FOTBAL  »  NATIONALA  »  RASISM

Halucinant! Jurnaliștii din Suedia persistă în minciună: au făcut legătura între România și George Floyd!

Suedia a acuzat suporterii români de rasism, după meciul cu România din preliminariile EURO 2020, disputat pe Arena Națională
Suedia a acuzat suporterii români de rasism, după meciul cu România din preliminariile EURO 2020, disputat pe Arena Națională

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 iunie 2020 15:00

Presa din Suedia a amintit din nou de episodul petrecut pe 15 noiembrie 2019, când naționala scandinavă a înfruntat România în preliminariile EURO 2020. După ce au câștigat, scor 2-0, oficialii și jucătorii suedezi i-au acuzat pe români de scandări rasiste, acuzații demontate oficial de UEFA. 

Jurnaliștii suedezi au făcut astfel o paralelă prezentând modul defectuos în care autoritățile din lume gestionează problema rasismului, în contextul tragediei din SUA: George Floyd a fost omorât de un polițist din Minneapolis (Minnesota), după ce a fost presat cu genunchiul pe gât până și-a dat ultima suflare.

România, acuzată din nou de rasism

„Ni s-a reamintit de curând că deținătorii puterii absolute în fotbal nu au tratat această problemă îndeajuns de serios. Poziția UEFA după meciul României cu Suedia, din noiembrie, și atacurile rasiste la adresa lui Alexander Isak, de la București, a fost marcată de aroganță.

Nu s-a găsit nicio dovadă, cu excepția declarațiilor lui Isak și Robin Quaison, întrucât nu au existat microfoane sau fotografii care să probeze aceste lucruri. Înainte și după meci, Suedia și presa suedeză au fost acuzate de producerea unor teorii ale conspirației legate de rasismul din România. După verdictul dat de UEFA, ultimul cuvânt a devenit cumva al lor.

Un atac rasist asupra unui fotbalist de culoare este un atac rasist asupra oamenilor de culoare. Afectează individul într-un mod special, bineînțeles, dar are consecințe profunde pentru mult mai mulți oameni. Cum lumea a fost dominată de protestele din SUA, UEFA a vrut să-și arate din nou interesul arzător legat de această problemă. Vedem acele sloganuri de mii de ori. Când se vor schimba lucrurile cu adevărat însă?", au notat cei de la Expressen.

Comisia de Disciplină a UEFA a stabilit: n-a fost rasism la România - Suedia

UEFA a stabilit că la meciul dintre România și Suedia, disputat pe 15 noiembrie 2019 pe Arena Națională, scor 0-2, n-au existat manifestări rasiste. Partida s-a disputat în preliminariile pentru EURO 2020.

Juriștii Federației au urmărit peste 250 de minute de înregistrări video și s-au extras declarații din tabăra suedezilor care au negat prezența rasismului. În plus, Federația a demonstrat că au existat doar huiduieli din partea suporterilor români, fără ca rasismul să fie prezent în vreo clipă. Departamentul Juridic al FRF a mai argumentat la UEFA că niciodată în istorie România nu a fost suspendată pentru manifestări rasiste cu direcție către fotbaliștii de culoare.

Citește mai multe știri de actualitate:

FCSB - Academica Clinceni 2-3 » Echipa lui Bogdan Vintilă are două înfrângeri în două meciuri amicale

Gică Popescu, după victoria Viitorului cu Universitatea Craiova: „Nu ne îmbătăm cu apă rece”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
scorpions721
scorpions721  •  07 Iunie 2020, 00:37

Daca spun doi fotbalisti ca exista rasism in Romania atunci asa e! Asta e gandirea primitiva a suedezilor. Ar putea fi usor dati in judecata pentru ca alte probe nu au.

10156568321649937
Marius Caseanu  •  07 Iunie 2020, 00:27

Ce atata scandal! Romanii SUNT rasisti! Ajunge sa mergeti la un meci de fotbal, ajunge sa cititi comentariile la o groaza de articole. Sunt rasisti, xenofobi si misogini! Nu-s singurii, bineinteles, dar sunt. Poate un pic sub unguri sau sarbi... Dar sa comentezi impotriva a ceea ce e evident e o prostie. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

135633977210983
Gigi Papadie  •  06 Iunie 2020, 18:42

jurnalistii astia sa se uite ce junk au la ei in tara. vai mama lor. pacat de tara aia

Vezi toate comentariile (10)
Comentează