FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FINLANDA 1-1

Victor Piţurcă a desființat tactica lui Iordănescu: ”Ne-a costat începutul superofensiv! Puteam să pierdem la scor”

Articol de GSP - Publicat joi, 08 octombrie 2015 23:58

Victor Piţurcă, fostul selecţioner al României, a criticat tactica aleasă de Anghel Iordănescu pentru meciul cu Finlanda, 1-1, contînd pentru preliminariile Euro 2016.

"Lumea mă critica în momentul în care băteam Finlanda cu 2-0 la ea acasă că jucăm slab. Acum ne bucurăm pentru 1-1. Ia gîndiţi-vă unde eram dacă nu cîştigam în Finlanda! Azi am avut meciul la discreţie. Am experienţă la nivelul ăsta, ştiu ce înseamnă o partidă ca aceasta. A avut o încărcătură extraordinară. Din păcate, nu reuşim să cîştigăm de ceva timp.

Probabil staff-ul naţionalei are ideile sale. Nu vreau să vorbesc, pentru că nu îmi place să mă bag în treaba altora, nu vreau să se spună că vorbesc doar pentru că n-am cîştigat. Băieţii au dat totul pe teren. Trebuie să îţi cunoşti jucătorii foarte bine şi să ştii cînd să îi introduci în teren. E foarte important să ştii pe cine şi cînd să te bazezi. Dacă am egalat, înseamnă că schimbările au fost bune. Am abuzat de centrări în careul lor. N-am înţeles de ce tot aruncam mingi. Asta le-a convenit finlandezilor. Ne-a costat faptul că am început superofensiv. Puteam să pierdem la o mare diferenţă de scor. Asta am văzut eu", a spus Victor Piţurcă la DolceSport.

...despre arbitraj: "Am primit o recompensă în această seară, pentru că arbitrul ar fi trebuit să dicteze un penalty împotriva noastră, plus eliminare"

...despre Feroe şi o posibilă clasare pe 3: "Va fi foarte greu. Nu pot să spun că avem calificarea rezolvată. Cred că se vor concentra fantastic pentru acest meci. La baraj vor fi echipe destul de bune, iar noi suferim acum din punct de vedere al moralului"

...despre plecarea sa: ”Am fost pe locul 7 în lume şi vedeam specialişti care spuneau că am jucat cu adversari slabi. Belgia e un adversar slab? Argentina, Uruguay, Turcia? N-au reuşit să ne învingă. Îmi pare rău că nu s-a respectat munca naţionalei şi munca mea. Acesta este și motivul pentru care am plecat”

CLASAMENT

1. Irlanda de Nord 20p
2. România 17p
3. Ungaria 16p
4. Finlanda 11p
5. Ins. Feroe 6p
6. Grecia 3p

11 octombrie: Feroe - România, Finlanda - Irlanda de Nord, Grecia - Ungaria

Citeşte aici totul despre CALCULELE calificării României la Euro 2016!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (51)
10206840810356779
Mihai Enache  •  09 Octombrie 2015, 21:34

hahaha vorbeste repetentu' de *** alta *** de antrenor !!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

aius
aius  •  09 Octombrie 2015, 21:06

daca nici din aceasta grupa nu ne calificam.....Demisia F.R.F.!!!

torque07
torque07  •  09 Octombrie 2015, 14:16
Postat de unico_biancorossi pe 09 Octombrie 2015, 08:49

am fost printre putinii useri care au criticat vehement schimbarea lui Piti 666 de la carma Nationalei. a fost o mare eroare. e singurul selectioner cu origini steliste care chiar nu e subiectiv in selectie. nu a avut scrup[ule cu nimeni, chiar daca se numeau Mutu sau mai stiu eu cum. a debutat la nationala o sumedenie de jucatori, a incercat o sumedenie de variante, in speranta de a creste nivelul jocului si al rezultatelor, dupa catastrofala era a marelui Il *** Jr. ce cauta *** de kashketa pe banca Nationalei, chiar nu stiu. ala a avut candva niste rezultate mari, dar i le-au pus in CV niste jucatori exceptionali, e meritul lor. daca romania avea un selectioner decent, juca finala CM 94. iordanescu era degeaba pe banca. sa ai 2-1 cu 10 minute inainte de terminarea unor prelungiri de sfert mondial, sa ai om in plus si avantaj psihologic, sa domini confortabil mijlocul terenului, dar sa fii egalat aiurea si sa fii cat pe ce sa nu ajungi nici la 11 m... apoi sa ratezi calificarea... FRF trebuie sa inceteze cu stelismele. si selectionerii trebuie sa inceteze cu sanmartianismele, ratzismele, pappismele, chirichesismele, torjismele, keserismele si alte imitatii de fotbalisti. sa joace fotbalistii adevarati, nu pilosii. chiar nu avem 2 atacanti puternici si decenti in tara asta ? ce atacanti sunt piticii aia amarati de stancu si keseru ? iordanesculeeeeee,,,, astia te fac de ras ba !

Ma de ce minti ma? :)) Uiti ca te certai cu mine pe aici si ma insultai cand spuneam ca nu are nici un sens sa fie schimbat Piturca? Cand eu ziceam ca Piturca a avut rezultate cu jucatori de doi lei. Si cand a avut cat de cat jucatori vezi CE 2008 cand ne-am calificat pe primul loc in fata OLANDEI nu a irlandei si era sa trimitem acasa Italia de la campionat..au avut noroc ca a ratat Mutu penalty. Si cand spuneam suntem pe primul loc in grupa cu un singur gol primit. Fara infrangere. Veneai cu acelasi argument ca 90% din "suporteri"- Nu jucam spectacol. Mai bine pierdem dar jucam decat sa castigam si sa facem un joc urat defensiv. O mare idiotenie. Meritam sa ramanem acasa...sa va invatati minte.

Vezi toate comentariile (51)
Comentează