FOTO Top 10 meserii atât de ridicole încât ar trebui să ne bucurăm că au dispărut

Articol de GSP vineri, 15 iulie 18:52

De-a lungul timpului au existat tot felul de munci mai mult sau mai puțin plăcute. Unele au fost de-a dreptul ciudate, însă la timpul lor au fost considerate necesare.



Vă redăm mai jos un top al celor mai inedite joburi:

  1. Vânător de șobolani. În era victoriană, Londra se confunda cu o invazie de șoareci și șobolani, așa că pisicile nu mai făceau față. Pentru a diminua numărul rozătoarelor au fost angajați câțiva vânători al căror rol era de a prinde cu mâinile goale șobolanii.
  2. Hoți de cadavre. În perioada de început a medicinei, doctorii nu aveau prea multe cadavre la îndemână pentru a exersa, așa că au fost nevoiți să apeleze la hoți pe care îi plăteau pentru a dezgropa morminte și a le aduce cadavre.
  3. Bărbierii chirurgi. Bărbierii există încă din anii 1500, însă la început rolul lor era puțin mai diversificat: trebuia inclusiv să îndepărteze păduchii din cap, să curețe dinții și să administreze sânge. Prin urmare, îndeplineau și o parte din atribuțiile unui chirurg.
  4. Planificatorul de orgii. În Roma antică orgiile erau numeroase, iar organizarea lor nu era un lucru ușor. Pentru a rezolva acest aspect au fost angajați planificatori de orgii.
  5. Cărăușii de litieră. Scopul lor era de a transporta persoanele bogate în litieră.
  6. Oamenii computer. Înainte să existe computerele, erau căutați oameni inteligenți și cu o memorie bună care trebuiau să facă calcule complicate sau operațiuni asemănătoare viitoarelor calculatoare.
  7. Ajutorul de baie. Pe vremuri, se pare că regii nu se descurcau singuri la baie, așa că aveau ajutoare și aici. În schimb, cei care îndeplineau această sarcină se alegeau cu o cameră la curtea regelui.
  8. Distribuitorul de hrană pentru pisici. Rolul lor era de a merge prin diverse abatoare și a colecta resturi de carne pe care le serveau ulterior pisicilor din familiile bogate.
  9. Cititorii. Acești muncitori îndeplineau funcția unui radio. Ei erau însărcinați să citească știri sau cărți cu voce tare angajaților din fabrici.
  10. Popicarii. Înainte de apariția aparatelor automate, popicele erau aranjate, după fiecare aruncare, de oameni care stăteau în spatele lor.