FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U19 - SUEDIA U19, SÂMBĂTĂ, 19:30, GSP.RO

ROMÂNIA U19. Apar 3 jucători noi în echipa de start contra Suediei » Echipa probabilă de start și cine e vedeta adversarilor

FOTO: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor
FOTO: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat sambata, 24 martie 2018 09:28

Selecționerul Adrian Boingiu vrea să surprindă adversarul: diseară ar putea intra trei nume noi față de victoria fantastică de la debut a naționalei U19, 4-0 cu Serbia.

  • România U19 - Suedia U19 se joacă astăzi, de la 19:30, și e liveVIDEO pe GSP.ro

Selecționerul României e nehotărât. Pe de-o parte, ar dori să păstreze trupa care a învins cu un 4-0 clar în meciul cu Serbia. Cu toate acestea, unii "tricolori" ar putea să fie menajați pentru ultima partidă, cea cu Ucraina. În plus, Boingiu vrea să îi surprindă pe suedezi, care au spionat din tribune, cu doi trimiși, partida de miercuri seară. Așa că în primul "11" ar putea intra trei nume noi.

Trușescu, Gheorghe, Moldoveanu

Moldoveanu. Cele mai mari șanse le are dinamovistul Robert Moldoveanu. Chiar dacă Sîntean a jucat excelent, Boingiu ar încerca să îl introducă proaspăt pe fotbalistul Slaviei, în repriza a doua. Așa că va începe cu Moldoveanu, vârf care nu iese la joc atât de mult ca Sîntean, dar atacant care se lipește des la gol.

Trușescu. Neciu a fost unul dintre cei mai activi "tricolori" în prima partidă, însă fundașul stânga a făcut risipă de efort. Așa că Boingiu l-ar putea încerca pe Andrei Trușescu de la AS Roma, mai riguros și odihnit.

Gheorghe. Ultima schimbare ar viza odihnirea unui membru al liniei de mijloc. Dinamovistul Liviu Gheorghe, care se cunoaște la milimetru cu Moldoveanu, ar putea fi alesul. Caz în care Moruțan ar trece în centru, iar Dragomir va face schimb de locuri cu Dulca, fie va trece pe bancă la început. 

Ei vin cu Colley

Suedezii se bazează mult pe defensivă, ceea ce ar putea să îi ajute pe români. Care sunt mult mai avantajați de un egal decât adversarii nordici.

Căpitanul Suediei e stoperul Colley, de la Chelsea. Născut în Gambia, acesta are 10 meciuri în Premier League 2, competiție în care îi are adversari pe Dulca și Dragomir. Un alt nume important e Ahmedhodzici, venit din Bosnia, care a debutat încă din 2016 la Nottingham Forest, în liga a doua engleză.
România se poate califica încă de azi la Euro dacă învinge, iar Ucraina nu câștigă împotriva Serbiei. 

România U19 - Suedia U19

România U19: A. Vlad - Hăruț, C. Dima, Screciu, Trușescu - Vl. Dragomir (cpt.), T. Băluță - L. Gheorghe, Moruțan, Mățan - R. Moldoveanu.
Rezerve: Al. Costache, Neciu, Dulca, Sîntean, Micovschi, Boboc, R. Lazăr, Drăguș, Merloi

Suedia U19: Ronning - Andersson, Colley (cpt.), Ahmedhodzici - Fors, Kulusevski, Browning, Edqvist, Krusnell - Svedberg, Titi
Rezerve: Nilsson, Brorsson, Konstandeliasz, Bergqvist, Marklund, Bjorklund, Karici, Shabani

Ambele la Ploiești

Deși s-au gândit la varianta Mioveni pentru jocul Ucraina - Serbia, FRF a considerat, până la urmă, că ambele meciuri se pot juca pe "Ilie Oană" din Ploiești. Astfel, de la ora 14:30 va începe disputa dintre precedenta și ultima adversară a României, în timp ce "tricolorii" încep de la 19:30. 

Joacă doar amicale

România U21 dispută, în această seară, un amical în deplasare contra Angliei U21. Isăilă ar putea începe cu Tordai - Căpușă, R. Popa, Pașcanu, A. Radu - Dr. Nedelcu, A. Ciobanu - M. Dobre, I. Hagi, Fl. Coman - Ad. Petre.

Următorul meci, marți, va fi cu Wolverhampton U23. În grupa noastră, ieri, Bosnia - Țara Galilor 1-0, iar Portugalia a jucat, după închiderea ediției, împotriva codașei Liechtenstein. Bosnia a egalat România U21 în clasament, 12 puncte. Următorul nostru meci oficial e în septembrie, în Portugalia. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
sibelius
sibelius  •  24 Martie 2018, 14:16
Postat de raducallin pe 24 Martie 2018, 13:40

Hotarati-va , e selectionata U 19 sau U 21 ?

E greu cu articolele mai lungi de 3 randuri, nu?

raducallin
raducallin  •  24 Martie 2018, 13:40

Hotarati-va , e selectionata U 19 sau U 21 ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează