FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - DANEMARCA 2-0

Tradiţia celor două goluri » Ce s-a întîmplat ultima oară cînd România a cîştigat trei meciuri prin trei duble consecutive

În 2005, Mutu (în duel cu Ujfalusi) era pe val: juca la Juventus, iar la “națională” marca pe bandă rulantă
În 2005, Mutu (în duel cu Ujfalusi) era pe val: juca la Juventus, iar la “națională” marca pe bandă rulantă

Articol de - Publicat joi, 20 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 20 noiembrie 2014 00:02

Au trecut doar 9 ani de la precedenta serie asemănătoare, cînd Mutu (de două ori) şi Gigel Bucur au marcat cîte o dublă în trei meciuri consecutive.

Cele două reuşite ale lui Keşeru de marţi seară au încheiat un final de an excelent pentru "tricolori", însă au continuat şi o serie ideală. Ultimele trei partide ale României au fost decise de cîte o dublă, încheindu-se fără gol primit în poarta lui Tătăruşanu ori Pantilimon!

Seria excelentă a început în Finlanda, unde Sînmărtean l-a servit de două ori ideal pe "Motanul" Stancu, la victoria cu 2-0 împotriva nordicilor. Apoi, Papp l-a învins de două ori pe veteranul Roy Carroll în jocul cu Irlanda de Nord.
În fine, Keşeru, după un assist excelent al lui Chipciu şi apoi un şut minunat de la 20 de metri, a subordonat Danemarca.

De la Mutu încoace
Ultima ispravă de acest gen nu e atît de veche pe cît ne-am fi aşteptat: a fost reuşită în 2005, în preliminariile CM 2006. Cînd toate cele trei duble sosite în meciuri consecutive au "punctat" oficial!

- Gigel Bucur în 3-0 cu Armenia (8 iunie), după ce Ovidiu Petre deschisese scorul
- Adrian Mutu în 2-0 cu Andorra (17 august)
- Acelaşi Mutu în 2-0 cu Cehia (3 septembrie)

Interesant este că, atunci, toate cele trei partide au avut loc la Constanţa!

Primele victorii, primele duble
Iar tradiţia celor două goluri datează încă de la primele meciuri ale "naţionalei". În 1925 şi 1926, tot în trei meciuri consecutive, s-au înscris patru "duble"!

An: Meci - Marcator
1925: 4-2 cu Bulgaria - Gustav Semler, Rudy Wetzer
1926: 6-1 cu Bulgaria - Franz Kugelbauer
1926: 3-1 în Turcia - Gustav Semler

Puteau fi patru!
La meciul cu Ungaria, marcatorul unicului nostru gol, Raul Rusescu, a mai punctat şi în repriza secundă. Însă golul a fost anulat, corect, pentru ofsaid! Sînt mari şanse ca a patra "dublă" să vină totuşi în primăvară. Cînd, pe 29 martie, întîlnim outsidera grupei, "naţionala" Insulelor Feroe.

3 similitudini între "duble"
- Toate au fost marcate în repriza secundă
- Meciurile s-au încheiat cu acelaşi scor, 2-0
- Fotbaliştii sînt foşti (Stancu) sau actuali jucători ai Stelei (Papp, Keşeru)

"Isi", deschizător de drumuri
Primul jucător care a marcat o dublă pentru România a fost austriacul Isidor "Isi" Gansl (1896-1938). A jucat un singur meci la "naţională", la un 2-2 cu Turcia, cînd a înscris ambele goluri. În 1923 s-a transferat de la Hakoah Viena la Maccabi Cernăuţi, intrînd în atenţia "naţionalei". A decedat în 1938, la doar 42 de ani, după ce a contractat o boală gravă care i-a adus paralizia.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  21 Noiembrie 2014, 06:33
Postat de hotangels pe 20 Noiembrie 2014, 10:55

Ingerasii din saloanele www.HotAngels.ro te astepta! Galerie foto reala pe site, 30 domnisoare sexy astepta sa incinga atmosfera pentru tine! Discretie, intimitate, zona centrala, erotism si senzualitate. Daca doresti, fetele te pot vizita acasa sau in camera de hotel, non-stop. Asigura-ti o noapte fierbinte, alege www.HotAgels.ro

ai skype ?..)

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  21 Noiembrie 2014, 06:33
Postat de cracker pe 20 Noiembrie 2014, 14:36

Umplutura nimic interesant

.) prezumtii.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  21 Noiembrie 2014, 06:32

nemaipomenit.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează