FOTO Un pui de maimuță a stat în comă 10 ore după o supradoză de cafea

Articol de GSP luni, 13 noiembrie 10:14

Un pui de maimuță de sex masculin, în vârstă de 6 luni, a furat ceașca de cafea a unui turist și, după ce a băut-o, a căzut pe asfalt, spre oroarea turiștilor. Totul s-a întâmplat în districtul Bang Khun Thien din capitala Thailandei, Bangkok. Un macac ( macaca fascicularis) cu coadă lungă, căruia îi era sete, a sărit pe motocicleta unui turist, şterpelindu-i cafeaua.



Maimuța a copiat comportamentul uman, dar de această data a avut ghinion.

Turiștii din Bangkok au sunat rapid la urgenţe, iar echipa de veterinari a sosit imediat la fața locului. Puiul de macac a stat în comă 10 ore, însă până la urmă a fost salvat.

După ce veterinarii au fost siguri că maimuța s-a recuperat în mod corespunzător și nu a suferit alte efecte adverse, au eliberat-o din nou în grijă familiei sale.

Un gardian a fost rugat să-l supravegheze pe micuț câteva zile, iar turiștii au fost sfătuiți să nu mai lase mâncare și băutură în zonele frecventate de macacii cu coadă lungă. Localnicii au spus că macacilor li se vor da numai fructe și legume, în zonele desemnate care sunt frecventate de turişti.

FOTO Un pui de maimuța a stat în comă 10 ore după o supradoză de cafea