FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Ziua și "croșeul" » Burleanu, noi dezvăluiri devastatoare despre Lupescu: "FRF a fost prejudiciată cu aproximativ 4 milioane euro! Lupescu era stăpânul absolut al acestui sistem, peste Mircea Sandu"

Articol de GSP - Publicat joi, 22 martie 2018 10:13

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a prezentat azi noi dezvăluiri despre Ionuț Lupescu, contracandidatul său la alegerile din 18 aprilie.

Șeful FRF continuă să prezinte noi date despre contractele încheiate de FRF, când Ionuț Lupescu era director general, cu firma SEG, care se ocupa de marketingul Federației.

"Vom afla schemele prin care Ionuț Lupescu, din postura de Director General FRF, și-a îmbogățit prietenul din banii fotbalului românesc. Aproape 4 milioane de euro încasați de SEG prin scheme care au adus impact bugetului FRF. La acest moment se evidențiază cel puțin 6 scheme de sifonare a banilor FRF. Lupescu și Iancu au creat, dezvoltat și păstorit un sistem mult mai complex și mai păgubos, de scoatere a banilor din FRF.

În total, estimez că FRF a fost prejudiciată cu aproximativ 4 milioane euro", scrie Răzvan Burleanu pe site-ul său.

Schemele prezentate de Răzvan Burleanu

 schema

Șeful FRF a detaliat cele 6 modalități prin care susține că Ionuț Lupescu și Cristi Iancu, patronul firmei SEG, ar fi prejudiciat Federația Română de Fotbal.

SCHEMA 1:

"Lupescu a aprobat conectarea SEG la contracte ale FRF anterioare semnării contractului cu SEG și la parteneri anteriori ai FRF. Exemple: contract partener echipament, contract partener food & beverage, contract drepturi tv.

Sume estimate facturate de SEG fără merit în semnarea contractelor sau aducerea partenerilor: aproximativ 1 milion de euro net".

SCHEMA 2:

"Lupescu a acceptat facturarea multiplă a comisionului cuvenit SEG sau aplicarea unui procent diferit de comision.Exemple: contracte drepturi TV, contract partener food & beverage. Sume estimate facturate nejustificat de SEG: aproximativ 0,3 milioane euro net"

SCHEMA 3:

"Lupescu a încuviințat aplicarea comisionului SEG la contracte la care FRF plătea deja comision. Exemple: contract drepturi TV. Sume estimate facturate de SEG în mod nejustificat: aproximativ 0,7 milioane euro net"

SCHEMA 4:

"Lupescu a acceptat ca SEG să «omită» să plătească spre FRF sumele cuvenite. Exemple: contract partener food & beverage. Sume estimate reținute nejustificat de SEG: aproximativ 0,5 milioane euro net"

SCHEMA 5:

"Lupescu a creat posibilitatea ca SEG să divizeze contractele de sponsorizare și publicitate pe mai multe firme fără acordul scris FRF pentru a diminua baza de calcul a procentului de 85% cuvenit FRF. Exemple: contract partener food & beverage. Sume estimate care au fost eludate plății către FRF: aproximativ 0,5 milioane euro net"

SCHEMA 6:

"Lupescu a acceptat facturarea de bunuri și servicii de către SEG deși acestea nu aveau legătură cu obiectul contractului și pentru care nu există sau nu s-au găsit dovezi de livrare a serviciilor. Exemple: servicii de telefonie, servicii de internet, izolare fonică. Sume estimate plătite SEG: aproximativ 1 milion euro net".

Prezentarea detaliată a schemelor dezvăluite de Răzvan Burleanu poate fi citită AICI

"Ionuț Lupescu era stăpânul absolut al acestui sistem, peste Mircea Sandu. În 2009, președintele Mircea Sandu a solicitat în scris printr-o adresă către SEG ca toate cheltuielile pentru evenimentul «FRF-100 de ani» să fie plătite direct de FRF către furnizori, nu prin SEG. Cu toate acestea, Directorul General Ionuț Lupescu a aprobat însă plata direct către SEG a unei sume de aproape 300.000 de euro. Era primul semn că își depășise maestrul. Și că relația lui Lupescu cu SEG era mai presus de ierarhia din FRF.

Ulterior, în 2011, Mircea Sandu a încercat să intervină din nou. A solicitat printr-o altă adresă către SEG ca «toate contractele semnate de către FRF, în numele și pe seama FRF, să fie semnate direct cu FRF» iar sumele să fie încasate direct în conturile FRF, urmând ca Federația să plătească ulterior către SEG comisionul. Depășiseră proporțiile prăduirii până și limitele de acceptare ale Nașului? Abia acum afla de dimensiunile sifonărilor?

Nici această solicitarea a lui Mircea Sandu nu a avut efect. Pentru că atât de tare «betonase» Ionuț Lupescu acest contract cu SEG încât firma prietenului său îi răspunde uluitor lui Sandu, invocând existența unui «risc financiar major pe care îl implică o astfel de acțiune, cu consecințe notabile privind diminuarea drastică a bugetului Federației». Cum!? Adică dacă FRF reținea sumele care i se cuvin din valoarea contractului, știind astfel și valoarea lor totală, și apoi plătea comisionul către SEG, ar fi avut un buget «diminuat drastic»?"Răzvan Burleanu

întrebări pentru lupescu

La finalul dezvăluirilor, Răzvan Burleanu a avut din nou trei întrebări către Ionuț Lupescu.

1. "De ce ați permis punerea în practică a acestor scheme prin care FRF a fost prejudiciată? Ați avut beneficii personale în urma punerii lor în practică?"

2. "Au existat contracte între SEG și dumneavoastră ca persoană fizică în perioada 2005-2011? Dar contracte între SEG și firme în care dumneavoastră sau membrii ai familiei dumneavoastră erați asociați?"

3. "Cum justificați dorința dumneavoastră de a reconecta SEG la resursele FRF?"

TOATE EPISOADELE DIN DEZVĂLUIRILE FĂCUTE DE BURLEANU ÎN CAMPANIA PENTRU ALEGERILE FRF:

Episodul 1: Război în linie dreaptă! Răzvan Burleanu, acuzații devastatoare pentru Mircea Sandu și Ionuț Lupescu: firme personale care "sifonau banii Federației"

Episodul 2: Burleanu vine cu o nouă serie de dezvăluiri: "Lupescu, Prunea & Nașu cumpără ceasuri de lux din banii FRF"

Episodul 3: Noi dezvăluiri ale lui Burleanu despre contracandidatul său: "Povestea unui comision marca Lupescu"

 Episodul 4: "Mătușa Elena" » Burleanu trece la atacul frontal: "Cum a scos Lupescu 300.000 de euro din Federație, apoi a trecut una dintre firme pe numele mătușii" 

Episodul 5: Burleanu continuă seria dezvăluirilor: "Cum a plătit FRF un milion de euro pentru servicii de izolare fonică, băuturi alcoolice, servicii de telefonie și eșarfe către firma prietenului lui Lupescu" 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (41)
spinoza
spinoza  •  23 Martie 2018, 10:51

Moare Bulanu de frica! Va pierde alegerile!

1264624400266400
Lupescu Mihai  •  22 Martie 2018, 18:26

In primul rand dom Burleanu nu călcați în urma lui Ionuț nici la 2 km,și ar trebui sa te mai naști o dată să realizezi ce a făcut Ionuț și nici atunci nu ai putea eu cred că ești un Licurici fără sclipici și mai cred daca ei masa la un Restaurant de afară și ospătarul ați va aduce 5 furculițe mânci cu mâna !!!Ești atât de departe de fotbal cum suntem noi de Democrație adevărată ne mai trebuie 5 generați sa intelega ce e Democrația!!!

1806202016351831
Catalin Mi  •  22 Martie 2018, 18:16

Domnilor dacă cele spuse de Burleanu sint "adevarate" este la fel de vinovat ca si Lupescu.... Trebuie să se sesize cineva pentru "tainuire" , pt că a stiut si nu a spus nimic sau pt "santaj" că a asteptat să obtină unfolos material...

Vezi toate comentariile (41)
Comentează