FOTBAL  »  NATIONALA  »  DREPTURILE TV

Şefii TVR au găsit soluţia! Bagă mîna în buzunarul românilor ca să transmită parţial Euro

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 aprilie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 01 aprilie 2015 21:18

Principalul sindicat din TVR îl roagă pe premierul Victor Ponta să mărească taxa TV la 4,5 lei, astfel încît să poată achiziţiona drepturile de difuzare ale Campionatului European de fotbal (Euro) din 2016. În prezent, taxa este de 4 lei.

Într-o scrisoare adresată miercuri lui Victor Ponta, Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din Televiziunea Română, cere ajutorul premierului.

Scrisoarea este semnată de Dragoş Bocanaciu, preşedintele SPUSTV, care precizează că îi scrie lui Victor Ponta în calitate de lider de sindicat şi că încearcă să facă abstracţie de calitatea sa de comentator sportiv al Televiziunii Române.

"O taxă TV universală, fără posibilitatea de renunţare, o indexare cu 50 de bani a acestei taxe şi un comision de colectare stabilit prin lege la 5%, ar aduce TVR un plus de aproape 2 milioane de euro lunar, bani care ar putea fi folosiţi pentru plata datoriilor la fisc, achiziţionării pachetului «free to air» (liber la retransmisie, n.r.) la Euro 2016 şi a celorlalte competiţii majore din anii următori, precum şi realizării unor programe de calitate începând din această vară, care să justifice aceste măsuri", scrie Bocanaciu.

TVR a anunţat, pe 30 martie, într-un comunicat, că se află în cursa pentru achiziţionarea drepturilor de difuzare TV a opţiunii "free to air" pentru Campionatul European de fotbal din 2016, pachetul vizat de TVR cuprinzând 23 de partide, inclusiv meciurile echipei României.

Dolce a achiziţionat drepturile TV pentru tot Europeanul, iar 28 dintre meciuri le va transmite în exclusivitate.

Aici poţi citi integral scrisoarea lui Dragoş Bocanaciu

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
spivak
spivak  •  02 Aprilie 2015, 01:03
Postat de ingeras2020 pe 01 Aprilie 2015, 23:30

deci sa ne intelegem. in irlanda ca aici sunt eu taxa e de 160 de euro pe an. si atentie nu platesti taxa ca sa te uiti la televiziunea irlandeza. nici n-o prind ca nu ma intereseaza. platesti taxa ca ai televizor in casa. punct. daca nu ai nu platesti simplu. dar daca nu platesti vin niste omuleti si bat la usa. daca n-ai televizor zic buna ziua si pleaca dar daca ai si te-a prins fara taxa e 1000 de euro amenda si te da in ziarul local. aici presa scrisa inca are multa putere. si daca nu platesti amenda te duce la tribunal si judecatorul poate inclusiv sa te trimita la puscarie asa ca ...

Şi dacă în Irlanda guvernul vă pune să umblaţi cu pantalonii în vine, ai vrea să facem şi noi la fel în România? Mi se rupe de cum e ”afară”. Pe mine mă interesează cum e aici unde trăiesc eu. Dacă americanilor sau canadienilor le place c*catul, nu trebuie să-mi placă şi mie.

spivak
spivak  •  02 Aprilie 2015, 01:00

Şobolanii din gaura TVR vor să ne tâlhărească pe faţă ca să-şi păstreze posturile inutile şi lefurile nesimţite. În loc să se desfiinţeze se pregătesc să ni se urce şi mai bine în spinare. Iar de la un plagiator ca Ponta te poţi aştepta doar să le fie complice.

cosminracila
cosminracila  •  02 Aprilie 2015, 00:28
Postat de eugen76_pan pe 01 Aprilie 2015, 21:33

ROMANIA BANANIERA!Singura tara comunista din lume care te obliga sa platesti un serviciu pe care nu-l doresti .daca toti romanii ar depune o plangere la CEDO..mizeria aia de tara ar falimenta!!!

te vad tinerel, te-as sfatui sa mai iesi in lume si sa-nu mai servesti aburelile gata pregatite de altii!Du-te in Franta, Anglia sau Germania si o sa vezi acolo taxa...

Vezi toate comentariile (32)
Comentează