FOTBAL  »  NATIONALA  »  CALCULE CALIFICARE

SIMULARE GSP pentru viitoarele preliminarii: dacă n-avem noroc, stăm acasă și la Euro 2020!

Articol de GSP - Publicat joi, 07 septembrie 2017 00:03

Ediția tipărită a Gazetei de joi face o simulare pentru preliminariile din viitoarea campanie pe situaţia la zi din actualele grupe. Concluzia e sumbră: dacă nu vom avea şansă mare la tragerea la sorţi, ne va fi foarte greu să jucăm peste 3 ani la turneul continental!

Mondialul este închis pentru noi. De acum, obiectivul principal devine calificarea la Euro 2020, unde miza e multiplicată de faptul că Bucureştiul e pe lista oraşelor care vor găzdui meciuri la acel turneu european.

Preliminariile viitoare nu vor mai fi cele clasice, ca până acum. UEFA inovează şi complică procedura de ajungere la Euro. Gazeta a explicat în detaliu paşii în ziarul de luni.

Pe scurt:

  1. Liga Naţiunilor, o competiţie nou-înfiinţată, va debuta în septembrie 2018 şi echipele vor fi împărţite, în funcţie de coeficient, în patru divizii: A, B, C şi D. Se vor face grupe, fiecare va evolua cu fiecare şi în funcţie de clasament se vor stabili urnele valorice pentru grupele preliminare propriu-zise.
  2.  Vor fi 10 grupe preliminare din care se vor califica la Euro primele două clasate.
  3.  Câştigătoarele grupelor din Liga Naţiunilor sau echipele imediat clasate în spate, care nu s-au calificat din grupele preliminare, vor susţine două baraje. Din fiecare divizie a Ligii Naţiunilor se va califica la Euro câte o echipă.

Ţinând cont de aceste lucruri, Gazeta Sporturilor face azi o simulare, pe situaţia actuală din preliminarii şi din clasamentul coeficienţilor. Dacă acum s-ar trage la sorţi grupele pentru Liga Naţiunilor, atunci România ar face parte din Divizia C, unde ar fi cap de serie şi o grupă ar putea arăta aşa:

ROMÂNIA
SCOŢIA
BULGARIA
ESTONIA

Citește toate scenariile în care ar putea intra România în funcție de rezultate, cum ar arăta grupa infernală și cea accesibilă, doar în Gazeta de joi (ediția tipărită la chioșc, ediția digitală - AICI)

Tot azi în ziarul tipărit: 

» Cotele la pariuri au luat-o razna înainte de Viitorul - FCSB!

» Contra e presat să joace cu Nemec și Bokila din primul minut

» Cum era să ajungă la Steaua Culae Lupescu, unul dintre ultimii mohicani cu care Rapidul a luat primul titlu, care s-a stins ieri la 76 de ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
1401192300199411
Daniel Irimescu  •  07 Septembrie 2017, 09:27
Postat de baruch pe 07 Septembrie 2017, 08:42

pentru ca era cea mai tare echipa de club din europa la ora aia. punct. chestie confirmata de castigarea supercupei, de inca o seminala si o finala de liga. steaua, dinamo, craiova, sportul aveau cativa dintre cei mai buni jucatori ai europei la vremea aia.

Chiar m-a apucat boceala aflind ca respectiv citiva bogatani romani si-au pierdut averile din insula martinica din caraibe ! Fara a fi cinic dar parca am revazut desenul ala animat cu cei 3 purcelusi . Sufla lupul si se darima prima " cojmelie " . Apoi se retrageau in cealalta "cojmelie" care pare mai solida dar nu a facut fatza nici ea. Apoi fuga fugulitza la cea din betoncea mai sigura . La 300 de km/ora nici aia nu a rezistat. A disparut insula de pe harta complet si odata cu ea si bogatiile romanilor ! Sracii cit au trudit dupa asa zisa revolutie ! Asa ca ce sa ne mai miram de fotbalul romanesc !A venit IRMA si l-a luat

baruch
baruch  •  07 Septembrie 2017, 08:42
Postat de aliali87 pe 07 Septembrie 2017, 07:54

Cum a luat steaua liga din 3 meciuri

pentru ca era cea mai tare echipa de club din europa la ora aia. punct. chestie confirmata de castigarea supercupei, de inca o seminala si o finala de liga. steaua, dinamo, craiova, sportul aveau cativa dintre cei mai buni jucatori ai europei la vremea aia.

baruch
baruch  •  07 Septembrie 2017, 08:38
Postat de Daniel Irimescu pe 07 Septembrie 2017, 01:48

Da si in plus in anii 80 prin cluburi ca sportul craiova diamo si mai ales steaua jucatorii lor aveau un moral beton invingind in fiecare an echipe occidentale pe care esticii nici nu visau . Asta a fost si motivul ;pentru care am spulberat danemarca in ghencea . Moralul . Reveninind de la 0 -1 si terminind 3 -1 . Aveam un mijloc mai bun decit au croatiii azi .

pai exact ce-am spus aseara :) uite ca au si aparut oameni (si nu sunt putini) care spun: "ce nevoie mai avem sa traim? ne ajunge sa ne uitam la altii cum joaca fotbal, cum mananca, cum fac dragoste" liga campionilor, jamie oliver si filme ***, asta o sa inlocuiasca incet-incet viata reala :)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează