FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ITALIA 1-0

VIDEO 31 de ani de la victoria istorică în faţa Italiei » Dino Zoff: "Ne-a fost ruşine!"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 aprilie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 16 aprilie 2014 10:54

Astăzi se împlinesc 31 de ani de la succesul senzaţional al României în faţa Italiei, 1-0, formaţie care cîştigase titlul mondial cu mai puţin de un an înainte de confruntarea de la Bucureşti.În preliminariile pentru Campionatul European din 1984, România a obţinut o victorie memorabilă în faţa Italiei, scor 1-0, obţinînd prima calificare din istorie la un turneu european. Unicul gol al partidei de atunci a fost marcat de Ladislau Boloni cu un şut puternic pe jos de la 25 de metri.

Dino Zoff, portarul şi căpitanul Italiei de atunci, a vorbit despre înfrîngerea suferită de Squadra Azzurra la Bucureşti. "În primul rînd, trebuie spus că a fost un meci echilibrat. Ambele echipe au jucat bine atunci. Rămîn la părerea că, după aspectul jocului, ar fi trebuit să fie 0-0. A existat însă aceea lovitură liberă executată de Boloni şi meciul s-a rupt în două.

Ne-a durut mult. A fost mare dezamăgire în acea seară. Eram campioni mondiali şi ratam calificarea la Campionatul European. Ne-a fost mare ruşine. Nu vreau să vă spun cum am fost primiţi acasă şi ce a trebuit să suportăm. Mă enervează şi acum acel eşec. Poate de aceea am şi spus că trebuia să se termine egal. Nu aşa mi-aş fi dorit finalul carierei. Voi vă bucuraţi mereu când vă aduceţi aminte de acel meci, noi nu", a spus Dino Zoff pentru frf.ro.

ROMÂNIA - ITALIA 1-0
Stadion: ”23 August”. Spectatori: 80.000
Marcator: Bölöni (24)
Arbitri: Michel Vautrot, René Lopez şi Joël Quiniou (toţi Franţa)
A marcat: Boloni (24)
ROMÂNIA: Moraru - Rednic, Iorgulescu, Ştefănescu (cpt.), Ungureanu - Augustin (70 Andone), Bölöni, Klein, Balaci - Geolgău (87 Cîrţu), Cămătaru
Antrenor: Mircea Lucescu
ITALIA: Zoff (cpt.) - Gentile, Collovati, Scirea, Cabrini - Marini, Tardelli, Antognoni (57 Dossena) - Conti, P. Rossi, Bettega (70 Altobelli)
Antrenor: Enzo Bearzot

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
lumpy666
lumpy666  •  17 Aprilie 2014, 23:38

DACA JUCA ACEASTA GENERATIE BARAJUL CU GRECIA CREDETI CA NE-AM FI CALIFICAT LA BRAZILIA / RIO.......??????

gica.paunescu
gica.paunescu  •  16 Aprilie 2014, 15:07

Nu stiu daca fotbalistii erau mai buni atunci, cu siguranta erau insa mai darji, mai motivati s-arate ca se joaca si-n Romania fotbal; asta si fiindca nu li se permitea sa joace in strainatate, cei care-si faceau ,,curaj'' si ramaneau sa joace acolo deveneau,, tradatori'' ( M.Raducanu ramasese deja in '81 in Germanica, Satmareanu II cu ceva vreme inainte ). Iar lucrul cel mai adevarat este urmatorul; prezent la meci am fost si eu, la tribuna intai, la limita gardului ce despartea tribuna asa-zis oficiala de tribuna intai, pe langa noi s-a aflat si dl. Mitica Popescu, actorul; iar cel mai important lucru, aveam cu 31de ani mai putin decat astazi; pai, e putin lucru, dle ? S-auzim de bine !

sange_alb.rosu
sange_alb.rosu  •  16 Aprilie 2014, 14:13

Ce vremuri! Ce fotbal juca romania pe vremea aia! Veci pururi nu o sa mai vedem romania jucand de la egal la egal cu campionii mondiali, ba chiar sa-i si batem! Acum avem Tanase, Maxim, chiar si Chiriches e amator pe langa ce jucau romanii atunci. Si fotbalul e condus de unii precum Becali, Mitica... Ca doar nu is mai sfinti astia care au preluat puterea acum! Macar eu am trait vremurile alea bune, dar voi astia mai tineri nu o sa mai vedeti niciodata pe viu Romania jucand fotbal adevarat!.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close