FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2020

Primarul general al Capitalei a participat la o ședință privind organizarea EURO 2020 » Totul despre proiectele în derulare

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor
Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat marti, 23 august 2016 18:12

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a întâlnit cu reprezentanții Comitetului de Organizare UEFA și cu cei ai FRF, pentru discuții privind organizarea meciurilor de la EURO 2020 la București.

Municipalitatea și-a asumat reabilitarea străzilor și modernizarea arterelor cu linii de tramvai din zona adiacentă Arenei Naționale, printre care se numără Bulevardul Basarabia, Bulevardul Chișinău și Șoseaua Pantelimon, unde lucrările sunt finalizate în proporție de 70%.

Discuțiile au atins și problema transportului în comun, iar Gabriela Firea a afirmat că au fost inițiate o serie de acțiuni pentru a îmbunătăți serviciile oferite de RATB. Printre acestea se numără achiziționarea a 500 de autobuze și reparații și modernizări la parcul auto al Regiei. 

Oficialii bucureșteni au discutat despre stabilirea unor trasee pentru bicicliști spre și de la stadion și amenajarea unui veloparc în perimetrul arenei. 

probleme cu proiectul sălii polivalente

UEFA a cerut ca noua Sală Polivalentă din București să fie folosită drept centru de presă, dar primarul Capitalei a declarat proiectul este în același stadiu ca în 2014.

"Cei doi ofertanți se contestă reciproc. Pe 29 septembrie instanța trebuie să se pronunțe din nou față de precizările solicitate de unul dintre cei doi ofertanți. Termenul de finalizare a Sălii Polivalente este de 24 de luni de la momentul atribuirii contractului. Voi face toate demersurile legale pentru ca investiția pentru care există finanțare de la bugetul local să poata fi demarată și finalizată până la Campionatul European", a declarat Gabriela Firea. 

În cazul în care Sala Polivalentă nu va fi gata la timp, s-a luat în discuție construirea unei facilități provizoriicare să îndeplinească rolul de centru de resă și care să nu fie amplasată șa mai mult de 400 de metri de stadion.

Bucureștiul este unul dintre cele 13 orașe europene desemnat să găzduiască meciuri la EURO 2020. Pe Arena Națională se vor juca în total patru meciuri: trei din faza grupelor și o optimi.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
bvd_magheru
bvd_magheru  •  24 August 2016, 08:26

Ba ilfovenii nu sunt *** . Sterge-te pe picioare cind intri in Voluntari !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

satyricon
satyricon  •  24 August 2016, 00:03

Ha ha ha fufa psd-ista a participat la sedinta. Acum gata, se vor rezolva toate problemele in timp record!

tatutzu
tatutzu  •  23 August 2016, 23:32

Vom fi de râsul Europei...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează