FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONTRACT

Tema contractului lui Victor Piţurcă la ”naţională” agită apele la FRF: "Semnat, parafat. Se respectă!"

Articol de - Publicat luni, 22 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 22 septembrie 2014 00:25

Aceasta e replica selecţionerului vizavi de posibilitatea de a rediscuta termenii contractului, despre care Naşu' a spus că trebuia să fie pînă în noiembrie 2015.

Contractul lui Piţurcă în fruntea "naţionalei" continuă să fie subiect de controverse. Fostul preşedinte Mircea Sandu e cel care a repus acum pe tapet o temă fierbinte: angajamentul selecţionerului e valid pînă pe 30 noiembrie 2016, dar, de fapt, convenţia trebuia să se încheie cu un an mai devreme.

Numai că o eroare incredibilă de dactilografiere, nesesizată de părţi, a făcut ca Piţurcă să fie legat de "tricolori" şi pentru prima parte a preliminariilor CM 2018 din Rusia! Aşa sună cel puţin teoria Naşului.

Practic, dacă administraţia Burleanu ar dori să schimbe antrenorul după calificările la Euro 2016 sau după turneul final, va trebui să ia din nou în calcul plata unei clauze de reziliere către Piţurcă! Adică 500.000 de euro, plus salariile restante pînă la scadenţă!

" FRF vrea alt staff în campania CM 2018"
Cum ar vrea acum FRF să rezolve ecuaţia încurcată? Preşedintele Răzvan Burleanu ar urma să explice azi, într-o conferinţă de presă, strategia gîndită pe acest subiect.

Între timp, secretarul general Gheorghe Chivorchian spune că "am fost deocamdată focusaţi pe dosarul Euro 2020, e o mare victorie pentru noua conducere a federaţiei, o să avem timp să ne gîndim şi la subiectul contractului. Dacă va fi nevoie, ne vom pune la masă împreună şi vom vedea ce e de făcut".

Surse de la Casa Fotbalului explică amănuntul că Burleanu şi-a propus să încerce să tranşeze chiar în zilele următoare subiectul contractului extins al lui Piţurcă, în speranţa că va fi găsită o soluţie de compromis.

"Federaţia vrea să înceapă viitoarea campanie cu un alt staff tehnic, tatonările sînt deja demarate, dar fără un acord anterior cu Piţurcă lucrurile sînt complicate", spun persoane din anturajul preşedintelui.

Într-o declaraţie oferită ieri pentru GSP, Piţurcă a lăsat de înţeles că nu e loc de negocieri pe tema eventualei diminuări a contractului: "E un document asumat de ambele părţi, semnat, parafat. Ca atare, trebuie respectat"!

Jurist: "Document de neatins pe caz de eroare materială"
Ar avea FRF posibilitatea să mai invoce acum o eroare materială în documente, la mai bine de trei ani după parafarea înţelegerii, şi să-i forţeze mîna lui Piţurcă?

"Nici o şansă! Contractul e de nezdruncinat din acest punct de vedere. Atît timp cît actul e iscălit, înregistrat şi produce efecte din 2011, a invoca acum în instanţă o posibilă eroare materială e pierdere de vreme şi de bani la avocaţi pentru FRF", explică un jurist consultat de GSP.

Mircea Sandu e invitatul lui Ioaniţoaia
Mircea Sandu este, în această seară, de la ora 21:00, invitatul special al lui Ovidiu Ioaniţoaia la emisiunea Tribuna Zero de la Radio EuropaFM. Fostul preşedinte al FRF va discuta despre alegerea Bucureştiului pentru găzduirea a patru meciuri la Europeanul din 2020 şi despre relaţia cu actuala conducere a Federaţiei. Ascultătorii pot interveni în direct dacă vor suna la numărul 0372.069.699.

400.000 de euro e indemnizaţia sportivă anuală de care beneficiază Piţurcă în contractul cu FRF

6 meciuri ar putea să mai stea Piţurcă pe banca "tricolorilor" după Euro 2016: sînt datele oficiale FIFA pentru toamna lui 2016, corespunzătoare scadenţei contractului selecţionerului cu FRF

"Cea de la personal care a redactat contractul a trecut 2016 în loc de 2015" (Mircea Sandu, fost preşedinte FRF)

"Celor de la FRF le-a convenit că Piţurcă avea contract pînă în 2016 atunci cînd au calculat clauza de reziliere pentru arabi. Normal, era mai mare" (sursă GSP)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
redsef2005
redsef2005  •  22 Septembrie 2014, 18:47
Postat de cata2630 pe 22 Septembrie 2014, 09:13

sa intelegem ca cea care a decis in privinta marelui si unicului antrenor este ,,cea de la personal,,.... ai gasit acarul paun mare fost conducator de federatie... ce nenorociti de oameni...

Nu cred că se poate da vina pe dactilografă. Toată lumea ştie că în cei 25 de ani de conducere luminată a lui Sandu toate nenorocirile, tâlhăriile şi calamităţile de la Federaţie au căzut în responsabilitatea exclusivă a femeii de serviciu: ea a desfiinţat campionatul de tineret-speranţe, ea a dezafiliat Craiova, ea a depunctat şi ulterior retrogradat Timişoara, ea a numit la conducerea arbitrajului indivizi gen Gh. Constantin - Şpagă, Avram - Şampanie şi Deaconu - Brichetă, ea a protejat escrocheriile lui Şiman şi ale altora cu contractele jucătorilor şi multe - multe altele, într-un cuvânt acea odioasă femeie de serviciu a distrus întreg fotbalul românesc!

spartandinamovist
spartandinamovist  •  22 Septembrie 2014, 09:27

un j3g de om nesu blaturilor ..dupa ce la pus antrenor imi aduc aminte ca a declarat ca piti.poanca are contract pana dupa camp european din 2016 si singurul oiectiv care face obiect demiterea e calificarea la turneul final european din 2016 ..acum vine cu abureli ca a gresit secretara ,greseala de redactare ? un fas mic dar care puete tare rau ..

cata2630
cata2630  •  22 Septembrie 2014, 09:13

sa intelegem ca cea care a decis in privinta marelui si unicului antrenor este ,,cea de la personal,,.... ai gasit acarul paun mare fost conducator de federatie... ce nenorociti de oameni...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează