FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIE U19

Urmarea scandalului Hagi - FRF » Costel Enache a anunțat lotul României U19 » Decizia luată în cazul lui Ianis Hagi și câți jucători de la Viitorul sunt convocați

FOTO: www.frf.ro
FOTO: www.frf.ro

Articol de GSP - Publicat luni, 26 septembrie 2016 13:41

În ultima săptămână, Gică Hagi a avut un război cu antrenorii de la echipele naționale ale României, pe care i-a acuzat că nu cheamă jucători de la Viitorul.

În plus, Hagi a acuzat și faptul că fiul său, Ianis Hagi (18 ani neîmpliniți), nu este chemat la naționala U19, deși a jucat titular în Liga 1 și acum este în lotul Fiorentinei, în Serie A.

Astăzi, Costel Enache, selecționerul naționalei sub 19 ani, a anunțat lotul României pentru turneul de calificare la EURO 2017, iar Hagi jr. se află pe listă. Aceasta este prima convocare a lui Ianis pentru un meci oficial, el mai jucând doar în partide amicale.

Lotul României:

Portari: Andrei Vlad (CSU Craiova), Andrei Udeanu (SCM Pitești)

Fundași: Tiberiu Căpușă (FC Viitorul), Szabolcs Kilyen (FC Viitorul), Denis Ciobotariu (Dinamo), Alexandru Pașcanu (Leicester City), Constantin Dima (Metalul Reșița), Alex Negrea (FC Augsburg)

Mijlocași: Vlad Dragomir (Arsenal), Răzvan Oaidă (Brescia), Marian Târșa (CSM Poli Iași), Stephan Drăghici (CSM Rm. Vâlcea), Ianis Hagi (Fiorentina), Robert Grecu (SCM Pitești), Carlo Casap (FC Viitorul), Dennis Man (FC Steaua București)

Atacanți: Adrian Petre (UTA Bătrâna Doamnă), Florinel Coman (FC Viitorul)

Din lotul celor de la Viitorul sunt 4 jucători: Căpușă, Kilyen, Casap și Coman.

Echipa se reunește vineri, 30 septembrie, la Centrul Național de Fotbal Buftea, dar Ianis Hagi și Vlad Dragomir vor veni pe 3 octombrie.

Turneul de calificare va avea loc în Olanda, iar în grupa României se mai află Olanda, Norvegia și San Marino. La Turul de Elită, ultima rundă înaintea Campionatului European, merg câștigătoarele celor 13 grupe împreună cu echipele de pe locul secund plus cea mai bună ocupantă a poziției a treia.

Partidele României:

6 octombrie, ora 20:30
Olanda - România

8 octombrie, ora 16:00
Norvegia - România

11 octombrie, ora 20:30
România - San Marino

MAI Puțini de la viitorul decat la precedenta acțiune oficială

La precedenta acțiune oficială a naționalei României, Turul de Elită pentru EURO 2016, fostul selecționer Andrei Spier a mizat pe 5 jucători de la FC Viitorul. Ianis Hagi nu s-a aflat atunci pe listă. 

Lotul României pentru Turul de Elită pentru EURO 2016:
(24-29 martie 2016)

Portari: Arpad Tordai (FC Viitorul), Cătălin Suciu (Unirea 1924 Alba Iulia)

Fundași: Cristian Manea (Mouscron), Alin Dudea (Rapid CFR Suceava), Denis Ciobotariu (Dinamo), Marius Chelaru (Metalugistul Cugir), Răzvan Popa (Inter), Dan Panait (FC Viitorul), Bogdan Niacșu (Alcorcon),

Mijlocași: Alin Manea(CS U Craiova), Dragoș Cojocarnu (Anderlecht), Patrick Petre( Dinamo), Alexandru Cicâldău (FC Viitorul), Dragoș Nedelcu (FC Viitorul), Robert Vîlceanu (FC Voluntari), Alexandru Stoica(Dunărea Călăraşi)
Atacanți: Theodor Botă (Gloria Buzău), Cristian Ene (FC Viitorul)

Înainte de Turul de Elită, România a avut două partide amicale, cu Finlanda, disputate pe 4 și 6 septembrie. Atunci, Costel Enache a chemat patru jucători de la Viitorul: Căpușă, Kilyen, Casap și Coman. Pe listă s-a aflat și Ianis Hagi.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (38)
479567458882291
Ignat Manole  •  26 Septembrie 2016, 21:16

sorin965
sorin965  •  26 Septembrie 2016, 17:17
Postat de conasu_boeru pe 26 Septembrie 2016, 16:41

Acum daca Hagi tuseste pe stanga trebuie sa tusim toți sau ce ?! Influentarea antrenorilor duce la rezultate proaste ! Dacă nu joacă la echipa de club , cum să il aduci la lot, indiferent cum se numeste ??!!!

Mai mult decât atât prestanta selectionerilor partinitori influenteaza rezultate , meciuri , tot ce vrei . Daca totul s-ar face dupa competente fotbalul la nivel de nationala ar fi un pic mai de caltitate .

bombon
bombon  •  26 Septembrie 2016, 16:52

Este inadmisibil. Ianis Hagi ar trebui convocat la U17, U18, U19, U20 si U21, Nationala Mare, Nationalade Fete, Nationala de Futsal si Old Boys. Este evident ca se vrea raul familiei Hagi!

Vezi toate comentariile (38)
Comentează