FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SLOVACIA 1-1

VIDEO+FOTO Fotbal la gramaj, dar visăm baraj! » România a obţinut doar un egal cu Slovacia, 1-1, în ultimul meci înainte de "dubla" cu Turcia şi Ungaria

Articol de GSP - Publicat joi, 15 august 2013 00:00 / Actualizat joi, 15 august 2013 01:03

Stancu a deschis scorul şi a părut cel mai înfipt dintre "tricolori", doar că erorile comice ale fundaşului stînga stelist, plus prestaţiile încîlcite ale lui Lazăr, Torje şi Tănase au cerut parcă egalarea din partea unor slovaci deloc înverşunaţi


Uite că Măţel şi Găman sînt titulari! Nu mai are de ce să se răţoiască patronul Astrei că nu-i joacă internaţionalii. Şi mai spectaculos: de la fundaşi în sus, n-avem nici un fotbalist peste 1,82 m! Să fie reţeta cu spiriduşi salvatoare? Sestak trece ca un tractor modern pe lîngă plugul arhaic Latovlevici: bară din minutul 2, hai cu spiriduşii!

Băieţi buni slovacii, dar nici noi nu putem :)
Stancu driblează proaspăt, am vrea să împingem jocul, în fond Slovacia a făcut 1-1 în Liechtenstein. Cînd Torje sare în gol de două ori în trei secunde, lumea rîde ca la teatrul de revistă din Neptun. E bine că linia ghetelor fosforescente, Weiss-Hamsik-Sestak, pare mai iute în drum spre litoral şi ne lasă să fierbem în suc propriu. Avem timp şi loc să construim, doar că trăim invers ca în bancuri: vrem mitralieră, iese bicicletă!

Cînd merge una, cade alta!
Torje e defazat, Hoban şi Lazăr pasează scurt şi prost, Maxim încearcă valuri tehnice, dar Dunărea e mai întîi la Bratislava, şi-apoi în România. Centrarea lui Măţel e respinsă în faţă de Mucha, dar Lazăr nu trage: se înşurubează între indecizie şi fundaşi, apoi centrează pentru golul lui Torje (22). E anulat, "Ciuleandra" se aude degeaba. Stancu reapare cu un "cap" inspirat, vreme de 5 minute devenim un mecanism eficace. Păcat că-i din piese autohtone şi asamblat parcă pe "centura" Capitalei: visăm în faţă, ne prostim în spate, iar o bombă plecată de lîngă reveriile lui "Lato" e scoasă de Tătăşanu ca la handbal!

Stela, Arşinel şi Latovlevici
Maxim sparge văzduhul, dar şi Jakubko are ceva cu cerul, ba chiar din poziţie mai bună. Lazăr face balet în careul slovac, Hamsik sare pe lîngă minge, Hoban face din centrare execuţie de badminton. Cînd să tragem cortina după primul număr şi să-i aşteptăm pe Stela şi Arşinel, Torje se înverşunează, Stancu prinde cu fruntea balonul şi-l împinge în poartă (44).

Cuplul comic e o metaforă, dar Latovlevici în defensivă chiar e o realitate de tipul Nicu Constantin: Sestak pluteşte pe lîngă visele stelistului şi egalează, la un minut distanţă e iar liber şi trimite "peste".

22 de zile pentru 4 ani
Torje iese în huiduieli, Bănel revine în "standing-ovation", Stancu şutează fără limpezime în burta lui Mucha (64). Pînă la final, punem suflet cînd n-avem minte şi cerşim idei cînd fizic sîntem clar depăşiţi. Poate că Piţi l-a depăşit pe Iordănescu la numărul de meciuri ca selecţioner, dar fără un loc la barajul pentru Mondial totul va putrezi în duminicile orgolioase ale statisticienilor. Cu 22 de zile înainte de Ungaria, aerieni şi instabili, scoatem remiza în faţa unor slovaci care la 1914 inventau paraşuta modernă. Să nu ne-arunce maghiarii, cu totul, din avion!

582812-caseta.jpg

Marica, lovit puternic
În minutul 83 al meciului, Ciprian Marica, intrat în teren în urmă cu doar 7 minute, a primit o lovitură puternică în maxilar. A fost lovit cu cotul de mijlocaşul defensiv al oaspeţilor, Kucka. Vîrful liber de contract a fost scos pe marginea terenului şi a primit îngrijiri medicale minute bune. În tot acest timp, selecţionerul Piţurcă şi-a certat elevul, reproşîndu-i că nu a protejat balonul la faza accidentării.

Stelişti anti-FRF şi LPF
La meci a fost prezent şi un grup de fani din galeria Stelei de la Peluza Sud. Cele aproximativ 100 de persoane, îmbrăcate în negru, au scandat, pe parcursul întregului meci, împotriva celor doi conducători din fotbalul românesc, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, precum şi împotriva forurilor pe care le conduc, FRF şi LPF.

Premieră pentru Chiricheş: căpitan
În absenţa cvintetului Mutu - Raţ - Lobonţ - Bourceanu - Goian, banderola de căpitan al "naţionalei" i-a revenit aseară, în premieră, lui Vlad Chiricheş. Stelistul a devenit al 93-lea căpitan din istoria echipei naţionale, lideri fiind Hagi (65) şi Chivu (50).

Gol anulat corect lui Torje
"Tricolorii" puteau deschide scorul în minutul 22, dar golul înscris de Torje a fost anulat pe motiv de ofsaid. Costin Lazăr reuşise să dribleze doi adversari, a centrat apoi pentru ex-dinamovist, care a trimis mingea cu capul în plasă. Reluările TV au arătat că mijlocaşul lui Udinese se afla într-adevăr în poziţie neregulamentară în momentul pasei lui Lazăr.

Leeds pentru Torje
Aflat pe picior de plecare de la Udinese, probabil tot sub formă de împrumut, Gabi Torje are mai multe oferte, dintre care trei din Championship, liga secundă engleză. După Watford (locul 1) şi Queens Park Rangers (6), jucătorul în vîrstă de 23 de ani este curtat şi de Leeds (8).

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
kilimanjaro
kilimanjaro  •  15 August 2013, 17:14

Meciul cu Slovacia a fost la cacialma. Pițurcă le-a spus băieților să nu-i demoleze pe slovaci ca să nu cumva să se sperie Turcia și Ungaria și să nu se mai prezinte la meci. În rest, echipa fost în bonton. Mai lipseau zarurile și biștarii.

vlad57
vlad57  •  15 August 2013, 10:20
Postat de daniels7714 pe 15 August 2013, 09:52

a fost un amical totusi bun ,cu jucatorii care au probleme pe la cluburi , se vede ca echipa asta nu se cunoaste , la partidele din calificari sigur vor juca altii , iar discutii ... iar formule de echipa ... nu ne mai hotaram odata ! ... s-au dus vremurile cand echipa nationala era stiuta pe de rost si de copii :(((

Scuze dar la ce a fost bun amicalul? Sa vedem o adunatura de impotenti condusi de un barbugiu vesnic beat batandu-si joc de NATIONALA ROMANIEI? Daca asta a fost scopul in mod sigur a fost atins si amicalul bun. Din respect pentru tricoul nationalei ar fi trebuit huiduiti si scuipati. Nu merita sa reprezinte nationala. Decat cu asemenea reprezentare mai bine ne retragem din calificari. Asta nu e nationala! Daca noi nu ne respectam altii nu o vor face sigur. Iar nationala am vazut cum se respecta. Or fi buni baietii individual luati, dar impreuna au reflectat perfect nivelul de inteligenta a barbagiului. Asa antrenor asa nationala.

scud
scud  •  15 August 2013, 10:16

O echipa nationala plina de cocalari. Nu vad in teren decat balerine si plangaciosi, "condusi" de pe margine de catre un bisnitar ordinar.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează