FOTBAL  »  NATIONALA  »  POLONIA - ROMÂNIA, SÂMBĂTĂ, 21:45, TVR1, GSP.RO

Un fost stelist nu dă nicio șansă României la Varșovia: "Polonia își asigură acum calificarea la Mondiale"

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor
Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat miercuri, 07 iunie 2017 13:28

Pawel Golanski, 34 de ani, vorbește despre emulația fantastică din jurul meciului de la Varșovia și remarcă faptul că ”tricolorilor” le lipsesc jucătorii de top mondial, gen Lewandowski sau Krychowiak.

Fostul fundaș al Stelei, Pawel Golanski, tocmai a ratat în ultima etapă promovarea în prima ligă poloneză cu Chojniczanka Chojnice. E dezamăgit, dar nu refuză o discuție deschisă despre Polonia - România.

- Cum așteaptă Varșovia partida de sâmbătă?
- A fost o cerere imensă de bilete. Stadionul va fi arhiplin. Toată lumea, jucători, antrenori, fani, presă, știe că un succes contra României echivalează cu calificarea aproape sută la sută la Mondiale, așa că partida ridică un interes enorm. E o atmosferă foarte pozitivă. Convingerea generală e că Polonia poate repeta prestația remarcabilă de la București.

"Stanciu și Chipciu pot pune probleme"

- România?
- Adam Nawalka a explicat că România nu trebuie subestimată, fiindcă are jucători buni. Dacă lași spații, poți avea surprize. Am citit că România vine la Varșovia ca să învingă, pentru că nu mai are o altă opțiune pentru a spera la calificare. Dar îi va fi foarte greu să obțină trei puncte. Sigur, există surprize în fotbal, dar am auzit multe despre problemele din fotbalul românesc și probabil că și ele contează la un asemenea meci.

- Care ți se par oamenii României care ar putea pune probleme la Varșovia?
- Stanciu și Chipciu. România are mulți jucători buni, la același nivel, spre deosebire de Polonia, care beneficiază de câțiva fotbaliști de top mondial, precum Lewandowski sau Krychowiak. Aici e diferența.

"Batem cu 2-0, goluri Lewandowski"

- Ai jucat la Steaua cu Tătărușanu, cu Stancu.
- Tătărușanu are un mare atu: nu comite niciodată mari greșeli și e un portar constant. Iar Stancu e un luptător în fiecare partidă. Am mai jucat și cu Petre Marin, al cărui fiu, Răzvan, înțeleg că a devenit deja un om important pentru naționala României. Nu l-am văzut, dar am auzit că e un jucător de viitor, iar faptul că evoluează deja în Belgia vorbește despre valoarea lui.

- Se mai discută în Polonia despre incidentele petrecute la București, în partida tur?
- Nu prea. A fost un accident urât, în special pentru Lewandowski, dar bine că nu s-a întâmplat nimic grav când a explodat acea petardă pe teren! Nu se va pune problema de nicio răzbunare la Varșovia. O să vedeți ce atmosferă frumoasă va fi în tribune!

- Încheiem cu un pronostic?
- Bate Polonia cu 2-0. Ambele goluri le dă, bineînțeles, Lewandowski, care a marcat aproape în fiecare meci pentru națională.

"Am păstrat amintiri frumoase și prieteni foarte buni din perioada petrecută la Steaua și la Tg. Mureș. Cel mai bun amic mi-a rămas Janos Szekely, cu care discut des" Pawel Golanski

14 selecțiia adunat Golanski în naționala Poloniei, pentru care a și marcat un gol

71 de meciuri a evoluat Golanski pentru Steaua (2007-2010) și ASA Tg. Mureș (2015-2016)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează