FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GEORGIA 5-1

VIDEO Fanta5tique! Tricolorii au conturat cel mai clar succes al naționalei din 2013 încoace: 5-1 cu Georgia

Stanciu și Popa au fost cei mai activi
Stanciu și Popa au fost cei mai activi "tricolori" aseară

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 iunie 2016 00:00

 România a ratat ocazia de a testa strategia pentru deschiderea Euro. Repetiția pentru pericolul francez s-a făcut cu un sparring atât de slab că a stricat miza meciului.

 Iordănescu a atins un obiectiv din două pe Arena Națională: victoria lejeră cu Georgia a reparat moralul afectat de RD Congo și de Ucraina, dar tactica pentru cel mai greu adversar din grupă trebuie pregătită doar la tablă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

 Pe teren nu se poate exersa defensiva în fața unui asemenea oponent. Sau se poate, cu afișe "Așa, nu!" în dreptul apărătorilor gruzini. Georgia ne-a arătat cum poate o echipă să piardă singură un meci. Chiricheș are concentrarea unui chirurg pe lângă stoperii ex-sovietici!

Adi Popa a primit o pasă de la un adversar, Dvali, pentru 1-0. Amisulașvili a încercat să respingă din alunecare o centrare a lui Raț, dar a aruncat balonul, din tackling, în poarta proprie. 2-0 în minutul 3!

Și s-a dus orice plan de repetiție pentru jocul cu Franța. Debutul nostru la Euro nu va semăna, în niciun caz, cu desfășurarea de desene animate din acest ultim test.

Au marcat și ei

Georgia a căutat să revină pe parcurs, a renunțat la sistemul 5-4-1, o așezare old-school chiar și pentru Florin Halagian, și a mai avansat.

Tătărușanu a salvat de două ori în fața gruzinilor, o dată la un corner la care marcajul a fost exagerat de lejer în careul "tricolorilor". Însă n-ai cum să nu tratezi lejer fazele dintr-un astfel de meci! La încă un atac al românilor, gruzinii ne-au mai dat o pasă de gol!

Aburjania a pasat în spate exact în piciorul lui Stanciu, mijlocașul a preluat și a transformat ocazia primită cadou. Schimbările pe care le-au operat Iordănescu și adversarul Weiss au mai rupt ritmul obișnuit, Georgia a marcat cu contribuția a doi fotbaliști trimişi pe teren pe parcurs.

A centrat Țiskaridze, iar Mchelidze l-a presat pe Moți să devieze în poarta proprie. A urmat 4-1, o reușită a lui Torje greu de repetat într-un antrenament propriu-zis. Poate la încălzire!

Chipciu și Torje au rămas doar cu portarul, stelistul a pasat și ex-dinamovistul a împins balonul. Apoi 5-1, cu un șut normal al lui Keșeru, pe care căpitanul Amisulașvili l-a deviat suficient cât să semene cu lobul lui Adrian Ilie peste portarul Cordoba, de la Mondialul din 1998.

Un 5-1 și un joc liniștit, pe care georgienii îl simplificaseră din minutul 2. Victoria la scor sporește încrederea jucătorilor, Iordănescu nu se alege cu mare lucru. Întrebările sale despre partida cu Franța n-au primit niciun răspuns din partea unui sparring prea slab.

Andone, sub așteptări

Selecționerul și-a arătat, oricum, intențiile foarte clar. Echipa se știe, cu condiția să se refacă la timp și Chiricheș după accidentare și să revină în centrul defensivei. Apărătorul de la Napoli îl va înlocui pe Moți. În rest, formula anti-Franța va fi aceea care a început partida de aseară. Ceea ce nu constituie tocmai o surpriză.

Puiu l-a pregătit pe Florin Andone, ajuns mai târziu în lot din cauza programării ligii secunde spaniole. Vârful de la Cordoba se mișcă mai mult decât Alibec, caută contactele. E un Ionel Ganea mai puțin inspirat și cu o tehnică mai slabă. Andone nu a prins nici aseară primul meci strălucit la "națională", dar rămâne favorit să evolueze din start împotriva francezilor.

Stanciu "fură" ultimul loc

Nicolae Stanciu a confirmat momentul bun pe care îl traversează, cu încă un gol. E drept, a înscris foarte simplu, singur cu portarul în urma unei pase de la adversar. Iar duelurile cu Pogba și cu Matuidi vor fi la alt nivel. Stelistul are însă destule victorii în concurența cu Sânmărtean și cu Chipciu pentru poziția din spatele vârfului Andone. Un nou-venit la echipa națională, el a acaparat tricoul cu 10 și un loc de titular.

Georgia a funcționat ca un medicament, "naționala" se simte mai bine decât se simțea în urma turneului italian. Amicalul lejer de pe Arena a ascuns toate defectele. Câte mai există, le vom vedea pe 10 iunie la Paris, pentru că Franța ne va testa la maximum.

E gazdă și e favorită să câștige Euro. Calitățile demonstrate de "tricolori" contra gruzinilor trebuie să funcționeze, măcar diluate, și vinerea viitoare! Fără pase de gol ale adversarilor!

"Se vede de pe Lună că nu avem un lider!"

Basarab Panduru a discutat la Dolce despre lipsa unui lider autoritar, a unui jucător care să aibă un cuvânt serios de spus şi să fie luat în seamă de restul colegilor: "România nu are un lider şi se vede de pe Lună chestiunea asta. Nu trebuie să fii în vestiar ca să observi. Dacă pleacă pe Lună cineva, vede că România nu are un lider în echipă, se vede clar!".

Chiricheş e OK

Răzvan Burleanu a dat asigurări că problemele medicale cu care se confruntă Vlad Chiricheş nu sunt grave şi că acesta va face parte din lotul României pentru Franţa: "Participarea lui la Euro nu este în pericol. Prezența lui Vlad în primul «11» nu poate fi pusă la îndoială, tocmai de aceea nu vrem să riscăm cu Georgia. E un jucător foarte important pentru noi. Avem o unitate la nivelul grupului și sperăm ca asta să facă diferența în favoarea noastră. Din toate punctele de vedere suntem pregătiți".

Ce a spus Iordănescu după meci:

  • "A fost o seară frumoasă pentru că echipa a fost susținută de public, datorită lui echipa a jucat așa"
  • "Disponibilitatea la efort a facilitat un asemenea scor"
  • "E greu să spun dacă 11-le de astăzi va fi în teren și cu Franța"
  • "Sper să nu avem probleme de sănătate după această partidă"
  • "Nu trebuie să mai dau explicații. Acesta este lotul! Nu mă interesează trecutul, pe aceștia i-am ales, ei sunt cei mai buni"

"Dacă nu am fi înscris așa repede meciul era mult mai dificil. În Franța, adversarii vor fi mult mai conectați și mizele vor fi mult mai mari"
Adrian Popa, mijlocaș România

"A fost o repetiție bună care ne-a dat moral. Suntem pregătiți pentru orice în Franța. Vom juca la victorie cu Franța! Mă gândesc în fiecare minut la partida de pe 10 iunie"
Ovidiu Hoban, mijlocaș România

"E bine că este concurență pe fiecare post. Am pregătit meciurile ca și cum ar fi fost partide de la Euro. Cu Franța va fi cel mai important duel al carierei pentru toți jucătorii. Sper să facem un turneu final care să rămână în amintirea tuturor"
Gabriel Torje, mijlocaș România

"Am vrut să rezolvăm meciul repede.Așa coate, ca în meciul de astăzi, nu am mai luat de mult! După ce am marcat de trei ori am cam ridicat piciorul de pe accelerație"
Cristian Săpunaru, fundaș România

"Credeam că va fi un amical relevant, îmi închipuiam că Georgia va fi de nivelul Albaniei. M-am înșelat, e diferență mare, Albania e mai bună. Oricum, e OK că am marcat, deși din pasele lor"
Mirel Rădoi, la Dolce

"Mi-a plăcut Tătărușanu, a intervenit în câteva situații, o dată în urma unui corner. Am sesizat o lejeritate la fazele fixe"
Bogdan Stelea, la Dolce

11 octombrie 2013e data la care România a învins ultima oară la o diferență de 4 ori, 4-0 în Andorra

4goluri în 5 meciuri are Stanciu la prima reprezentativă

INBOX

  • Fostul selecţioner Victor Piţurcă a fost aseară prezent în tribunele Arenei Naţionale, fiind primit cu simpatie de spectatori. El a fost solicitat pentru poze şi autografe.
  • Niciunul din cei cinci jucători pe care Iordănescu i-a lăsat în afara lotului pentru Euro nu s-a aflat aseară la meci. Ivan a declarat înainte de joc că merge la bunici să se relaxeze.
  • Jucătorii şi întreg staff-ul României vor pleca spre Paris duminică. Fanii vor avea acces pe esplanada aeroportului Otopeni în zona Plecări pentru a le ura "Drum bun!" fotbaliştilor.

romania georgia 5 1

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (11)
sakamoto
sakamoto  •  04 Iunie 2016, 14:27

Nota acordata de excelentul comentator, lui Pompa este mult prea mica, in realitate a facut o partida senzationala, trotineta. Este un fotbalist de mare calitate. Daca va juca la CE, precis Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Chelsea, Bayern, vor lupta crincen pt a-si asigura serviciile acestui fenomen din fotbalul ce se joaca in Liga Ororilor. Gigica nu-l va vinde mai ieftin de 100 milioane de euro. Nici nu-i mult. Merita! Hai Romania!

torque07
torque07  •  04 Iunie 2016, 11:44
Postat de borat101 pe 04 Iunie 2016, 10:31

Nu tie rusine cio.or.*dit.orule sa compare o Germanie cu Romania ti.g*an.ilor tai! Germania nu va avea in veci niste t.i%g.ani ca ai tai sa conduca Nationala. Toti impresario din Vest este dupa valoare nu dupa bani, diferenta de la cer la pamant, ceea ce nu se preda la clasele de 4 lulele facute de niste semintari de bo..sche.tari de bi.s.gnitari de bilete la Patria etc. Penalule!

Are dreptate omu. Tot va *** atata si cand pierdem si cand castigam si cand facem egal. Nu va mai uitati in *** la nationala daca stiti numai *** si traiti in filme mafiote cu impresari si alte *** de genul. Si citeste bine ce a spus, ai dat-o repede in politica cu *** si dezvoltarea cand aici vorbim de fotbal. Si mai si jignesti omul ca un nesimtit...cand omu nu ti-a zis nimic personal tie. macar nu mai spune de *** si *** daca vorbesti in halul asta. ai terminat generala?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zidane92
zidane92  •  04 Iunie 2016, 11:15

Noroc ca la iordanescu si piturca nu am vazut in viata mea, nu se poate asa ceva ba, cu cine pica astia, intra dihonia in ei si avem sanse reale cu orice adversar, franta a pierdut varane,sakho,mathieu e prastie in centrul apararii, a ramas fara benzema, martial s-a accidentat, pana incepe euro o suna pe carla bruni sa vina se semneze lotul, la elvetia e HAOS TOTAL IN LOT, aparare vraiste, atacantii nu au mai inscris de pe vremea lui pazvante , cearta, la albanezi in buna traditie a albanezilor ca doar avem un exponent important si in romania pe becali calificarea le-a luat mintile vin impresarii cu gentile la federatie sa cumpere participarea la euro a diversi jucatori, in mod total surprinzator fata de acum 6 luni eu zic 100% avem locul 2, ba chiar si locul1 cu putin noroc cu franta, elvetia si albania sunt groggy!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează