe cine vor în locul lui Daum

FOTO: Alex Nicodim
FOTO: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat luni, 11 septembrie 2017 17:55

De astăzi e oficial. Christoph Daum nu va mai fi selecționerul echipei naționale, acesta urmând să fie destituit în perioada imediat următoare. 

Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei Tehnice de astăzi, unde s-a votat în majoritate ca Daum să plece de la națională! Doar două voturi au fost împotriva plecării selecționerului, iar 12 au fost pentru demisia actualului antrenor.

Cei trei favoriți la preluarea postului de selecționer rămân deocamdată Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului, Cosmin Contra, tehnicianul lui Dinamo, și italianul Walter Zenga. Primii doi par a avea mai multe șanse decât Zenga, ideea unui nou selecționer străin nefiind pe placul factorilor decizionali din Federație. 

După eșecul Daum, FRF pare că își dorește un antrenor autohton, tânăr, nicidecum o variantă interimară, ci un selecționer care să conceapă încă de acum o strategie solidă pentru preliminariile EURO 2020, Contra și Petrescu încadrându-se perfect în tipologia dorită de federali. 

Viitorul selecționer al naționalei ar urma să fie anunțat până la începutul săptămânii vitoare. În mai puțin de o lună, pe 5 și 8 octombrie, naționala va disputa ultimele meciuri din actuala ediție a preliminariilor: acasă cu Kazahstan și în deplasare cu Danemarca. 

Olăroiu e favoritul fanilor

În urma unui sondaj realizat săptămâna trecută pe GSP.RO și care a strâns aproape 100.000 de voturi!, 22% dintre participanți și-ar dori ca noul antrenor al naționalei să fie Cosmin Olăroiu, actualul antrenor al lui Al-Ahli. 

Olăroiu e urmat în sondaj de Cosmin Contra, cu 17 %, Dan Petrescu, cu 16%, și Gheorghe Hagi, cu 12%. 

Hulit în mandatele trecute, Pițurcă stă mai bine în preferințele fanilor decât Mircea Rednic sau Laurențiu Reghecampf, care s-a clasat ultimul!

clipboard01

Vezi și: Comisia Tehnică a decis: Daum pleacă de la națională! Când urmează să-i părăsească pe "tricolori" + Reacția lui Burleanu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (34)
torque07
torque07  •  12 Septembrie 2017, 14:39
Postat de Valy Neculache pe 11 Septembrie 2017, 21:52

Putem avea rezultate cu jucatorii pe care ii avem. Constat ca tu la fel ca multi alti "postaci" sunteti niste frustrati. Daca esti fan Piturca, casatorestete cu el NOI marea majoritate nu il vrem nici macar la toaleta, e prea scortos si ne zgarie "acolo".

Putem avea rezultate desigur. Cu Feroe, Moldova, Lichtenstein, San Marino...cat despre Piturca, eu am spus si dc cred ca ar fi solutia. Tu ai spus din 3 vorbe, 5 prostii. Postac? Daca te face sa te simti bine si "jmecher" ok sunt si postac. Se vede ca esti tinerel si naiv...inghiti galustele GSP fara sa gandesti de doua ori. Sigur esti unul din acei tipici romani fuduli si vesnic nemultumiti. Ai strigat demisia cum te-a invatat Ioanitoaia?

ray51
ray51  •  12 Septembrie 2017, 09:28

Si care-i 'portretul-robot al viitorului selecționer' ? 22+17+16+12 ... Mandria (nedisimulata) de a fi roman a lui Olaroiu + rautatea pozitiva a lui Contra si Petrescu + 'ochiul' Gica Hagi + eleganta lui Boloni + sarmul autohton al lui Sumi + combinatorul Piturca ...?

360510807715357
Marcel Gherasim  •  12 Septembrie 2017, 08:32

Votez W. ZENGA! Nu e strain, ci aproape roman. Comunica fbine in limba romana. D. Petrescu e mai "stramb" decat "Strambu", pretentios; ca daca voia chiar sa antreneze Steaua era de mult acolo si ramanea, ca e bun. C. Contra, poate porni vijelios si se impotmoleste ca acum la Dinamo. Daca Daum nu cunoaste fotbalul romanesc (in fapt nu cunoaste nici un fotbal), Zenga are in sange fotbal european!

Vezi toate comentariile (34)
Comentează