FOTBAL  »  NATIONALA  »  REUNIRE ECHIPA NAŢIONALĂ

Victor Piţurcă: "Sperăm să jucăm cu Uzbekistan, nu e sigur încă amicalul cu ei "

Victor Piturca, selecţioner România
Victor Piturca, selecţioner România

Articol de GSP - Publicat luni, 01 august 2011 00:00 / Actualizat luni, 01 august 2011 12:46

Jucătorii din campionatul intern s-au reunit azi sub comanda lui Victor Piţurcă. Cu această ocazie, selecţionerul a ţinut o conferinţă de presă la Centrul de Fotbal Mogoşoaia.

"S-a făcut mare tam-tam faţă de meciul cu Argentina, seamănă cu un mic dezastru, dar poate că argentinienii au avut mari probleme. Pentru naţională este un mare dezavantaj pentru că ar fi fost un antrenament cu public înainte de meciul cu Franţa. Dar trebuie să ne adaptăm situaţiei.

Vom avea un stagiu în ţară pînă duminică, atunci cînd vom pleca în Austria. Sperăm să jucăm cu Uzbekistan, pentru că nu este încă foarte clar. Avem jucători noi care au venit pentru prima dată la naţională. La sfîrşitul sătămînii unii dintre jucători vor pleca la cluburi şi vor veni stranierii.

Trebuie să pregătim şi jucători tineri care să poată fi de bază la naţională peste cîţiva ani.

Eu cred că avem de unde alege jucători de calitate, mentalitatea noastră este alta decît ţările care au jucători la cel mai înalt nivel ", a declarat Piţurcă în conferinţa de presă.

Selecţionerul a vorbit şi despre grupa de calificare pentru Mondialul din Brazilia 2014:

"Grupa pentru mondiale este una foarte grea. Întîlnim Olanda, nu mi-am dorit niciodată s-o am ca adversar. E clar că Olanda are cele mai mari şanse pentru primul loc, iar noi cu Turcia şi Ungaria să ne batem la locul 2. Eu cred că putem să ocupăm şi locul 1".

Victor Piţurcă a convocat un lot de 25 de fotbalişti.

Jucătorii de la Pandurii şi FC Braşov vor sosi la baza de pregătire imediat după meciul direct de luni, din cadrul etapei a 2-a a campionatului Ligii I, în timp ce Paul Papp, Gabriel Torje şi Marius Alexe se vor alătura lotului imediat după ce echipele lor îşi vor fi disputat jocurile din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor şi, respectiv, al Europa League.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează