FOTBAL  »  NATIONALA  »  CANTONAMENT

Steaua și Craiova îi pun bețe în roate lui Daum: ”Nu dăm jucătorii la lotul U23”

Lotul U23 al lui Daum ar urma să dispute două partide în Antalya, cel mai probabil împotriva unor formaţii de club aflate în pregătire în zonă // FOTO Cristi Preda
Lotul U23 al lui Daum ar urma să dispute două partide în Antalya, cel mai probabil împotriva unor formaţii de club aflate în pregătire în zonă // FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 13 decembrie 2016 00:00

Steaua și Craiova nu doresc să pună niciun fotbalist la dispoziția lui Daum pentru stagiul plănuit în ianuarie, în Antalya, cu un lot experimental.

Turneul lotului U23 preconizat de staff-ul naționalei pentru perioada 16-23 ianuarie în Antalya întâmpină probleme. FRF a trimis deja către cluburi din țară și străinătate scrisori pentru convocarea unor jucători, numai că, nefiind vorba despre date oficiale FIFA, echipele nu sunt obligate să elibereze fotbaliștii.

Există deja trei formații care au anunțat că nu agreează varianta de a pune la dispoziția federației oamenii vizați pentru acțiune: Steaua, U Craiova și Lazio.

Reghe: "Nu e un obstacol, ci o situație obiectivă"

De la Steaua, pe listă erau patru nume: Florin Tănase, Ovidiu Popescu, Alin Toșca și Denis Man. Reghecampf explică opțiunea actuală a roș-albaștrilor: "Noi începem pregătirea pe 4 ianuarie, iar în primul stagiu vom face doar pregătire fizică, până pe 19 ianuarie. Vom avea un singur joc, pe 18 ianuarie. Apoi, din al doilea cantonament vom merge direct la Cluj pentru meciul cu CFR.

Jucătorii nu vor fi gata pentru partide la acest lot U23. Cred că se va găsi înțelegere. Nu doresc să se interpreteze ca o ceartă sau ca un obstacol la adresa acțiunii propuse de selecționer, ci e o situație absolut obiectivă pentru club și pentru fotbaliști".

Mulțescu: "Ne afectează pregătirea"

Craiova ar fi trebuit să-i dea pe Ivan, Vătăjelu și Băluță. Gigi Mulțescu nu e de acord să-i lase pe cei trei la lot: "Am discutat cu conducerea și cu patronul și am convenit să nu le dăm drumul fotbaliștilor, pentru că ne-ar afecta pregătirea. Campionatul începe repede, nu suntem obligați să-i punem la dispoziție, așa că nu vor merge la această acțiune".

Lazio e pe aceeași linie în privința tânărului portar Ionuț Rus, care împlinește 17 ani pe 20 ianuarie. În schimb, vor fi probabil prezenți de peste hotare alți doi tineri: Vlad Dragomir (Arsenal, 17 ani) și Răzvan Popa (Zaragoza, 19 ani).

"Câinii" îi blochează pe Roti și Filip

Dinamo ezită. Pe adresa clubului au sosit 6 convocări: Rotariu, Filip, Nedelcearu, Brănescu, Hanca și Popa. Dinamo ar intenționa însă să facă o filtrare a selecționaților și să trimită la lot maximum 4 nume. Rotariu și Filip vor fi sigur consemnați în cantonamentul "câinilor" din Spania.

În lotul lui Daum, care va colabora la turneul din Antalya și cu noul selecționer de la tineret, Daniel Isăilă, vor exista, în schimb, nu mai puțin de 7 jucători de la Viitorul: Benzar, Ţâru, R. Marin, Nedelcu, Fl. Coman, Buzbuchi şi Cr. Ganea.

2e numărul partidelor pe care lotul U23 ar urma să le dispute în Antalya, cel mai probabil împotriva unor formații de club aflate în pregătire în zonă

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează