FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAŢIONALA

Victor Piţurcă vs. Claudio Ranieri » Luptă pe viaţă şi pe moarte pentru Euro 2016: "O ratare ar fi un dezastru!"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 31 august 2014 00:00 / Actualizat duminica, 31 august 2014 15:25

Noul selecţioner al Greciei, Claudio Ranieri, a vorbit în presa elenă despre planurile sale privind echipa naţionala şi viitoarea campanie pentru Euro 2016.

"Obiectivul nostru este să ne calificăm la Euro 2016. O ratare ar fi un dezastru. Nu va fi uşor, dar avem potenţial şi jucători talentaţi încît să ne atingem scopul. Vreau să găsesc cel mai bun sistem de joc, cu materialul pe care îl am la dispoziţie. Prioritatea noastră este atacul, să dăm goluri, să fim mai eficienţi. Trebuie să luptăm ca o echipă pentru a învinge. Pot să accept greşeli, dar vreau să văd că jucătorii dau totul pe teren.

Am chemat pentru primul meci, cu România, şi jucători experimentaţi, şi nume noi. Începem pe teren propriu, cu porţile închise, în faţa României. Va fi un meci greu. Sper să iasă bine, să arătăm dorinţă şi entuziasm. Obiectivul nostru în meciul cu România este victoria", a declarat Claudio Ranieri.

România porneşte în campania de calificare pentru Euro 2016 pe 7 septembrie, cînd va întîlni naţionala Greciei în deplasare.

Victor Piţurcă e de părere că grupa noastră pentru Euro 2016 este una accesibilă. Iată ce declara în martie 2014: "Jucătorii noştri nu joacă la echipele din exterior şi până în toamnă ar trebui să mai apară şapte, opt, zece jucători la rampă ca să putem emite pretenţii.

Grecia dispune de jucători valoroşi. Şansele de a ne califica sînt mari, reale. De data nu mai putem spune că avem adversari mai buni cum se întîmpla înainte. În momentul ăsta pot să spun că locul doi este accesibil pentru noi fără nici un fel de problemă. De altfel şi locul întîi putem să-l cîştigăm".

România se află în grupa F în preliminariile Campionatului European din 2016, alături de Grecia, Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord şi Insulele Feroe.

Primele două echipe din cele nouă grupe se vor califica la turneul final, la fel şi formaţia cel mai bine clasată pe locul trei, luînd în considerare meciurile cu reprezentativele de pe locurile 1, 2, 4 şi 5 din grupele respective. Celelalte opt echipe de pe locul trei vor susţine meciuri de baraj în noiembrie 2015, pentru cele patru locuri rămase.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
kakasan
kakasan  •  31 August 2014, 16:07

Piturca e o mizerie de om. Afara cu javrele, afara cu idiotul de rachita. Afara cu tarfele de la echipa nationala.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează