FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - OLANDA, MARȚI, 21:00, PROTV, GSP.RO

România - Olanda // Avertisment clar pentru formația lui Contra: "Cred că aceasta ar fi cea mai mare greşeală"

Articol de - Publicat luni, 13 noiembrie 2017 12:47

România și Olanda se vor duela marți, de la ora 21:00, într-un meci amical, ultima partidă a "tricolorilor" din acest an. Partida va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV.

Fostul internaţional George Ogăraru avertizează că, deşi batavii trec printr-o criză de rezultate, "pe băieţii lui Contra îi aşteaptă un meci greu"

În ultimii 9 ani, de la transferul lui Ajax, ca jucător, George Ogăraru (37 de ani) a fost aproape permanent în contact direct cu lumea fotbalului olandez. Până în vară a antrenat inclusiv la "tineretul" grupării din Amsterdam, iar acum urmează să facă un stagiu de pregătire cu echipa mare, pentru Licenţa Pro.

- George, ai văzut ultimul meci al României, cu Turcia?
- Nu, fiindcă eram aici, în Olanda. Dar am văzut ce s-a scris, că am jucat bine, ofensiv, cu determinare. Asta e bine pentru noi, pentru echipa naţională.

- Tu eşti acolo de mulţi ani, ce se întâmplă cu Olanda?
- Olanda e în continuare în căutarea celei mai bune soluții, o tot caută de câţiva ani. A fost Blind selecţioner, a plecat. A venit Advocaat, pleacă şi el. Sunt într-o pasă foarte proastă, asa cum se întâmplă în viaţa oricărei echipe naţionale. Au în spate rezultate excelente, finală de Cupă Mondială în 2010, cu Van Marwijk, locul 3 în 2014 cu Van Gaal. Lumea are pretenţii şi e normal.

Criza selecţionerilor

- Bine, dar au ratat ultimele două campanii de calificare.
- E o schimbare de generaţii. Iar ultima calificare au ratat-o totuşi la golaveraj. Nu e un fapt obişnuit pentru Olanda, dar se poate întâmpla.

- E şcoala olandeză într-un colaps?
- În niciun caz. Cum să fie în colaps, când în mai Ajax a ajuns până în finala Europa League, cu foarte mulţi jucători de la echipa de tineret?! Nu, şcoala olandeză produce jucători care sunt vânduţi bine în străinătate, care joacă la echipele de club. Dar, la naţională se pare că este o problemă. Presa vorbeşte despre această criză a selecţionerilor. Se pare că nu au fost prea inspiraţi, nu au găsit omul potrivit.

- Și ce crezi că va urma?
- Se caută oameni noi, care să readucă Olanda acolo unde îi este locul. Ziariştii de aici scriu despre Frank de Boer. Cum Olanda are mulţi jucători tineri, iar el a lucrat mult în acest sector, se presupune că va găsi mai uşor motodele de a-i capacita, de a-i ridica. Deocamdată nu se ştie nimic sigur.

"Dacă învingem şi Olanda, oamenii vor fi şi mai mult lângă echipă. Vor începe să spere, să creadă că România se poate califica la Euro 2020".
George Ogăraru, fost internaţional

"Noi trebuie să legăm victoriile"

- Am jucat cu o echipă experimentală a Turciei, acum cu o Olanda dezamăgitoare, ne ajută cu ceva aceste meciuri?
- Normal că ne ajută. Noi trebuie să legăm victoriile. Am câstigat amicalul cu Turcia şi nu am pierdut în ultimele două meciuri de calificare. Pentru Cosmin şi naţională e important, asta creează entuziasm, încredere. E o schimbare în bine, lumea a revenit lângă naţională. Am auzit ce atmosferă a fost la Cluj. Echipa joacă mai bine, mai ofensiv, cu determinare, asta dă şi fanilor motive de satisfacţie, de mândrie.

- Se poate spune că suntem favorţi, că întâlnim o echipă slabă a Olandei?
- Nu slabă, dar este o Olandă care nu mai are încredere în propriile forţe, cum spunea şi Strootman, căpitanul echipei, chiar după ultimul succes, 1-0 în Scoţia. Da, avem avantaj de data asta. Venim cu încredere, după trei meciuri bune, jucăm acasă. Dar, atenţie! Cred că ar fi cea mai mare greşeală a "tricolorilor" să subestimeze Olanda.

- Dar parcă nu mai e un test atât de important, ca altădată.
- Ba da, fiecare meci e un test. Va fi un joc greu, Olanda caută să îşi revină. Au jucători ofensivi de mare calitate. Dacă i-am desconsidera pe Babel sau pe Depay, s-ar putea să avem mari probleme. Sunt convins că Olanda rămâne un test.

"După crunta dezamăgire cu Cristoph Daum, venirea lui Cosmin Contra a produs o descătuşare a "tricolorilor. Asta e foarte bine şi pentru antrenorii români" George Ogăraru, fost internaţional

13 meciuri a strâns România împotriva Olandei, având o singură victorie şi 3 remize, fiind învinsă de 9 ori

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează