FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII U19 EURO 2018

UPDATE Victorie senzațională în fața Rusiei și România e calificată matematic la Turul de Elită! CALCULE: de ce trebuie să batem Gibraltarul la scor

Foto: Facebook / Răzvan Rotaru
Foto: Facebook / Răzvan Rotaru

Articol de - Publicat sambata, 11 noiembrie 2017 13:27

Echipa națională U19 a câștigat azi și a doua partidă din turneul preliminar pentru Euro 2018, împotriva Rusiei, 2-1, după ce reușise același scor cu Grecia, și s-a calificat matematic la Turul de Elită. 

CALCULE: Cum Grecia a zdrobit în această seară echipa națională U19 din Gibraltar, 5-0, România e sigură de primul loc în grupa preliminară. Cu toate acestea, are nevoie de o victorie la scor împotriva codașei pentru a prinde un loc în prima urnă valorică la tragerea la sorți pentru turul de elită. Acolo unde Spania și Portugalia sunt prezente automat, iar Germania, Italia, Ucraina și Austria (alte echipe cu nouă puncte) au golaveraj de măcar +5. Noi avem, deocamdată, +2.

_____

În victoria 2-1 cu Rusia, Olimpiu Moruțan a fost din nou la datorie. A marcat primul gol al "tricolorilor" după o incursiune frumoasă, finalizată cu un șut la colțul lung (61).

Mățan a dublat avantajul după ce portarul rus parase încercările lui Vlad Moldoveanu, iar rușii au contat doar pe final, când Țîpcenko a redus din diferență după o lovitură de cap.

Clasament: 1. ROMÂNIA 6p (2j), 2. Rusia 3p (2j), 3. Grecia 3p (2j), 4. Gibraltar 0p (2j)

LIVETEXT / RUSIA - ROMÂNIA 1-2

min. 90: FINAL! România se impune cu 2-1 în fața Rusiei. Vlad Dragomir a fost eliminat în al treilea minut al prelungirilor

min. 83: GOOOOOL RUSIA! Țîpcenko, intrat în teren de 4 minute, reduce din diferență după o lovitură de cap

min. 81: Ultima mutare la noi. Berci îl înlocuiește pe Trușescu

min. 76: Schimbare în echipa României. Iese Mățan, intră Tudor Băluță

min. 70: GOOOOOL ROMÂNIA! Mățan majorează diferența, 2-0 pentru România, după ce portarul parase șuturile lui Moldoveanu

min. 66: Schimbare în echipa României. Iese Sântean, intră dinamovistul Vlad Moldoveanu

min. 61: GOOOOOOL ROMÂNIA! Moruțan deschide scorul! Fotbalistul de la FC Botoșani a driblat câțiva adversari în careu și a șutat la colțul lung, fără speranțe pentru Safonov

min. 45: La pauză, Rusia - România 0-0. "Tricolorii" au dominat ușor prima repriză

min. 38: Prima ocazie mare a meciului. Mățan, aflat în poziție bună, șutează peste

min. 1: A început partida

"Tricolorii" își pot permite chiar și un pas greșit azi, pentru că, în ultimul meci, vor întâlni "naționala" Gibraltarului. Zdrobită de Rusia în prima partidă, 0-6!

"Naționala" antrenată Adrian Boingiu arată excelent, cu 6 fotbaliști cu minute în acest sezon de Liga 1 (Vlad, Screciu, Dima, Mățan, Moruțan, Haruț), dar și stranieri promițători, cum ar fi Dragomir (Arsenal), Sântean (Slavia Praga), Trușescu (AS Roma) și Micovschi (Genoa).

Al 11-lea titular, Boboc, a jucat pentru Viitorul în Cupa României, la 4-2 cu Reșița.

Vezi meciul, care se joacă la Heraklion, în Grecia,  liveVIDEO aici
(Deocamdată, sunt probleme tehnice la streamul asigurat de Federația Rusă):

Echipa de start a României: A. Vlad - Haruț, Screciu, C. Dima, Trușescu - Boboc, V. Dragomir (cpt.) - Moruțan, Mățan, Micovschi - Sântean. Rezerve: Costache - T. Băluță, 1Neciu, Berci, L. Gheorghe, Merloi, Moldoveanu, Vidrășan, Podină

Rusia începe cu Safonov - Tiknizian, Evgheniev, Borodin, Gubanov - Suleimanov, Volodkin, Golubev, Sergheev - Utkin - Ignatiev. 

Clasament: 1. Rusia 3p (6-0), 2. România 3p (2-1), 3. Grecia 0p (1-2), 4. Gibraltar 0p (0-6). Se mai joacă azi Grecia - Gibraltar (17:15). Marți, de la ora 17:00, ultimele partide: România - Gibraltar și Grecia - Rusia.

 La turul de elită (ultima fază a preliminariilor) se califică primele două clasate. Apoi, la turneul final merg doar câștigătoarele celor 7 grupe din turul de elită. Ultima fază se va disputa în Finlanda, la Vaasa și Seinajoki, între 16 și 29 iunie 2018. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (22)
mioriticul
mioriticul  •  12 Noiembrie 2017, 09:47
Postat de onduku pe 12 Noiembrie 2017, 00:48

Nu-i bun Morutan? Mimi Stoica nu se pricepe, sper sa-l ia Becali!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

florisking
florisking  •  12 Noiembrie 2017, 01:45

numai iese nimeni,macar, sa sustina vechea garda?!! probabil, tot datorita lui sandu avem aceste rezultate, burleanu si echipa lui nu au nici un merit....succes baieti! hai romania!

onduku
onduku  •  12 Noiembrie 2017, 00:49
Postat de Anca Toma pe 11 Noiembrie 2017, 16:38

Da, Morutan putea fi titular la U21 ,dar el nu e baiatul lui Hagi.Uitati-va ce goluri a dat saptamana asta laU19 .Bijuterii.Va dati seama ce trio ofensiv aveam in spatele varfului :Man ,Coman si Morutan.Dar nu -i mai iesea lui Isaila.Astia-s marii antrenori.Ce raspunde Isaila daca nu ne calificam?Pai cum sa joace jucatori de la Primavera in fata unor titulari incontestabili la echipe de top de Liga 1.

Ianis Hagi a jucat foarte bine la sub-21, Morutan e la sub-19 pentru ca sa traga si aia. Ii vine si lui randul. La sub-21 mai sunt si altii buni precum Dulca, care au stat pe banca.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează