FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Răzvan Burleanu lămureşte situaţia în cazul rezilierii contractului selecţionerului: "Îmi dau demisia dacă e aşa"

Articol de GSP - Publicat marti, 03 martie 2015 00:00 / Actualizat marti, 03 martie 2015 21:53

Răzvan Burleanu explică de ce a putut să părăsească echipa naţională fără să plătească vreun ban din cei 500.000 de euro, clauză de reziliere care el susţine că exista în contract. 

"Nu am avut pârghiile necesare: orice persoană care are un contract de muncă, prin codul muncii, nu plăteşte angajatorului cînd pleacă.

La Piţurcă exista o clauză, un contract de muncă, moştenit, nu eu sunt autorul contractului. Clauza în contractul lui de muncă - trebuie să plătească o sumă de bani dacă îşi dă demisia.

Reciproc era mai mult. Dacă îl dădeam afară, trebuia să îi plătim noi această clauză şi în plus toate salariile, care se termina în noiembrie - decembrie 2016.
Victor Piţurcă îşi dorea să plece de la naţională. Nu aveam pîrghiile din punct de vedere legal, o asemenea clauză într-un contract de muncă nu îţi dă posibilitatea să iei banii de la el. Dacă am fi insistat, probabil Piţurcă nu ar mai fi plecat. El ar fi dat 500 000 de euro, dacă pleca. Pe noi ne costa undeva la 1 milion de euro. De comun acord am încheiat contractul de muncă.

Puteam să îi spun să nu plece, dar poate se încăpăţîna şi nu îşi mai făcea treaba cu dedicare, aşa cum ar fi trebuit.

Am semnat un act adiţional, înaintea meciului cu Ungaria, astfel încît fiecare dintre părţi putea să denunţe unilateral contractul. Doream să îmi iau acele pîrghii ca să nu mai plătim clauza. Prin acesta îl puteam da afară fără să mai trebuiască să îl plătim clauza şi salariile", a spus Burleanu la DigiSport.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (78)
addumi
addumi  •  04 Martie 2015, 09:26

Cea mai apreciata oferta de lucru! Opriti-va aici, pentru ca veti gasi mereu si mereu aceasta oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

bivumu
bivumu  •  04 Martie 2015, 05:54

Imi cer scuze ca am postat initial pe alt articol. Nasu e bandit si a stiut sa faca contractul, tocmai respectand codul-muncii-titlul-2-capitolul-1 Art 21 cu urmarile sale din Articolul 24 - Efectele nerespectarii clauzei de neconcurentaIn cazul nerespectarii, cu vinovatie, a clauzei de neconcurenta salariatul poate fi obligat la restituirea indemnizatiei si, dupa caz, la daune-interese corespunzatoare prejudiciului pe care l-a produs angajatorului. Daca eu am gasit astea in 5 minute, inseamna ca Burleanu incearca sa se eschiveze din motive stiute de el.

the_gunner
the_gunner  •  04 Martie 2015, 03:13

@smartex , da ai scris bine ! Daca te uiti prin frazeologia limbii romane o sa vezi ce scrie la definitia cacofoniei .Cind sfirsitul unui cuvint si inceputul urmatorului dau combinatia -cac,caco,cacu,caca,cace ,caci . A se evita folosirea ! Destul de clar ? Daca nu ,lasa-te !

Vezi toate comentariile (78)
Comentează