FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

UPDATE Comisia Tehnică a decis: Daum pleacă de la națională! Când urmează să-i părăsească pe "tricolori" + Reacția lui Burleanu

Foto: Alex Nicodim
Foto: Alex Nicodim

Articol de , - Publicat luni, 11 septembrie 2017 10:59

Comisia Tehnică a FRF a decis astăzi soarta lui Christoph Daum pe banca naționalei României.

update 17:44

Reacția lui Mihai Stoichiță, președintele Comsiei Tehnice:

"Nu știu ce va hotărî Federația. Oricum, naționala nu va rămâne fără selecționer. Nu se dorește interimat, vom avea un antrenor principal. Sunt mai multe variante.

S-au făcut recomandări, dar nu vă pot spune numele acestora. I-am rugat pe cei din Comisie să facă recomandări, iar cei din conducere vor lua o decizie. Sunt nume pe care le cunoașteți, care sunt vehiculate. Federația poate hotărî orice, nu eu decid", a declarat și Mihai Stoichiță, președintele Comisiei Tehnice 

update 17:33

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a oferit prima reacție după ce Comisia Tehnică a hotărât azi debarcarea lui Daum.

"În urma propunerii Comisiei Tehnice, voi demara procesul de negociere a rezilierii contractului domnului Daum și, ulterior, negocierile privind desemnarea noului selecționer, în baza propunerilor primite de la președintele Comisiei Tehnice", a declarat Burleanu, conform TV Dolce Sport.

UPDATE 16:25

S-a votat în majoritate ca Daum să plece de la națională! Doar două voturi au fost împotriva plecării selecționerului, iar 12 au fost pentru demisia antrenorului. Astfel, neamțul va părăsi cârma naționalei în următoarele zile.

Sandu Tăbârcă, Christos Papadopoulos și Marcel Răducanu nu au fost prezenți azi la ședința Comisiei Tehnice, însă aceștia și-ar fi exercitat votul telefonic. 

14:50

Reacție Marcel Răducanu: Fostul mare internațional nu a fost prezent la ședința Comisiei Tehnice, dar a oferit o reacție pentru GSP.RO și a explicat cine este cea mai bună soluție pentru națională: "Era bine ca Daum să continue la echipa națională și să continue și ultimele două meciuri, dar având în vedere tensiunea ar fi bine să plece. A fost făcut cu ou și cu oțet

Nu văd o soluție viabilă pentru înlocuitor, Lucescu și Boloni erau cele mai bune variante, pe Petrescu și pe Contra nu îi cunosc. S-ar putea să ne întoarcem la Pițurcă, cel care a mai făcut ceva la echipă".

12:10

Ședință FRF: În aceste momente se desfășoară ședința Comisiei Tehnice care decide viitorul lui Daum. Chiar înainte de ședință, Marcel Pușcaș, membru fără drept de vot, a demisionat din Comisia Tehnică a FRF.

”Am intrat în sală, am urat succes, am mulțumit pentru colaborare și am depus hârtia la Stoichiță în atenția lui Răzvan Burleanu. Este vorba despre incompatibilitate cu atribuțiile Comisiei Tehnice. Nu sunt compatibil cu felul în care funcționează și ce atribuții are. Nu e un rol de decizie, ci de sfătuire și îngrădire a activității. Nu te interesează nici aspectele medicale, nici bugetul când stabilești un calendar competițional internațional. Se invocă faptul că e treaba Comisiei bugetul? Păi, cum să nu fie? De exemplu, propui un turneu sau meciuri nu știu pe unde și apoi ți se transmite că n-avem bani. Atunci de ce mai vorbim?

Se lucrează cu teme gata impuse și cu subiecte deja stabilite, cu informări în loc de rezolvări. Astăzi, de exemplu, aveam pe ordinea de zi informare în privința activității departamentului tehnic și analiza ultimelor două meciuri ale echipei naționale de seniori. Deci ne informează după ce se petrec anumite lucruri. Păi, informarea se face pe mail, ce sens are să ne adunăm inutil?! Nu cred că se va lăsa cu propuneri de selecționer și, oricum, nu se ține cont. E simplu. Și atunci de ce naiba mai e nevoie de Comisia Tehnică?

Te-ai înconjurat de foști mari fotbaliști ca să certifice în fața lumii deciziile pe care deja le-ai luat? Ar trebui să existe o dezbatere, «e bine, nu e bine», nu te ascunzi în spatele unor foști mari fotbaliști. Indiferent însă către cine va fi orientarea pentru succesorul lui Daum, sper să nu ajungem să facem un credit bancar pentru contractul viitorului antrenor al echipei naționale”, a declarat Pușcaș pentru GSP.ro.

Știrea inițială

În Comisia Tehnică se va propune despărțirea de selecționerul neamț, iar Comisia Tehnică va propune trei nume pentru înlocuirea lui Daum.

Printre numele de antrenori care vor fi propuși sunt Dan Petrescu, Cosmin Contra sau Walter Zenga.

Decizia comisiei prezidate de Mihai Stoichiță vine după ce naționala României a ratat orice șansă de a se califica la Campionatul Mondial de anul viitor.

COMISIA TEHNICĂ FRF

Preşedinte: Mihai Stoichiță
Vicepreşedinţi: Ionuț Badea, Aurel Țicleanu
Secretar general: Sandu Tăbârcă
Membri: Ion Geolgău, Marcel Răducanu, Dumitru Dumitriu, Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu, Dan Apolzan, Ionel Augustin, Rodion Cămătaru, Dumitru Moraru, Mihai Ianovschi, Ciprian Paraschiv, Christos Papadopoulos
Membri fără drept de vot: Vlad Munteanu, Marcel Pușcaș, Andrei Vochin, Vlad Ungureanu (secretar)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (21)
acatanim
acatanim  •  12 Septembrie 2017, 08:04

"pe Petrescu și pe Contra nu îi cunosc" deci tot pe cunostinte se merge, bravos!

mircea1957
mircea1957  •  11 Septembrie 2017, 22:34

O comisie de lasi si fara caracter!

haideusicfr
haideusicfr  •  11 Septembrie 2017, 20:06

Lasand la o parte manareala balcanica ,cei propusi sa faca ce? ....au contracte la echipe de club . Au angajamente ,parafate .De ele nu se tine cont ? Chiar e posibila revenirea lui Piturca de care echipa Nationala s-a scapat cu greu ? E echipa Romaniei sau a Bucurestilor ? Aia smecheri?

Vezi toate comentariile (21)
Comentează