FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALEGERI LA FRF

Restaurație la FRF? Îl aduce Ionuț Lupescu înapoi pe omul lui Mircea Sandu? El e gata să spună "DA"

foto: Cristi Preda, GSP
foto: Cristi Preda, GSP

Articol de - Publicat marti, 13 februarie 2018 11:23

Victor Piţurcă crede că "venirea lui Lupescu va determina toţi oamenii importanţi din fotbal să se unească şi să lucreze împreună".

Fost selecţioner, inclusiv în perioada în care Ionuţ Lupescu era director general la FRF, Victor Piţurcă recunoaşte deschis că este susţinătorul "Kaiserului" pentru viitoarele alegeri de la Casa Fotbalului: "De doi ani, de când am venit din Arabia Saudită, am tot spus peste tot că fotbalul românesc are nevoie de Lupescu. E cel mai bun lucru că un astfel de om valoros a decis să vină, să conducă fotbalul românesc".

- Domnule Piţurcă, de ce îl susţineţi pe Ionuţ Lupescu?
- Pentru că îl cunosc foarte bine, ştiu ce fel de om e, cum lucrează. Şi mai ştiu câte disponibilităţi şi ce orizonturi se vor deschide prin venirea lui, în plan intern, dar şi internaţional. Inclusiv pentru proiectul Euro 2020.

- Care ar fi atuul lui?
- Experienţa singurului român care a lucrat în structura UEFA, într-o funcţie de conducere. Am văzut ce spune Burleanu, că a auzit el că nu ştiu ce, că nu avea o poziţie confortabilă. Eu ştiu mai bine cum era privit acolo şi cât de greu s-au despărţit cei de la UEFA de Ionuţ!

"Fotbalul e jos de tot"

- Care credeţi că ar trebui să fie priorităţile lui?
- În primul rând, să-şi facă un staff cu oameni tineri, dar şi cu cei mai experimentaţi. E un moment bun, toţi oamenii importanţi din fotbalul nostru se vor aduna şi vor lucra împreună. Nu dau nume, le va spune Ionuţ. Îi aşteaptă o muncă grea, să readucă fotbalul pe linia de plutire. Menirea principală a lui Lupescu e să ţină legătura cu oamenii care conduc această ţară, să se întoarcă spre fotbal. Fără ajutorul statului, patronii nu pot face mare lucru cu infrastructura, fără o legislaţie care să ajute acest sport.

- Sunt informaţii că veţi face parte din echipa lui Lupescu.
- Eu nu sunt pe parte administrativă. Dar voi fi mereu alături de el, cu un sfat, oricând va avea nevoie. O să vorbim despre asta. Dacă ar fi nevoie în Comisia Tehnică, vin cu mare plăcere. Cum adică, l-am tot chemat şi acum, când vine, să nu pun şi eu umărul? Nu se poate, îl susţin total!

- Veţi fi disponibil şi ca selecţioner?
- Da, dacă revin oamenii de fotbal la conducerea fotbalului. Însă nu vreau să se interpreteze asta! Să fie clar, nu se pune problema acum! Avem selecţioner, Cosmin Constra, un tehnician tânăr, fost internaţional, în care eu am mare încredere. Dar dacă, pe viitor, ar fi nevoie, aş reveni la echipa naţională. 

"Nu vreau să dau eu verdicte sau să vorbesc despre şanse. Dar o comparaţie între Burleanu şi Lupescu nu îşi are rostul, chiar nu avem ce discuta!"
Victor Piţurcă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
172320299858542
Marcel Holota  •  13 Februarie 2018, 15:44

Pe unde a fost a distrus totul decit asa cum juca nationala mai bine nu

172320299858542
Marcel Holota  •  13 Februarie 2018, 15:44
Postat de matheus9999 pe 13 Februarie 2018, 13:39

Nu vreu sa spun ca Burleanu e bun, dar inlocuirea lui cu un candidat apropiat de clanul mafiot Becali-Sandu e la fel de nociva pentru fotbal precum e clanul Dragnea pentru tara. De ce se inoculeaza ideea ca un presedinte FRF ar trebui sa fie un fost jucator, "unu’ care se pricepe”? Fotbalul German a fost reformat de doi politicieni, cel belgian de un jurist, ca cel olandez e condus de un fost arbitru la nivel de amatori, iar cel englez de un manager profesionist, fost CEO si membru in board-ul mai multor companii mari. Ce au in comun acestia nu e istoricul lor in a lovi mingea, ci competentele si abilitatile manageriale.

Pe unde a fost a distrus totul decit asa cum juca nationala mai bine nu

gigelos
gigelos  •  13 Februarie 2018, 13:57
Postat de Costel Tudor pe 13 Februarie 2018, 13:11

Daca vine Lupescu , va fi nenorocire in fotbalul romanesc !!! Taranul asta nu este in stare de nimic , si va aduce tot CLANUL mafiot BECALI ( popescu, hagi , prunea , chivu si ceilalti ) !!! Mai ramane sa se intoarca Sandu si hotul hotilor dragomir si echipa este completa !

Becali Ioan e poate cel mai mare dusman al lui Ionut . Mircea Sandu la fel . Or sunteti platiti or habar nu aveti . Becali l-a jignit spunand ca mama lui e o betiva jucatoare de pacanele , Culae e un prostovan si pe nevasta-sa au avut-o toti din Comitetul Federatiei .. se referea la Sandu Mircea . Mare prietenie

Vezi toate comentariile (14)
Comentează