FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - TURCIA, AZI, 20:15, ÎN DIRECT LA PROTV ȘI LIVETEXT PE GSP.RO

ROMÂNIA - TURCIA. Cosmin Contra renunță la el! Un titular incontestabil va face banca: pe cine mizează selecționerul

foto: Raed Krishan, GSP
foto: Raed Krishan, GSP

Articol de - Publicat joi, 09 noiembrie 2017 09:00

Cum gestionează Contra primele sale două amicale ca selecționer, cu o armată de 28 de fotbaliști la dispoziție?

E una dintre provocările "dublei" cu Turcia și Olanda, iar "Guriță" a oferit deja o orientare: "Mă interesează întâi meciul de joi, apoi voi avea la dispoziție cinci zile pentru a mă gândi la partida cu olandezii. Voi încerca însă să dau o continuitate, iar pe parcurs, având la dispoziție șase schimbări, să ofer și altor jucători șansa să se exprime".

Așadar, împotriva Semilunii, Contra va miza în mare parte pe formulele clasice, cu câteva paranteze. După ce l-a văzut la treabă pe Andone cu Kazahstan și Danemarca, va miza probabil pe Keșeru în avanposturi, spre a-i da o oportunitate și "bulgarului" să se desfășoare altfel decât pe finalul partidelor. De asemenea, e de așteptat ca veteranii Pintilii și Hoban să nu fie storși în ambele dispute. 

Echipa de start România: Pantilimon - Săpunaru, Chiricheș, Dr. Grigore, Toșca - Pintilii, Stanciu - Deac, Budescu, Grozav - Keșeru

Va fi nevoie însă și de flerul lui Contra, care a avut aseară abia al doilea antrenament în efectiv complet, după cel de marți, fiindcă duminică și luni abia s-au adunat jucătorii. Javi Reyes și-a făcut cărțile pe partea fizică, Cosmin a intrat apoi în scenă cu câteva încercări tactice și faze fixe, azi va mai dirija o ședință video, dimineață, după care va urma testul în fața unui monstru sacru: Mircea Lucescu!

Un Lucescu pentru care meciul de la Cluj e o chestiune sentimentală: "E un amical de prietenie! Eu am fost inițiatorul acestui joc, am luat legătura cu federația și mi-am dorit mult să realizăm întâlnirea. Dacă n-am putut să conduc România de pe margine, măcar să pot fi adversar!".

Au dat afară copiii!

Un incident neplăcut a avut loc în prima parte a antrenamentului "tricolorilor". Câțiva copii de la Centrul de juniori al lui CFR Cluj au intrat pe marginile terenului în ideea de a asista la pregătirea băieților lui Contra și de a ajuta eventual la restituirea mingilor. După numai câteva minute, puștii au fost însă evacuați din incintă, iar șeful dispozitivului de securitate de la stadion a făcut o criză de nervi fiindcă cei mici au fost lăsați să intre! 

Save

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
luc11
luc11  •  09 Noiembrie 2017, 17:39

e clar ne-o luam ca lumea....cu Sapunaru Tosca, Stanciu si Deac nu bati nici pe Feroe

haideusicfr
haideusicfr  •  09 Noiembrie 2017, 15:46

E sarbatoare ,meci in familie ,copiii sunt nevinovati. Urat gest de a-i scoate afara

mosvasile
mosvasile  •  09 Noiembrie 2017, 14:56

Macar acum,in meciuri amicale sa fi incercat si alti jucatori!Atunci cand?!Introducerea lui Keseru-cea mai scumpa...rezerva de la Ludogoretz-acum cand bulgarii vor sa scape de el,e prea de...oaie! Este evident ca si-a bagat coada catzeaua!Viitor de aur fotbalul...mioritic,are!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează
Close