FOTO Gata cu fotomodelele prea slabe: o țară importantă le dă interzis pe scenă!

Articol de GSP marti, 09 mai 10:07

Din cauză că în ultimii ani multe femei s-au îmbolnăvit grav pentru că că erau prea disperate să slabească și au apelat la diete draconice, Franța a decis să interzică fotomodelelor prea slabe să defileze. De asemenea, statul francez a decis ca cei care modifică imaginile digitale cu diverse programe să menționeze acest lucru.



Începând din 6 mai, manechinele vor fi obligate să prezinte un certificat medical, pentru a putea profesa în Franța. Acesta trebuie să aibă un termen de valabilitate de doi ani şi să arate starea generală de sănătate a femeilor. Ministerul Sănătății din Franţa a luat drept referință Organizația Mondială a Sănătății, care arată că o persoană este considerată slabă atunci când are un IMC, care măsoară relația dintre greutate și înălțime, de sub 18,5.

Dacă angajatorii nu vor respecta noua lege şi vor lucra cu manechine considerate prea slabe, vor plăti foarte scump, fiind prevăzute pedepse de până la 6 luni de închisoare și amenzi usturătoare de 75.000 de euro.

Ministerul Sănătății din Franţa vrea astfel să lupte împotriva anorexiei prin interzicerea manechinelor prea slabe la defilările de modă.

În plus, de la 1 octombrie, nu mai este voie ca imaginile care apar în ziare, reviste, afișe, internet sau cataloage să fie îmbunătăţite cu Photoshop sau alte programe asemănătoare, fără a specifica mențiunea "fotografie retușată".

 Gata cu fotomodelele prea slabe. O țară importantă le dă interzis pe scenă!

Save

Save