INTERNATIONAL  »  EURO 2016  »  ADVERSARI

Irlanda de Nord - România nu se joacă pe Windsor Park?! » Crăpături în structura stadionului. Peluza de vest s-a înclinat!

Peluza de vest a lui Windsor Park și groapa care i-a provocat crăpăturile +2   FOTO
Peluza de vest a lui Windsor Park și groapa care i-a provocat crăpăturile

Articol de - Publicat vineri, 03 aprilie 2015 00:00

Fisurile au apărut luni noapte, după ce muncitorii care lucrează la renovarea arenei din Belfast au săpat o groapă de mari dimensiuni în apropiere.

Pînă acum, în preliminariile CE 2016, Irlanda de Nord a cîştigat toate meciurile disputate la Belfast, pe Windsor Park: 2-0 cu Feroe şi 2-1 contra Finlandei, week-end-ul trecut. Derby-ul cu România, din 13 iunie, ar putea fi însă mutat de pe arena pe care alb-verzii se simt atît de bine, din motive de siguranţă!

Muncitorii care lucrează la renovarea stadionului au descoperit marţi dimineaţă mai multe crăpături în structura peluzei de vest, precum şi înclinarea cu 15 grade a unei porţiuni din aceasta! De vină ar fi, se pare, o alunecare de teren provocată de-o groapă de mari dimensiuni săpată în apropiere.

Zona a fost izolată în aşteptarea verdictului inspectorilor în construcţii, iar federaţia a decis să amîne derby-ul Lienfield - Crusaders, programat mîine. Dacă se va constata că tribuna reprezintă un pericol pentru siguranţa spectatorilor, meciul cu "tricolorii" va fi transferat de pe Windsor Park pe o altă arenă din Belfast.

O arenă de rugby în discuţie
În cazul în care Windsor Park va fi închis, federaţia ia în calcul stadionul echipei Ulster Rugby, "Kingspan" (foto 3, 18.000 locuri), pentru a găzdui meciul cu România. Construită în 1923 şi renovată de două ori de atunci, arena a găzduit şi un meci al "stejarilor" noştri la CM 1999, 9-57 cu Australia.

4.000 de spectatori poate găzdui tribuna de vest a stadionului Windsor Park, a cărui capacitate este de 14.000 de locuri

1905 e anul în care a fost inaugurat stadionul din Belfast, iar în 1930 a fost renovat prima oară

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează